Porod - mám z klasického porodu strach

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9
2.12.09 18:27

Porod

Ahojky. Jsem tady úplným nováčkem. Zaregistrovala jsem se teprve včera. Jsem v 11 týdnu těhotenství a miminko by se mělo vyklubat na svět 3. července. Docela mám z klasického porodu strach a tak bych byla ráda za nějaké povzbuzení, nebo rady. Předem děkuji. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
224
2.12.09 18:30

Co říct … no nejsi první ani poslední co se toho obávají, ale říkej si, že když to zvládly jiné, tak to zvládneš taky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
2.12.09 18:36

No já jsem si říkala: Šlo to dovnitř, musí to jít ven :) A navíc je to naprosto přirozená věc… třeba kočka se taky nebojí a prostě porodí :) Možná trochu divné přirovnání, ale je to tak .)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
2.12.09 18:37

no, taky jsem z toho měla strach, ale nenech si otrávit celé těhotenství myšlenkami na porod. Já z něho měla panickou hrůzu (mámina práce---vyděsit mě natolik, aby se nestalo, že v 18ti přijdu těhotná, jenže ten strach jsem měla i teď v 25 letech). Během těhotenství jsem se ale postupně přestávala bát, nakonec jsem se i těšila, až toho malého konečně vyklepu :mrgreen: . Řekla bych, že v druhé půlce těhotenství už jsem si fakt věřila, že to bude v pohodě. Prostě mě těhotenství od základu změnilo. Takže klid, třeba to budeš mít taky tak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20789
2.12.09 19:01

Dikusi jsem přejmenovala a přesunula do Porodu :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
2.12.09 19:07

Ahoj Salome, taky jsem měla strach z porodu, ale největší byl než jsem otěhotněla :lol: Během těhotenství, jak se porod blížil, tak jsem se postupně bát přestala. Myslím si, že to bylo hormonama, že to příroda tak zařídila a taky jsem člověk, který rád ví do čeho jde, tak jsem absolvovala předporodní kurzy a jsem za to moc ráda. Měla jsem porod docela v pohodě. No měla jsem porodní plán a v porodnici to nelibě nesli, tak mi to docela dávali sežrat a PA byla docela naštvaná, že jsem měla prý pohodový porod. Asi by uvítala, kdybych to měla nějaký těžší a mohla mi říct, že jsem si to tak vymyslela sama nebo co. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
2.12.09 19:08

Ahoj, bojí se snad každá (teda myslím :wink: ), já bych ti doporučila nějaký dobrý předporodní kurz, spíš asi ale s dulou než s porodní asistentkou resp. s nějakou PA, kterou ti někdo doporučí po dobré osobní zkušenosti.

A taky jít se podívat do porodnice.

Kdyby to šlo a mohla jsi rodit s někým, s kým by ses mohla blíž seznámit, tak to taky určitě není na škodu, naopak. To asi už ale není tak jednoduchý.

No a pak chlap, mít ho u sebe.

Píšu asi trochu zmateně, sorry. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.12.09 19:26

Ahoj, pokud máš spíš strach z neznámého, doporučuji se vzdělávat :wink: Něco o porodu přečíst, chodit na cvičení s porodní asistentkou (vždycky tu a tam nějaké to moudro prohodí) a přihlásit se na předporodní kurz. Moc nestuduj takové ty patologie.
Píšeš, že máš strach z klasického porodu. Já zas měla strach z neklasického, zejm. z císaře, naštěstí na něj nedošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.12.09 19:27

Taky doporučuju kurz s PA. Bála jsem se porodu do té doby, než jsem na kurz začala chodit. A zvlášť po přednášce o porodu jsem se bát přestala a několik dní před termínem jsem se začala těšit. Teď už se zas bojím, ale to už je o něčem jiném..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
2.12.09 19:35

strach má každá a počet porodů na tom nic nemění mám ho taky ale co už z rychlíku prostě nevyskočíš, tak počkej an konečnou a pokus se s grácii vystoupit. Vždyť rodí se denně…a proč zrovna ty by si měla být ta co bude mít něco špatně? Musíš věřit sobě a prckovi a spolu to jistě zvládnete…
Kurz není špatný nápad, jen se ti může pak stát že půjdeš rodit plná iluzí a bájných představ a ono něco jinýho je si o tom s někým plkat a něco jinýho je fakt rodit… Takže ano porod sice šíleně bolí a někomu (mě) se i nekonečně vleče, ale až budeš mít prcka na rukách tak uvidíš že vlastně není se čeho bát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
2.12.09 19:36

Porodu jsem se nijak extra nebala, pak se i tesila, ale pocitala jsem jako prvorodicka s x hodinami totalniho utrpeni, kdy budu lezt po zdi a rvat, aby TO ze me vyndali…

Nic z toho se nekonalo, za 2,5h bylo po vsem, bolest byla snesitelna, nebyla to ostra bolest jako u zubu, ale hutna zemita, se kterou se tak nejak dalo zit, nemela jsem zadne utisujici blivajzy.

Takze i prvorodicka muze mit extra rychly pohodovy porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.12.09 19:37

Za měsíc mám rodit a respekt určitě mám. Ale zvláštní je (možná je to normální), že větší strach mám z toho, co bude potom. Porodu se sice taky bojím, bolesti a tak, ale přece jen trvá několik hodin, zatímco to ostatní - péče o dítě, maminkovský povinnosti, … to už je napořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
2.12.09 20:02

Ahoj, myslím, že strach z porodu tě s postupujícím těhotenstvím opustí. Je to dáno hormonama a těšením se na mimi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
2.12.09 20:13
Týja píše:
Ahoj, myslím, že strach z porodu tě s postupujícím těhotenstvím opustí. Je to dáno hormonama a těšením se na mimi. :lol:

A taky zvětšujícícm se břichem… Věř mi, ke konci už si budeš toužebně PŘÁT, abys už konečně začala rodit, protože poslední týdny si budeš připadat jako vorvaň na suchu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
2.12.09 20:18
baghira píše:
Týja píše:
Ahoj, myslím, že strach z porodu tě s postupujícím těhotenstvím opustí. Je to dáno hormonama a těšením se na mimi. :lol:
A taky zvětšujícícm se břichem… Věř mi, ke konci už si budeš toužebně PŘÁT, abys už konečně začala rodit, protože poslední týdny si budeš připadat jako vorvaň na suchu…

:lol: :lol: :lol: Absolutně přesný popis :lol: :lol: Mám ho ještě v živý paměti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky