Porod - mám z klasického porodu strach

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
161
7.12.09 19:33

Mila salome, pridavam se k reakcim:).taky jsem se bala porodu, ale musim rict, ze jsem byla dost pracovne vytizena, tudiz jsem nastesti nemela tolik prilezitosti dumat :lol: vubec to nemyslim zle, naopak ja jsem velky dumator :lol: .na konci jsem mela hroznou virozu, horecky..rikala jsem si, hlavne ted nerodit, to neudycham..a jasne, ze jsem zacala.a bylo to rychle, v 21hod jsme dorazili do porodnice a ve ctvrt na jednu byla mala na svete.epidural se nekonal(a ze jsem ho chtela),ale zvladla jsem to.a asi jsem ve svem okoli vyjimka, ale ja na porod vzpominam rada, bylo to hrozna uleva, euforie a nezapomenutelny pocit.a to jsem poserka, ale mela jsem stesti na personal a manzela u porodu.neboj, to zvladnes :wink: :wink: krasny vecer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.12.09 19:54

Ahoj Salome,
celou dobu, co jsem byla těhotná, jsem svému doktorovi - při každé kontrole, říkala, že bez epidurálu v žádném případě nerodím! Nakonec jsem rodila bez epi, protože se to prostě nestihlo. Od toho, co mi odtekla voda to trvalo 6 hodin, z toho bolesti jsem měla asi 2,5 hodiny. Nevím, jestli mi to pomohlo, ale možná, že opravdu jo. Od 12. týdne těhu jsem chodila pravidelně na jógu, kde nám říkali, že si máme denně říkat pozitivní „samkalpu“. Já jsem si říkala: „mimi je zdravé a porodím ho bez bolesti“. No, bez bolesti to sice úplně nebylo, ale každopádně, jsem na ni hrozně rychle zapomněla. Dneska se mi manžel směje, protože když mluvíme o porodu, tak se ho já ptám, co se dělo, protože já jsem prostě všechno to špatný zapomněla…
Držím palce, ať se ti narodí zdravé a hodné miminko. Věř mi, že ten výsledek stojí za to. Asi tak hodinu před porodem bych nevěřila, že to někdy řeknu, ale - šla bych do toho klidně znovu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pandora 2x
7.12.09 22:55

salome

Ahoj Salome člověk se většinou bojí neznámého a protože budeš rodit poprvé tak nevíš co tě čeká a máš strach je to přirozené. Porodní kurs je výborný nápad vše ti objasní a vysvětlí. Já mám měsíc do porodu budu rodit podruhé a stejně mám trochu strach to je normální.Poprvé jsem se ale bála hrozně a měla jsem z toho děsivé sny. Nakonec porod byl pohoda a překrásný pocit a štěstí z mimča. Bude to ok. Držím palce

• Citovat
  • Upravit
23.12.09 13:53

Ahoj, přidávám odkaz na kurzy, které vede porodní asistentka-psycholožka. Navíc jsou hodně praktické:
 http://www.terapieprozeny.cz/

Jdou domluvit i individuální konzultace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
28.12.09 16:37

Ahoj,taky jsem mela z porodu obavy,teda hlavne spis z toho,abych poznala ze uz rodim :D no a porad jsem si rikala,zvladlo to a porodilo spoustu zenskych prede mnou a tak ja to prece zvladnu taky :)
Tak hodne stesti a rychly a bezproblemovy porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
30.12.09 23:04

Ahoj salome! Tak doufám, že tě také nějak povzbudím. Rodila jsem před třema měsícema a přiznám se ti že jsem byla taky velkej posera, protože já jsem se bála i odběru krve na poradně :mrgreen: Je mi teprve 20 let a porodu jsem se bála strašně moc. Neabsolvovala jsem žádnej kurz pro těhotné, ale hodně mi prospívali denné procházky s přítelem.Já se taky moc bála že to neporodím a nakonec jsem to zvládla i bez epidurálu:-D Neboj se jde o jeden den a pak už to miminečko budeš držet v náručí a věř že hežčí pocit ani neexistuje.Přežili jsme každá přežiješ i ty :-D Tak ti přeju hezké těhulkování, zdravé miminko a štastný porod, aby si na nej spomínala jen v dobrém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.1.10 19:17

Odpověď

Ahojky. Děkuji za tip na předporodní kurz. Určitě je to dobrá věc. Na jaře se po nějakém poohlédnu :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.1.10 19:33

Do porodu mám ještě spoustu času, tak se už tak moc v poslední době porodem nezabývám. Je pravda, že porodily všechny, tak já porodím taký. Budu se muset naučit ty stahy prodýchat. Většinou si teď čtu o kojení, krmení a celkovém zacházení s miminkem.
Holky, chtěla bych se vás zeptat jak jste na tom byli se sexuálním životem. Jsem v 16 týdnu a bývá mi občas špatně. Už delší dobu nemám na sex vůbec chuť. Při představě, že by něco mělo být se mi dělá zle. Podotýkám, že partner na tom žádnou vinu nenese. Máme spolu moc pěkný vztah, je na mě hodný, je trpělivý a s ničím na mně netlačí. To mě trápí, že jsem taková a je mi ho líto. Za tolik lásky co mi projevuje si to nezaslouží. Poraďte co mám dělat. Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
7.1.10 20:08

já už mám tedy porod za sebou a z počátku těhotenství jsem si taky nedokázala představit jak rodím, ale … určitě za to můžou hormony, ženská se s blížícím porodem začne pomalu těšit :-D na toho sviště a to přehluší všechny obavy a hlavně a to VŘELE doporučuji, jsem se na porod připravovala. Zainvestovala jsem do EPINA…vím je to drahá sranda, ale opravdu se to vyplatilo. Porodila jsem rychle, bez jakéhokoliv poranění…a toho jsem se nejvíc bála. Já jsem si po porodu normálně sedla, bez problému jsem chodila na záchod a neměla jsem problémy s jakýmkoliv pohybem a sex po porodu…neskončilo ani šestinedělí :oops: . jsou o tom i webovky www.epino.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
8.1.10 21:11

Salome :-D
Já jsem to se sexem v těhotěnství taky neměla ružoví :-?
Když jsme to skoušeli, tak mě to hrozně pálilo a já nevěděla proč. Nakonec mi doktorka řekla, že mám vaginální mykozu na kterou trpí v těhu hodně žen, takže jsem nebyla jediná. Nejhorší na tom bylo to, že se mi to pořád vracelo a těhulky nemůžou všechny čípky, které nato jsou. Takže kvůli tomu jsme pohlavný styk nemohli mít :-( Ještě že mám tak trpělivýho přítele, který to pochopil a ikdyž měl 9 měsícu celibát, vydržel to a byl me velkou oporou a opravdu mě chápal :-) Takže ikdyž to nešlo byli jsme si vědomí, že kvuli miminku, které jsme si přáli, musíme hodně věcí obětovat a pak to bude zase dobrý :wink:
Já sem byla maličko natržená, takže mě šili ale nakonec po šestinedělí nám to znovu klapalo jako předtím :lol:
Neboj snad to bude dobrý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
12.2.10 14:22

Já jsem měla z porodu taky hrůzu, všichny známé okolo měly šílené porody (nebudu popisovat). Tři týdny před termínem mi řekli, že má mimčo 3500g, tak sem si předstatvovala jaké kolosální dítě to bude 8-o Ale bylo všechno úlně jinak, Natálka se narodila drobounká a samotný porod trval ni ne dvě hodiny.Samozřejmě, že to bolelo, ale v tom mi pomohl manžel, držela sem ho za ruku, to pak říkal, že netušil jakou mám sílu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.2.10 19:38

