Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Baruska2011 píše:
Nevím, co bych musela říct zlého, aby mi manžel řekl, že jsem d*bil nebo teda ještě horší výraz jak píšešZa celou dobu co jsme spolu takový výraz nepoužil. To tak s tebou mluvit vždycky?
víš ono občas to není o tom že řekneš něco zlého já sama jsem rozvedená a můj manžel bejvalej byl ještě horší a ani k tomu neměl důvod měl své kompelxi a byl a je udajně do dnes stejnej zlej a když dokonce holce dokázal říct že když se bude s jeho mámou tak že nemá ceru tak to je děs. Ale ona je dost stará na to aby mu napsala co napsala že teda když chce tak i ona nemá tátu.
@Lemuska píše:
Kdo tady dává kopance? Je jasné, že kdyby ji přítel tituloval třeba miláčku tak by ji dcera nenazvala de. bilemDěti jen opakují, dvouletá určitě neví co to slovo znamená.
Miláčku nám dcera doma říká. Je to strašně milé! ![]()
Počkej az bude chodit do skolky, tam pochyti jeste zajimavejsi slova ![]()
Prvne bych pred ditetem takto nemluvila a kdyz uz dite neco takoveho rekne, tak proste rict, ze se to nerika, ze je to osklive a dal o tom nemluvit, u nas to docela funguje
@Anonymní píše:
Popisu vám danou situaci. On je před donem a instaluje vánoční světýlka na dům. Já tam s dcerou dojdu na cumendu. Řeknu je to je hezký jen tam to máš trochu víc proveseny než jinde. On mi odcekne. Tón zní arogantně a uraženě, ze si dovolím ho kritizovat. Ho jen potřeba jen chválit a chválit. A to ze jsem se řekla, ze semnou mluví arogantně atd už začal tu svojí uraženi písničku. Odešla jsem s dcerou v náruči rozhodnuta, ze se s ním už dnes nebudu bavit. On pak došel domů a hledal nůžky. Ptal se mě…já mlčela a ignorovala ho. Dělal jako by nic. Jako ze nemám mít důvod být naštvaná atd. Ptal se mě ještě 2× já pořád mlčela a pak mi řekl to slovo a dcera to zopakovala
a tam byla ta blbost že když se tě ptal měla jsi mu říct a víc mlčet ale oni pokud se na něco ptají a nedostanou odpověd pak vypění
Zakladatelko,
to že to řekla tvá dcerka bych nějak neřešila. Prostě to slyšela, zopakovala to, když se k tomu nebudete vracet, tak to zase rychle zapomene.
Horší je, že Tě tak tituluje partner
, to je ale už věc jiná.
Btw. Mám syna 28 měsíců, byl se mnou v obchodě, zkoušela jsem si čepici, vrátila jsem jí. On na ni pořád ukazoval a říkal :,,Koupit, koupit". Tak jsem mu opáčila:,, Kubiku, tuto ne, vypadám v ní jak debil". No docvaklo mi až později, co jsem ze sebe vypustila. On se začal smát a pořád volal :,,Debil, debil". Nevšímala jsem si toho, řekl to asi 7× a byl klid, od té doby to už neřekl. No a já si dávám velký pozor, co říkám
.
@berusa.m píše:
Miláčku nám dcera doma říká. Je to strašně milé!
To je hezkyy
Já nesnáším, když mi někdo neodpovídá, schválně, když je tázán, připadá mi to jako ve školce, takže bych manželovi odpověděla stejně ![]()
@Lemuska píše:
Kdo tady dává kopance? Je jasné, že kdyby ji přítel tituloval třeba miláčku tak by ji dcera nenazvala de. bilemDěti jen opakují, dvouletá určitě neví co to slovo znamená.
jen si myslím, že zakladatelka ví dobře, že se před dítětem takhle nemluví a trápí jí to. A některé komentáře jsou naprosto zbytečné a zlé. ![]()
Když už hraju uraženou, tak na otázku odpovím. Pokud to jde, tak jednoslovně, nebo v co nejkratší formě, ale dělat hluchou, to naštve každého ![]()
A ze se presne tyto slovicka detem tak dobre rikaji a maji na to radary
moji segry synek take: DEBIL, HOVNO, PRDEL…
…
nebud v haji, ber to s nadhledem, bych rekla, vis co poklade presne tohle musis rikat tatinkovi
…
@Klarinetka1 píše:Btw. Mám syna 28 měsíců, byl se mnou v obchodě, zkoušela jsem si čepici, vrátila jsem jí. On na ni pořád ukazoval a říkal :,,Koupit, koupit". Tak jsem mu opáčila:,, Kubiku, tuto ne, vypadám v ní jak debil". No docvaklo mi až později, co jsem ze sebe vypustila. On se začal smát a pořád volal :,,Debil, debil". Nevšímala jsem si toho, řekl to asi 7× a byl klid, od té doby to už neřekl. No a já si dávám velký pozor, co říkám.
PORAĎTE MI PROSÍM JAK MU MÁM ŘÍCT, ZE JE TO OPRAVDU NEVHODNÉ A PONIŽUJÍCÍ KDYŽ MI TAK ŘÍKÁ? CHCI TENTO PROBLÉM DNES PRO VŽDY VYŘEŠI. DĚKUJI
@boball píše:
Já nesnáším, když mi někdo neodpovídá, schválně, když je tázán, připadá mi to jako ve školce, takže bych manželovi odpověděla stejně
Ty by si mu odpověděla, kdyby ti před pár minutama řekl, ze si pinda?
@Anonymní píše:
Už jsem mu to říkala x krát, ze si nepřeju aby takhke semnou mluvil ať se rači kousne do jazyku. Jenže nedá si rady
tohle je celé o úctě partnera k tobě. zamyslela bych se nad kvalitou vztahu, tohle mi říct partner, tak ho ženu… Fakt tohle nemám zapotřebí. Mě řekl jednou partner, ať mu vyhulím ocas. Hodně rychle ho to přešlo. Druhý si k tobě dovolí to co ty mu dovolíš.
Tak můj syn (pět let) nemá zatím potřebu opakovat spostá slova, ale jednou vyslechl naši debatu s manželem a za nějakou dobu mi řekl, že jsem „odborník na hovno“. ![]()