Začaly mi kontrakce po Hamiltonově hmatu

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1446
17.10.09 13:10

Hamiltonův hmat

Holky,
potřebuju nutně poradit.Včera mi doktor provedl tento hmat.Nebylo to nic nepříjemného,naopak jsem se divila,jak rychle je to za mnou.Od té doby se dole začly dít věci…tlaky,tvrdnutí.Zhruba o půl osmé večer mě začly kontrakce po 10-ti minutách a trvaly až vlastně do rána.Volala jsem PA do porodnice asi ve 2.h ráno a ta miřekla,že jestli chci mít klid,tak ať přijedu,ale jinak ať si zkusím jít lehnout a ráno uvidím.V noci mě to samozřejmě budilo,ale docela jsem si odpočala.Ráno jsem si dala ještě vanu a tvrdnutí pokračovalo,ale bylo nepravidelné.Teš od oběda opět nastaly kontrakce cca po 10-ti minutách…Je to šok po té procedůře?Nebo mám zajet do porodky na monitor?Kdyby to bylo k porodu,tak se intervaly zkracují,ne???Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3138
17.10.09 13:26

Ahoj, no každopádně na monitor si muzes zajít - ten ti natočí vždycky..

Mě dělali hamilton asi 3krat a ten pocit při a tesně po tom si uplne přesně vybavuju, jeste ted mi to krouti palce u noh 8O .
Zvlastní že na bolest z porodu jsem zapomněla, toto si pamatuju naprosto zřetelně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
17.10.09 14:23

Ještě chvilku počkej a uvidíš :wink: no u dcery mi začaly kontrakce v 7.30 ráno docela pravidelně ovšem po dvou hodinách skoro přestaly. Za další dvě hodiny zase začaly nic moc pravidelné až k večeru začaly přicházet opravdu pravidleně a malá se narodila ten den ve 20.50 takže já si myslím, že to fakt může být porod :wink: Jo a do porodnice jsme přijeli v 18.30 a otevřená jsem byla na 1cm. Chtěla jsem jet domů, ale dr. mě nepustil a dobře udělal :lol: hned po příjezdu do porodnice to začaly být fofry.

Přeju rychlý, bezproblémový porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
17.10.09 14:58

Ahoj, po H. hmatu kdy se oddělí dolní pól vaku blan od dělohy se začnne uvolňovaz oxytocin, ten ma za následek kontrakce. To znamená, že už se to chystá k porodu. Do nemocnice pro svuj klid bych si na monitor došla, at víš jak mimi reaguje na ty kontrakce, jestli mu to nevadí :) Jinak já měla HH 4× a byl to hnus a porod mi to stejně nerozjelo :)
Dopuručuju teplou vanu s levandulí, buď to přejde, nebo se to naopak rozjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
17.10.09 15:20

Mě hamiltona dělaly,vubec jsem ho necítila,až jsem se divila ,po tom co jsem tady četla :lol: .
Rodit jsem začla den po té.Hned jsem měla bolesti po 4 minutách,tak jsem jela.na porodním sála jsem byla od 24 hodin a porodila jsem ve 14.00 :roll: ,ale určitě bych na monitor zajela a nečekala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
17.10.09 20:07

Ahojky, mě dělali Hamiltona (ble) a druhý den odpoledne jsem porodila. Když už je to takhle dlouho, tak bych radši jela na monitor, tím nic nezkažíš :wink: . Držíme palce a pevný nervy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
17.10.09 23:13

Holky,
všem moc děkuju,ale dnes odpoledne jsem šla dospat noc a objevilo se pár kontrakcí a pak nic - ticho po pěšině.Takže jsem nikam nejela a vegetím si doma.Uvidím zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
9.11.09 16:55

Omlouvám se,že se tak ptám,ale co je to H.hmat?Jen ty diskuse čtu,mám pocit,že cítím kontrakce. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
10.11.09 13:44

Lumpice, Hamiltonův hmat dělá doktor za účelem vyvolání porodu. Prsem krouží uvnitř čípku (ten by měl být alespoň na prst otevřený) a prstem pak odloupne vak blan od děložní stěny. Někdo tomu říká i „prošťourání“ tenhle výraz sám o sobě hodně napoví :-D Nedělali mi ho,ale příjemné to nebude :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
15.11.09 18:37

já bych jen krátce reagovala na Jevu - je to přesně to jak píše.

--- mě ho dělali víckrát v rámci 3denního neúspěšného vyvolávání a příjemné to fakt není :-? ale když to má poci - tak co bysme nevydržely ne? (ikdyž u mě to nevyvolalo vůůůůůbec nic :-? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
17.11.09 13:47

Myslím,že by mi něco takového bylo příjemnější v rámci sexu doma s tátou :lol:
Nic příjemného to nebude,ale jestli pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tenzerová
17.12.09 17:29

prvorodička

co je to ten Hamiltonův hmat? Jak to probíhá? Děkuji :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
tenzerová
17.12.09 17:31

prvorodička