Ahoj. Děkuji za přízpěvek. Já vím, že to bude bolet a tak se modlím, aby to aspoň netrvalo déle jak 4 hodiny. Manžel už je smířený s tím, že mu budu drtit ruku :lol: . A prý se už na to těší. Nedá se nic dělat. Nějak to musím přežít. Hlavně, aby se porod něčím nezkomplikoval, nebo aby doktoři něco nezanedbali. Nepřežila bych, kdybych donosila zdravé děťátko a vinou doktorů nám při porodu zemřelo nebo bylo postižené. Proto se mi zdá pro miminko bezpečnější císařský řez. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
12.4.10 11:11
Salome píše:
Ahoj. Děkuji za přízpěvek. Já vím, že to bude bolet a tak se modlím, aby to aspoň netrvalo déle jak 4 hodiny. Manžel už je smířený s tím, že mu budu drtit ruku :lol: . A prý se už na to těší. Nedá se nic dělat. Nějak to musím přežít. Hlavně, aby se porod něčím nezkomplikoval, nebo aby doktoři něco nezanedbali. Nepřežila bych, kdybych donosila zdravé děťátko a vinou doktorů nám při porodu zemřelo nebo bylo postižené. Proto se mi zdá pro miminko bezpečnější císařský řez. :-(

Ahoj Salome, tak já mohu soudit z obou variant, jak porod přirozeně tak císařem. Myslím, že pro miminko je bezpečný či nebezpečný příchod na svět oběma způsoby. Vždy se může něco zkomplikovat, asi je lepší prostě věřit, že to vyjde, každá negativní myšlenka, může v důsledku zabránit hlavně tobě, aby ses v konečné fázi uvolnila. Jinak ani jeden porod jsem nezažila úplně na přirozeno. První porod byl vyvolaný tabletkou. Musím říct, že to bolelo, ale prostě to nebylo tak hrozný, že bych umírala. Zbytečně jsem se nevysilovala moc hlasitým křičením, ale křičela jsem to jo (((-: zkušenosti maminek říkají, že úplně přirozený porod tak nebolí, asi jo, ty vyvolávané podlo mého bolí stejně, jen ty kontrakce jsou častější a oddech mezi tím menší, nakonec jsem rodila bez epidurálu, už se to nestihlo. Rodila jsem dva dny. První den kontrakce v šest večer ustoupili, asi chtěla mája spát ((-: a ráno jsem byla otevřená na tři prsty, a tak jsem šla na sál a ve třičtvrtě na dvě jsem porodila, bez komplikací. Tenkrát bylo v Podolí tolik porodů, že jsem rodila pouze s asistentkou a manželem a mám na to krásné vzpomínky. výhoda byla, že jsem z toho prostě nedělala vědu, bála jsem se, ale tak jako dychtivě, že přijde po té bolesti něco krásného. A taky že jo. A za dvě hodiny po porodu jsem se sama postavila a šla na pokoj za miminkem. Takže já jsem pro přirozený porod. Dvojčata jsem rodila císařem. Byly prdelkama. No miminka jsem viděla hned, ale nejdřív jsem musela na jeden den na JIP. A potom jsem jizvu cítila ještě půl roku. Dost to bolelo, jizva se mi zhojila až po šestinedělí, do té doby pořád tekla, mokvala a vůbec rekonvalescence byla strašně pomalá a pořád bolesti. Nebylo to jiné jak u ostatních co rodili císařem, a to jsem musela vstát hned jak to šlo a zakázala jsem si polehávání, protože jsem musela fungovat hned na 200%procent. jinak máš právo ještě jeden den proležet /myslím), ale ty bolesti za císaře bez příčiny nestojí. Miminka mají kebulky pevné a pokud je porodní asistentka dobrá tak tě při porodu povede. já na žádné kurzy nechodila, informace jsem si přečetla, ale jen pro mou informovanost, určitě jsem se tím nestresovala. Určitě ti doporučuji při porodu manžela nebo někoho blízkého, to pomáhá strašně moc. Takže pokud tvé těhotenství bude probíhat normálně, tak se porodu určitě neboj. Je to taková horší zácpa, kterou prostě musíš zadržet v sobě, dokud nedorazíš z bodu A do bodu WC a pak už to půjde samo, protože konečná fáze už vlastně není ve tvé režii ((-: hodně těšení na miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
09Veronika09
14.4.19 07:43

Já jsem se před prvním porodem nebála, ale těšila, už jsem to chtěla mít za sebou. Teď před druhým se bojím více, protože jsem měla u prvního porodu velké komplikace a nerada na něj vzpomínám. Ale třeba vedle na sále mezitím porodily čtyři ženy za pár minut. Každý to máme jinak, já se bohužel neotevírám, tak snad ten druhý porod bude lepší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100