Porod - mám z klasického porodu strach

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
125
2.12.09 20:28

ahoj,
každá jsme jinak citlivá a každý porod je jiný. Pro někoho brnkačka, pro někoho muka…ale ten výsledek je naprosto nepřokonatelný a vše zlé je zapomenuto :-) .
Já jsem hodně četla,ale někdy je lepší nečíst všechno. Já k usnadnění porodu masírovala hráz, respektivě přítel (si se mnou užil,ještě než začal, tak už jsem se kroutila), pila maliník a každýho se vyptávala jaký to je rodit. Nikdo nic neřekl, jen že to zvládnu. A taky se tak stalo a velký dík má i můj přítel,protože bez něj si to tam neumím představit.Máš ještě dost času zatím, nakupuj věcičky,přemýšlej na jmény a užívej si těhu období…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
2.12.09 21:55

Ahoj, užívej si těhu a starosti nech koňovi, ten má větší hlavu. Já se taky hrozně bála porodu, nakonec když to vezmu zpětně, porod je za chvíli za Tebou a mě spíše vadilo a otravovalo život to hojení v šestinedělí, píchala jsem si injekce fraxiparinu a to docela velké dávky, hodně jsem krvácela atd., ale to není předmětem tvého dotazu. Neboj se, všechno zvládneš. Přeju pohodové těhu :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
2.12.09 22:18

neboj až se to bude blížit už se budeš vyloženě těšit - pupek, bolesti v tříslech, tkaničky si nezavážeš atd. :mrgreen: :mrgreen: Taky jsem se bála, ale to je asi přirozené a mě hodně pomáhalo o porodech jiných číst, jsem realista a tak jsem chtěla vědět co všechno mě může potkat a těch „hrůzných“ příběhů jsem se nebála. No realita byla mazec ale na konec to hodnotím že to nebylo tak hrozné. pro mě osobně šestinedělí byl mnohem větší mazec než celý porod. To jsem ti pomohla co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
2.12.09 22:28

taky se porodu bojím,ale říkám si,že kdyby to fakt bylo tak hrozný,nejsou ženský,co maj dvě a víc dětí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
2.12.09 22:37

AHoj,
neboj se :) strach přejde, jak bude bříško růst a těsně kolem termínu si už budeš přát aby mimi vylezlo třeba uchem ven :) A pokud budeš přenášet jako já o 16 dní a bude hic jako bylo v mém případě v srpnu :)tak se budeš doslova modlit, aby to už bylo za tebou a bude ti jedno jak.
Já rodila 5 dní a skončilo to císařem .......sice vzpomínky jsou všelijaké, ale ve své podstatě.....na konci když na mě ten prcek kuknul- tak mi bylo vše šumák :)
Prostě děti jsou a budou a ženský je hold rodí a budou rodit a ty se neboj…jsi ve 21 století, takže se o tebe postarají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
3.12.09 08:04

Ahoj,
myslím, že když se člověk něčeho bojí tak moc předem, nebývá to potom tak hrozný. To já to měla naopak, brala jsem porod jako nějakou banalitu a potom mě nemile překvapil :cry: došlo mi, že to banalita opravdu není.Nechci strašit, ale bolest to byla opravdu nesnesitelná, ale možná to bylo tou mou nepřipraveností. Nejlepí je počítat s nejhorším a bude to pravděpododbně fajn.
Koneckonců, těhotenství trvá asi 280dní, dítě máš na celý život. Takže nějakých pár hodin bolesti je oproti tomu zanedbatelné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
3.12.09 08:42

zkus předporodní kurzy a plavání a cvičení těhotných, myslím, že je to i zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
3.12.09 08:51

Potvrzuji slova těch, že s blížícím se koncem těhotenství se člověk začíná na porod těšit! 8-o :lol:

Rodila jsem třikrát a vždycky jsem se bála a vždycky jsem se začala poslední měsíc těšit a s první kontrakcí si ‚oddychla‘…

Taky si myslím, že nemá smysl říkat, jestli to bolí moc, nebo málo, každý má práh bolesti a snášenlivosti jinde. Zvládnout se to prostě dá, je to takový zvláštní stav, kdy ani člověk není tak úplně ‚při normálním rozpoložení mysli‘, spíš tak trochu v tranzu a je to opravdu individuální, ale v podstatě krásný a mně je líto, že už to nezažiju :wink:

Tak uvidíš, nějak to dopadne :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.12.09 09:38
Gina108 píše:
Ahoj, pokud máš spíš strach z neznámého, doporučuji se vzdělávat :wink: Něco o porodu přečíst, chodit na cvičení s porodní asistentkou (vždycky tu a tam nějaké to moudro prohodí) a přihlásit se na předporodní kurz. Moc nestuduj takové ty patologie.
Píšeš, že máš strach z klasického porodu. Já zas měla strach z neklasického, zejm. z císaře, naštěstí na něj nedošlo.

Gino, já bych spíš doporučila opak :mrgreen: Alespon z mé zkušenosti. Já si hned v prvním trimestru nastudovala o porodu všechno co šlo a pak jsem se bála ještě víc :lol: Po přečtení první knížky se mi udělalo špatně, jakože do té doby jsem nevolnostmi netrpěla :mrgreen: Asi jsem slabší povaha, no. Ale předporodní kurz určitě ano.
Jinak souhlasím s ostatními, poslední měsíc jsem se na porod vyloženě těšila. Musím ale říct, že takhle s odstupem devíti měsíců si říkám, že to zas tak strašné nebylo a polehoučku začínám myslet na druhé miminko, jelikož malý už dávno malé ležící mimi není a je z něj pěkný raubíř

• Citovat
  • Upravit
41
3.12.09 16:10

Ahoj, tak přidávám svoji zkušenost. To že se bojíš je naprosto přirozené a snad i dobře. Chodila jsem do předporodního kurzu a mezi námi všemi byla jen jediná co se absolutně nebála. My ostatní jsme měly respekt, snažily jsme se co nejvíce dozvědět o porodu samotném, jak zmírnit bolesti atd. Jen ona byla pořád happy a bezestrachu. A ve finále dopadla nejhůře a to vlastním přičiněním. Porod sám byl pro ni bolestivým překvapením, absolutně nespolupracovala, no prostě hrůza. Takže bát se je někdy lepší a snažit se vstřebávat informace a být připravený na vše. Mě můj porod trval 10 hodin, bylo to hrozný, ale zvládla jsem to a chci další. V okamžiku když uslyšíš křičet
mimi je vše zapomenuto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.12.09 18:23

:-D tím se utěšuji taký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.12.09 18:47

Ahoj holky. Moc vám děkuji za ty všechný přízpěvky. Je pravda, že kdyby to bylo tak příšerné, že by už nikdo nechtěl mít další děti. Určitě věřím tomu, jak už je mimi venku a uvidím ho, tak na všechný předešlé útrapy zapomenu. Koupila jsem si knížku Velká kniha o matce a dítěti a tam si přečetla vše co píšou o prodech. Dost jsem se toho vyděsila. Více než bolesti se bojím, že třeba spanikařím a budu špatně tlačit a miminko třeba bude mít málo vzduchu a dojde u něj k poškození mozku, nebo vzniknou nějaké jiné komplikace a miminko se následně toho nenarodí zdravé a to už ani nemluvím o tom jakou panickou hrůzu mi nahání, že by mi ho třeba museli tahat kleštěmi. Proto mi příjde bezpečnější porod císařským řezem. Sice potom budu mít velké bolesti následkem pooperační rány, ale miminko už bude v bezpečí. Tohle je zatím můj názor, ale určitě se budu tímto tématem zabývat dále a zkusím i předporodní kurz. Nicméně budu moc ráda, za další vaše zkušenosti. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
5.12.09 14:21

Ahoj Salome,tak přesně takhle jsem se bála já. Co když budou kleště, nestihnu to, bude pozdě atd. Proto hned jak jsem přišla s porodníma bolestma do porodnice jsem hlásila, že než kleště a něco na hranici, tak chci raději císaře. No popravdě, oni si stejně rozhodnou podle sebe a nechají porod běžet přirozeně. Pro tvoji útěchu musím napsat, že mimčo monitorují a sledují hooodně často a veřím, že kdyby něco hrozilo tak zasáhnou včas. Přeji ti hodně štěstí a zdravé miminko. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
5.12.09 17:50

Ahoj Xenie. Děkuji ti za tvoje přízpěvky. I ten předchozí, kde píšeš zkušenost z předporodního kurzu a jak to potom dopadlo z tou maminou, co se vůbec nebála. V poslední době jsem na to často myslela :-) a taký děkuji i za to povzbuzení co jsi mi napsala teď. Asi je přirozené, že se každá budoucí mamina bojí a přeje si, aby ta její ratolest přišla na svět co nejbezpečnějším způsobem. Taký jsem někde četla, že se má nějaký ten měsíc před porodem pít odvar ze lněného semínka, že prý to vyobalí porodni cesty takovým slizem a miminko potom v té poslední porodní době snadnějí vyklouzne. Tak to budu dělat a pokud dojde na to, že budu muset rodit přirozenou cestou tak budu věřit, že to přežiju (když přede mnou to přežilo už tolik ženských) a že to dobře dopadne. Taký se mi líbila myšlenka u jedné pisatelky, že bolestí trvají jen několik hodin, ale děťátko už potom mám na celý život. Tak to jistě stojí za to těch několik hodin protrpět :-D Ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
6.12.09 20:55

Mě tedy porod trval docela dlouho, co takhle čtu a přesto ho považuju za pohodový. Ráno v sedm hodin mi začla odtékat plodová voda, kolem dvanácté jsem začla mít pravidelné stahy a malá se narodila v 20:22. Nechtěla jsem žádné oblbováky, ani epidurál, protože dle knížek a PA to pak může narušit porod a můžou nastat komplikace, tak jsem to chtěla co nejpřirozenější, protože se stále častěji ujišťuju o tom, že spousta věcí je lepší nechat na přírodě. Akorát jsem si musela nechat dát oxytocin, protože ke konci jsem byla už otevřená úplně a malá byla stále hodně nahoře a děloha už byla unavená a měla jsem slabé kontrakce. No a souhlasím s Duant, byla jsem v takovém zvlášním transu, že jsem nevnímala ani čas, ani okolí, prostě ten porod běžel sám a já jsem jakoby přihlížela :lol: Neumím to moc popsat. Jsem člověk, který je spíš nervozní, netrpělivý a bojí se doktorů, ale při porodu jsem byla absolutně v klidu, až mě to překvapilo. Šlo to fakt samo, což mě fascinovalo. Jo a když budeš špatně dýchat, tak ti PA řekne a poradí, mě taky poradila. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí