Nečekaně hysterka u porodu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1261
26.11.09 12:25

hysterka

Ahoj holky,
rodila jsem před dvěma lety a do budoucna si to nejspíš minimálně jednou zopáknu. Jsem takový kliďas, všechno obvykle beru s nadhledem a reaguju pohotově a klidně. Když praskla plodová voda, tak jsem si v klidu zkontrolovala věci do porodnice, pak jsem mezi kontrakcemi nachystala snídani svým bratrům a provedla jsem nejnutnější úklid kuchyně. Do porodnice jsem odjížděla, když jsem usoudila, že už je to asi nutné a porodila jsem necelou hoďku po příjezdu do porodnice. Protože nemám ve zvyku hysterčit a nesnáším takové reakce, tak jsem byla šokovaná svým nečekaným chováním - ječela jsem, odmítala spolupracovat, na třetí zatlačení při kontrakci jsem se nezmohla a místo toho řvala, že už nerodím a basta. Chuděry holčiny, co byly během mého porodu na křivce a slyšely ten kravál! Porodní asistentka si celé dopoledne držela ucho, jak ho měla ode mě zalehlé. Celý pobyt v nemocnici jsem se strašně styděla, omlouvala se a snažila se to při odchodu zalepit dárkovým balením všelijakých dobrot. Tu bolest jsem už zapomněla, ale mám strašný strach z toho následujícího. Nechci zas dělat takovou ostudu,a le myslím, že když jsem takhle reagovala jednou, tak budu i podruhé. Přitom porod byl extra rychlý a bezproblémový. Je mezi vámi taky nějaká hysterka? Nebo vy vyrovnanější - nemáte nějaký recept jak na to ?(napadá mě jen zalepení pusy :roll: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
60142
26.11.09 12:31

:mrgreen:
Jaka ostuda prosimte. Cokoli pomuze od bolesti, je dovoleny. A vzdyt tam jsou zvykly.
Ja sem taky myslela, jaka budu hrdinka a nejsem bolestinek a pak sem jecela, ze chci domu, ze uz nerodim a hlavne ze chci epiduraaaaaaaaal.
Jo a nejaky psychotechniky na zklidneni a prekonani bolesti sem zkousela a byly teda dost na prd. Aspon me. Stejne jako mi byl na prd notebook s Cervenym trpaslikem. Sem si planovala, jak se budu hezky koukat, prodychavat kontrakce… A stejne nejvic pomohlo si zarvat.
Tak co, hele prinejhorsim zas koupis nejaky balicek, no.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
26.11.09 12:39

Presne tak jaka ostuda???Vzdyt jak pise Baba cokoliv pomuze od bolesti tak se muze :wink:
Myslim ze ve spitale znaji mnohem hysterictejsi rodicky nez jak jsi psala jsi byla ty.
Ja teda nerodila tak kratce,byla jsem tam uz od peti ale cely porod od prasknuti plodovky do narozeni dcerky trval 4 hodky a take jsem becela ze uz nechci,odmitam tlacit,at si delaji co chteji ale ze uz nemuzu :roll: :roll:
Mmch co me stve jak vidim ze jste rvaly tak me PA rikala nekricet,setrit sily a ja si chtela tak krasne zarvat jak to vidam ve filmech :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
26.11.09 12:40

Aha, výborně - moje krevní skupina :-D Já si říkala, jestli třeba podstoupit nějaký extra kurz nebo co já vím - nějakého psychologa nebo tak,ale asi by to nejspíš nezabralo. Když už jsem v sobě objevila hysterku, tak mi asi nezbyde než se s tím smířit :zed: Ale je to fakt ostuda! Kámošky prý ani necekly a předpisově spolupracovaly. Ách jo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
26.11.09 12:41

Taky jsem řvala, že mi nejde tlačit :lol: Teda u prvního porodu, u druhého už jsem zvládala líp :wink:
Po tom prvním mi moje setra (PA) říkala, že pokud jsem nikoho nekopla ani nekousla, tak že je to v pohodě :-D Prý i takové zažila 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
26.11.09 12:44

Nevim nakolik to muze ucinkovat u tebe, me dostavalo z paniky pri te silene bolesti pomysleni, ze ten rodici se tvorecek taky zakousi pekne krusne chvilky a ja mu to proste MUSIM co to jde usnadnit!! Neboli to min, je to jen jiny uhel pohledu, za pokus to stoji. Jo a rvani te stoji jen sily, por.asistentka nam radila: zarvete si spodkem, tim tomu prospejete nejvic :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
26.11.09 12:46
Nouky píše:
Kámošky prý ani necekly a předpisově spolupracovaly. Ách jo!

Kecaj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
26.11.09 13:19

jojo, ja jsem prosila PA, aby mi stopla infusi s oxytocinem, ze ty kontrakce moc bolej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
26.11.09 13:34

Jo, Fidlo, to jsem zkoušela - vlastně jsem si v těhotenství sepsala takové desatero, kterého se budu při porodu držet - jeden z bodů byl myslet hlavně na toho chudáka, který leze tím strašným tunelem - realita byla u mě jiná - ozval se nějaký šílený sobecký pud sebezáchovy nebo co to bylo a snažila jsem se zbavit zodpovědnosti - „Však oni ho doktoři nějak vytáhnou“. Je to strašné takhle napsat - vypadám jak krkavčí matka, ale své dítě jsem milovala v těhotenství, teď svou dceru miluju víc než cokoli, ale při porodu to nějak nefungovalo. Ta bolest přehlušila cokoli a odstranila jakékoli zábrany. Na porodní se u nás chodí kolem takového toho odd.kde strkají lidem hadičky krkem do žaludku, říkala jsem si - ti jsou na tom hůř, spousta lidí je na tom hůř, ale na porodním sále skončilo celé to moje slavné desatero - však víte kde. Tak aspoň že vidím, že nejsem sama takový zbabělec :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
26.11.09 13:36

Hele holky, nemusej kecat…on je člověk fakt nevyzpytatelnej, já jsem léčenej neurotik, panikář, každý píchnutí je přinejmenším infarkt (ale už to dávno neventiluju navenek), a při porodech jsem přísahám nevydala skoro hlásku a spolupracovala, ale bylo to tím, že jak se znám, tak já jsem se jako bála nějaký panice propadnout, že už bych se z toho nevyhrabala :lol:

Panikařím zásadně, když o nic nejde…jakmile jde do tuhýho, tak jako se nějak zkoncentruju, řekla bych ale, že to není žádná výhra :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
26.11.09 13:38

Ono je to asi i o tom, jak se člověk vnímá. Někdo neřešíí, co dělal a jiný rozebírá. Kamarádka v prvních chvílích po porodu tvrdila, že řvala, až jí pak bylo líto ostatních, co ležely vedle v boxech. Ale po několika měsících už tvrdila, že to bylo v pohodě a že určitě nebyla hysterka. :-)
Při druhém dítku jsem neměla epidurál - malá porodnice - sobota. Tam dají epidurál, jen v pracovní dny od 7-15h. Já jsem přemlouvala snad i v nejtěžší chvilce. :-) Ale bylo mi to opravdu prdplatný. Řekla bych, že jsem i hysterčila a dr říkal, jakej to byl pěknej porod. stál si opodál a bavil se s pediatrem. A přihlížel porodním asistenkám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
26.11.09 13:42

no já už jsem toto psala nekolikrat - ale že jsi nováček, napíšu to znova.
Já jela rano do porodnice po nekolikaterem zavolaní jako jestli už mám jet, nebo ještě sedět ve vaně (nechci přece otravovat), přípravu jsem zvádla doma (proč by mi sestra mela chudina delat klystyr), pri prijezdu pochválena doktorkou že jsem dobrá že jsem dojela s tam pěkným nálezem (8 cm). Nuže, přeskočila jsem několik maminek čekajících a šla rovnou rodit. Ještě na sále jsem si s budoucím otcem stříhli o jméno dítěte a já vysmátá jako že co na tom rození je –začla rodit..

Ješte že jem rodila ve sklepě (na obilnáku byl nátřesk). Řvala jsem doslova toto - „já tady umřu“. PA jsem rozkopla tu mísu s nástrojama a kopala dál.
Podotýkám, že malý byl venku asi za 40min od přijmu a já neměla jediný steh.
Strašně jsem se styděla.A omlouvala.I ted je mi stydno když na to pomyslím. :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
26.11.09 14:07

Janac. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
26.11.09 14:19

Neboj u prvního jsem ječela jak hysterka, museli mě slyšet až na ulici a kolegyňka na pokoji mi pak říkala že ji akorát přijímali a docela jsem ji vyděsila :lol: Takže když jsem do toho šla podruhé, všechny jsem na to upozornila, že jim asi hrubě nadám a že budu šíleně ječet a nic… Neměla jsme potřebu ani hlesnout a to bych řekl aže ten druhý porod byl horší i poporodní poranění. Holt už jsem počítala s tím že to bude hustý a nebylo to tak překvapivý.
No zato u andílka jsem si taky zakníkala,a le tam mě spíš překvapila ta šílená rychlost, takže jsem vypískla překvapením a bylo po všem…
Jak bude v březnu dám vědět ju? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
26.11.09 14:45

Nouky, kazda to proziva jinak, treba sis podvedome nepripoustela, ze to bude takova sila a pak to prasklo a ten psychicky i fyzicky pretlak musel ven.

Jen se zeptam, jak jsi rodila? Mozna by ti pomohlo, kdybys byla vic panem situace, sama si zvolila polohu, sama si rekla, kdy budes tlacit… Doktori pri porodu asistuji, dirigovat bys mela ty. Mela jsi medikaci? Oxytocin? Neco na bolest (dolsin? ten dokaze s psychikou pry poradne zamavat, jedna rodicka pry po nem vlezla pod porodni stula a odmitla vylezt…)

Byt tebou, hezky si predem domluvim epidural, mozna by nebyla od veci zkusena dula, kterou bys znala a verila ji…Sestavila bych i porodni plan, probrala ho primo v porodnici, kde chces rodit…

A asi bych sla rodit do jine porodnice, v te stavajici bych mela blok.

O ostude nemuze byt vubec rec, pokud ti to tam nekdo jen naznacil, tak je pitomec. Porod je pekna makacka a ne kazdy rodi za rohlik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí