Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky moje,
vím, že některé už se musíte smát mým otázkám,ale já prostě nemůžu nic najít na netu, v knížkách a ani nemám nikoho kdo by mi řekl jak to je, protože nikdo neví.
Jak probíhá šestinedělí po císaři?
Dokonce mě i napadlo, jestli se žena „čistí“, nebo ne?
Díky ![]()
loverose probíhá normálně, jako po porodu.
Vlastně nevím jak pobíhá po porodu. po císaři jsem měla očistky slabší, dokonce bych řekla, že i kratší.
Kamaradka mi rikala ze ocistky mela slabe.Ale myslim si ze zalezi jak u koho.
Ahoj,
tak já se po císaři čistila 3 měsíce, bylo to nekonečný.
Ahoj, tak já asi tak ten měsíc a nebylo to nijak brutální. Někde jsem vyčetla, že to záleží na tom, do jaký míry to z tebe doktoři „vyberou“ při tom, co tě kuchaj ![]()
Nejsem si tim uplne jista, ale myslim si, ze ocistky nejsou hlavne zbytky cehosi, co by doktori meli nebo nemeli „vzit“, kdyz vyndaji dite. Ocistky jsou primarne krev, ktera odchazi pri hojeni rany po placente. Po cisari ocistky urcite odchazeji - doktori dokonce musi po cisari umele otevrit delozni hrdlo, aby mely odchazet kudy. Cas od casu se pry stane, ze na to zapomenou nebo neotevrou hrdlo dostatecne, a tak dojde k mestnani ocistku, coz je pak problem.
A doba cisteni po porodu obecne je myslim individi: u me to trvalo po obakrat max 4 tydny (ovsem ani jednou to nebyl cisar), kamaradka poobakrat 5 tydnu (jednou cisar, jednou prirozene).
Takze asi tak ![]()
ty jo, tak jselti jsem mela slabe ocistky (rodila jsem ciosarem), tak bych fakt nechtela videt ty ocistky po normalnim porodu. Zejmena pri kojeni, jak se stahuje deloha, jsem dycky uplne citila, jak to ze me tece potuckem. fuuuuj
Tak já u prvního císaře pohoda, jen tak 10-12 dnů, u druhého celé šestinedělí a jak psala Pudloslava, při kojení to lo pěkně cítit…
AHoj
po císaři není 6 ti nedělí, ale 8 týdnů. Očistky jsem měla docela silné a KO po tom 8 týdnu.
ADA76 píše:
AHoj
po císaři není 6 ti nedělí, ale 8 týdnů. Očistky jsem měla docela silné a KO po tom 8 týdnu.
to je pak osminedělí
Jojojjo po císaři to je 8 týdnů. je to klasická operace a ani po této době nemusí být vnitřní jizva vyhojená. Já teda měla problémy a vyhojila jsem se až po půl roce
ale jsem docela exot
jde o to, že po císaři se třeba později zavádí tělíska…aby nedošlo k zarůstání eště do nevyhojené jizvy. ALe jinak je to asi to samé.
A ty očistky.....je jedno podle mě zda císař nebo normál. Každá to má jinak. jde asi hodně o hormony. Já teda měla očistky asi 10týdnů docela mazec…2 vložky na ráz , ale pak jsem dostala Cerazete antiko a rok jsem to neměla vůbec…hihihihi
JJ, přidávám se k holkám. Očistky šli celých 8 týdnů a že by byly nějak slabší? Pudla to napsala dobře, to si pak nechci představit po normálním porodu. Mám zavedené i tělísko - až 3 měsíce po porodu…