Sesterský boj o hračky

941
21.10.12 12:34

sesterský boj o hračky

Ahojte holky, pozřebovala bych poradit. Mám 2holky, jedna bude mít 4,druhá má rok apůl a strašně se hádají o hračky. jedna si něco vezme, druhá ji to bere a samozřejmě začne boj:řvaní, ječení, vztekání, no děs. sou schopné se kvůli tomu hádat i půl hodiny. když mezi ně vkročím a zastanu se jedné, druhá začne ještě víc, když ji podám druhou hračku s tím že ta si to vzala první, nepomáhá to. vždycky to chcou zrovna obě. ostatní mi radí nech je at se srovnají, ale oni se nesrovnají a skončí to mlácením a pláčem. nechci ustupovat jen té mladší, jsem hodně lítostivej člověk a je mi jich líto. jak to děláte vy? děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
21.10.12 12:42

Usměrňuju rvaní se, ale nedělám rozhodčího, kdo co měl první atd, to se musí naučit sami mezi sebou :nevim: Mladší je celkem dráče, takže už je schopen celkem efektivně staršího přeprat, starší už je zase omezený tím, že ví, že nesmí (ale stejně mladšímu občas naplácá), takže síly vyrovnané a musí se naučit určitému soužití, to bych jim musela za zadkem stát furt a hlídat jak ostříž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
21.10.12 13:12

Když už to překračuje únosnou mez… oznámím, že si budou hrát spolu, nebo vůbec. Párkrát jsem hračku zabavila (řvaly obě :lol: ) a od té doby se raději domluví. Případně když vidím na čí straně je pravda, snažím se oběma vysvětlit jak situaci řešit. Když nevím, nepátrám, páč bych se stejně nedopátrala a řeším právě stylem „spolu nebo nic.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.10.12 13:15

Buď neřeším (teda mám dva kluky 3roky a rok :-D ) vůbec, ať se „porvou“ sami, případně řeknu staršímu, ať mladíšmu hračku, kterou od něj chce, za něco vymění (naštěstí to chápe, ale i tak se mladší někdy nedá a chce přesně tu, co má v ruce :-D )… A když už mě vytočej, vynadám jim oběma a hračku zabavím a nemá ji ani jeden… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
21.10.12 13:18

Z princpipu a po upozorneni tolik chtenou vec zabavuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
21.10.12 13:44

Ahoj, u nás platí, že „z ruky se nebere“, takže záleží, kdo měl hračku první. Neberu ohledy, že mladší je mladší, platí to pro obě. Případně hračku seberu a nemá ji nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
21.10.12 13:54

Nejdřív zkusím starší vysvětlit, že se má s mladším o hračky dělit, že je už velká a chytrá. Když nepomůže, posbírám hračky, schovám je a nechám děcka zuřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
21.10.12 14:12

Pokud musím zakročit (moc velký řev ;) ), tak hračku dostane ta, která si ji vzala první a druhé nabídnu jinou. Pokud ale rozbroje pokračují, hračka se zabavuje :-) Už to holky mají vcelku naučené a většinou se domluví, protože je to lepší než zabavená hračka. Případně občas ta starší oblbne mladší a vytouženou hračku s ní za něco vymění ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
21.10.12 14:55

@AdaNaty buď ráda, že se rvou. já mám chlapečka20m a holčičku 3 a půl…no a mlafšé má jednoznačně navrch. starší ve chvíli, kdy jí mladší ubližuje, nebo sebere hračku, začne ječet, nijak se nebrání, jen ječí a brečí.. to se mladšímu samozřejmě šíleně líbí a ještě přitlačí…říkám jí, neječ a odstrč ho, seš větší.. ne, jen brek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.10.12 15:46
@aničkakytička píše:
@AdaNaty buď ráda, že se rvou. já mám chlapečka20m a holčičku 3 a půl…no a mlafšé má jednoznačně navrch. starší ve chvíli, kdy jí mladší ubližuje, nebo sebere hračku, začne ječet, nijak se nebrání, jen ječí a brečí.. to se mladšímu samozřejmě šíleně líbí a ještě přitlačí…říkám jí, neječ a odstrč ho, seš větší.. ne, jen brek…

Tohle je u nás občas taky, staršího jsem od doby, co mladší přišel domů z porodnice, učila, že miminku nesmí ubližovat a on má strach do něj žďuchnout i teď… Aby nedostal vynadaný, takže mladší se toho naučil celkem solidně využívat… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
21.10.12 18:41

No tak za odpoledne to bylo asi 6krát, o kočárek, panáčka na stavění, už jsem byla utahaná z toho, tak jsem zavřela dveře od pokoje a šla vedle at si to vyřeší spolu, řev jako když někoho vraždí. no uvidíme co dál. ale zas za chvilu jsou jak milius a dovedou si občas spolu hezky hrát, a jedna druhou brání, no asi je to normální, kdyby aspoň u toho tak neječely, :mrgreen: s dětma je sranda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
21.10.12 21:26

@kate02 tak u nás to není z tohohlůe důvodu, klárka je taková opatrná odjakživa, prostě jí vyhovuje, být za chudinu, ab yjí maminka musela vysvobozovat…je prostě taková, snad z toho trochu vyroste..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.10.12 21:36
@AdaNaty píše:
No tak za odpoledne to bylo asi 6krát, o kočárek, panáčka na stavění, už jsem byla utahaná z toho, tak jsem zavřela dveře od pokoje a šla vedle at si to vyřeší spolu, řev jako když někoho vraždí. no uvidíme co dál. ale zas za chvilu jsou jak milius a dovedou si občas spolu hezky hrát, a jedna druhou brání, no asi je to normální, kdyby aspoň u toho tak neječely, :mrgreen: s dětma je sranda

u nás dneska taky šílenej řev, já byla naštěstí dole u pračky, tak tam šel muž a řkal, že původ jekotu neodhalil. :mrgreen:
A taky se k sobě dokážou chovat moc hezky, to považuju za důležité, že v zásadě se mají rádi :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin