Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s porodními asistentkami v Podolí? Věnuje se rodičce po celou dobu porodu jen jedna PA nebo se jich střídá více? Je možné se předem s nějakou milou PA domluvit, že u porodu bude právě a jen ona, případně za jakou částku?
Ahoj, rodila jsem v Podolí v lednu 2008. Starala se o mě jen jedna asistentka paní Jindrová, měla sebou sestřičku k zaučení, ale to mi nevadilo. Byla velmi milá, nedělala nic, co jsem si vyloženě nepřála (nástřih hráze). Opravdu mi pomáhala a podpořila mě, lékařka tam přišla až po porodu na prohlídku placenty a ošetření (1 steh). Nevím, jestli si lze nějakou asistentku zaplatit, řekla bych, že spíš ne. Myslím si, že v Podolí je porod na velmi vysoké úrovni, asistentky jsou tam opravdu profesionálky, šestinedělí, to už je něco jiného (nepříjemné sestřičky, neochota..). Pokud tam budeš rodit, nastuduj si kojení nebo si vezmi kontakt na lakt. poradce!
Mam opacnou zkusenost. PA mlada holcina, ktera mi prisla zmatena, nechavala me tam o samote i kdyz jsem nesmela z postele kvuli neustalemu monitoru, pak mi dala do ruky kanylu (nebo co to bylo - proste napichla zilu, kdyby bylo potreba rychle dodat leky) za hodinu to odspuntovala, takze ze me tekla krev a jeste mi vynadala, co si to vyndavam (kdyz si vsimla, ze krvacim)
Naproti tomu sestinedeli super, krom jedne sestry, na kterou se muselo tak, ze jsme ji rozkecaly s holkama na pokoji jsme ji rozkecaly a byla dobra.
Proste je o lidech, jako vsude. ![]()
Ahoj,
rodila jsem v Podoli v dubnu, jedna porodni asitetnka mi udelala klystyr, po zbytek u me byla jina, mela tam jeste jednu holcinu na zauceni. Ja si ten porod nemuzu vynachvalit, moc mi pomohla, doktorka prisla az asi pul hodiny po porodu. Prvi porod jsem rodila s doktorkou a neda se to srovnat s tim druhym. Takze ja doporucuju rodit s asistenkou.
Ahoj, v Podoli jsem rodila v dubnu 2008, mela jsem PA Janicku, ta byla super, vse mi rikala napred, co bude delat a tak, chodila se ptat (byla mlada) a pak jeste zakynku Janicku, ta byla taky fajn..
Doktor prisel asi na poslednich 5 minut porodu, na vytlaceni Domci ![]()
Nevim, jak to je s domluvou na konkretni asistentku, asi bys ji musela znat a prijit rodit, kdyz ma sluzbu, nevim…
![]()
Já patřím k těm co na Podolí nemají rozhodně pozitivní názor. Ale jedno vím, pokud si uplatíš porodní asistentku 3000 Kč, nebudeš mít ani problém se do Podolí dostat když budou mít stop stav. Není to nic na mě, takže když bych jí je dala tak jen proto abych si ji u toho natočila
, ale vím že to jde… .
Ahoj LUCIE, nevim, zda se da predem domluvit porodni asistentka… nicmene ja jsem mela u porodu velmi sikovnou PA (bohuzel si nepamatuju jmeno), prijeli jsme na posledni chvili, tak uz nebylo moc co resit, navic jsem mela jako doprovod krome manzela i svou vlastni PA. Jinak myslim v 6 nebo v 7 se stridaji smeny, takze po porodu, kdyz jsem tam jeste lezela a odpocivala, tak se PA vystridaly. Ale i ta dalsi byla moc mila. Jo a me nastrihavala a rodila doktorka, ale v tu chvili mi to uz bylo vcelku fuk, kdo tam je. A souhlasim s Romankou… na sestinedeli to uz byl des, totalni nezajem o moji osobu.
Mozna bych ti doporucila domluvit se spise s nejakou externi PA, aby te doprovodila… s tou se muzes sejit predem, domluvit se, co a jak by sis prala.
Ahoj,
tak já v podolí rodila teď v červenci a teda super! Zažila jsem dvě směny, u káždé měla PA žákyňku a hlavně ta směna na denní super!!! Jak PA, žákyňka, tak i dr. Měla jsem to trošku problémový, tudíž tam doktor chodil minimálně každou hodinu, ale PA tam byla každou chvilku, cokoliv bylo potřeba, pomohla. Super profesionální přístup, když se mi malej ztratil z monitoru, tak mi opravdu pomohli, jak mě uklidňovali. Nakonec jsem musela urychleně na císaře.
Na Podolí nemůžu říct jediné špatné slovo, jak o rizikovém P3, o porodu, o JIPce, tak ani o šestinedělí P2. Rozhodně příště půjdu znova tam:))
Ahoj Jackie,
proč nemáš na podolí pozitivní názor? Já jsem tam registrovaná na březen a zatím všude slyším a čtu samou chválu.
Díky,
Nimu
Já jsem rozhodnutá na druhý porod nic nenechat náhodě a raději si někoho zaplatit. Jestli chtěj PA v Podolí „jen“ 3000, tak bych do toho šla, páč doktorovi v Krči bych musela narvat minimálně desítku. Njn, jenže jak to mám udělat, když nemám v tomhle oboru žádné známé. Škoda, že to nejde oficiálně, takhle je to trapné oběma stranám ![]()
Ahoj holky, moc děkuji za všechny vaše rady a postřehy. V Podolí je tedy asi standard, že o rodičku se stará PA a ta žákyňka. Nevím, jestli to je to, co jsem si zrovna představovala, ale asi se to někde naučit musí. S tím kojením jsem slyšela už od hodně maminek, že v Podolí je docela problém.
ZelvaVerunka: tak porodní asistentku Janičku bych také chtěla, když o ní tak pěkně píšeš
Klidně i za ty 3000Kč, jak píše Jackie. Slyšela jsem, že doktor si oficielně naúčtuje 10.000,–Kč, když jde k porodu na objednání a to pochybuji, že se rodičce věnuje nonstop, kdežto PA by se jí za ty 3000Kč určitě věnovala mnohem víc. Jestli jsem dobře pochopila, nejde to oficielně? To je ale velká škoda:-((( Kdybyste některá mohla poradit, jak to zařídit, budu moc vděčná ![]()
Ahoj taky jsem tam rodila 2007,patřím též ke straně,jako Jackie .Už nikd více a když tak jedině si je tam zaplatit.A já se teď píše setkávám s podobným názorem hodně maminek na Podolí dost nadává
Lucie, ja mam pocit, ze ta Janicka sem na Emimino i chodila (nebo tu parkrat byla), podle prijmeni, ale uz si fakt nepamatuju, jak se jmenovala ![]()
Kamoska mela treba zaplacenyho Dr. u Apolinare a ten ji rekl, ze den po jejim terminu odjizdi na hory, tak bud porodi ten den terminu, nebo on tam nebude, tak sla na vyvolani, aby ho mela u porodu
To mi prijde docela zcestny, vysolit mu prachy a jeste si to nechat vyvolat?? ![]()
ZelvaVeruna píše:
Lucie, ja mam pocit, ze ta Janicka sem na Emimino i chodila (nebo tu parkrat byla), podle prijmeni, ale uz si fakt nepamatuju, jak se jmenovalaKamoska mela treba zaplacenyho Dr. u Apolinare a ten ji rekl, ze den po jejim terminu odjizdi na hory, tak bud porodi ten den terminu, nebo on tam nebude, tak sla na vyvolani, aby ho mela u porodu
![]()
To mi prijde docela zcestny, vysolit mu prachy a jeste si to nechat vyvolat??
Tak to mi taky prijde divny, vzdyt za to mu plati, ze nikam nepojede a bude na prijmu ![]()
Sice je hezke, ze PA je „jen“ za 3tis, ale porod vede dr. Zaplatit si PA a riskovat, že dr mě bude lámat k něčemu jinému než chci, PA je tam zaměstnaná, asi těžko se mu postaví… To už raději toho dr, halt by na to padlo porodné, no.
Ahoj já rodila v Podolí v únoru 2009 .Porod si nemůžu vynachválit docela jsem se bála ale PA byla výborná měla ještě žákyňku,obě mě chodily kontrolovat takže mi skoro nic nechybělo:-)až na porod jsem tam měla 2 doktory a jeden z toho se učil šít
,ale v rámci možností dobrý.Takže porod supr .Šestinědělí děs.Tam jsem nebyla moc spokojená jak s některými sestrami tak s jídlem(studený).Takže porod ano šestinědělí ne ![]()