Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky,
potřebuju nutně poradit.Včera mi doktor provedl tento hmat.Nebylo to nic nepříjemného,naopak jsem se divila,jak rychle je to za mnou.Od té doby se dole začly dít věci…tlaky,tvrdnutí.Zhruba o půl osmé večer mě začly kontrakce po 10-ti minutách a trvaly až vlastně do rána.Volala jsem PA do porodnice asi ve 2.h ráno a ta miřekla,že jestli chci mít klid,tak ať přijedu,ale jinak ať si zkusím jít lehnout a ráno uvidím.V noci mě to samozřejmě budilo,ale docela jsem si odpočala.Ráno jsem si dala ještě vanu a tvrdnutí pokračovalo,ale bylo nepravidelné.Teš od oběda opět nastaly kontrakce cca po 10-ti minutách…Je to šok po té procedůře?Nebo mám zajet do porodky na monitor?Kdyby to bylo k porodu,tak se intervaly zkracují,ne???Díky
Ahoj, no každopádně na monitor si muzes zajít - ten ti natočí vždycky..
Mě dělali hamilton asi 3krat a ten pocit při a tesně po tom si uplne přesně vybavuju, jeste ted mi to krouti palce u noh
.
Zvlastní že na bolest z porodu jsem zapomněla, toto si pamatuju naprosto zřetelně ![]()
Ještě chvilku počkej a uvidíš
no u dcery mi začaly kontrakce v 7.30 ráno docela pravidelně ovšem po dvou hodinách skoro přestaly. Za další dvě hodiny zase začaly nic moc pravidelné až k večeru začaly přicházet opravdu pravidleně a malá se narodila ten den ve 20.50 takže já si myslím, že to fakt může být porod
Jo a do porodnice jsme přijeli v 18.30 a otevřená jsem byla na 1cm. Chtěla jsem jet domů, ale dr. mě nepustil a dobře udělal
hned po příjezdu do porodnice to začaly být fofry.
Přeju rychlý, bezproblémový porod.
Ahoj, po H. hmatu kdy se oddělí dolní pól vaku blan od dělohy se začnne uvolňovaz oxytocin, ten ma za následek kontrakce. To znamená, že už se to chystá k porodu. Do nemocnice pro svuj klid bych si na monitor došla, at víš jak mimi reaguje na ty kontrakce, jestli mu to nevadí
Jinak já měla HH 4× a byl to hnus a porod mi to stejně nerozjelo ![]()
Dopuručuju teplou vanu s levandulí, buď to přejde, nebo se to naopak rozjede.
Mě hamiltona dělaly,vubec jsem ho necítila,až jsem se divila ,po tom co jsem tady četla
.
Rodit jsem začla den po té.Hned jsem měla bolesti po 4 minutách,tak jsem jela.na porodním sála jsem byla od 24 hodin a porodila jsem ve 14.00
,ale určitě bych na monitor zajela a nečekala ![]()
Ahojky, mě dělali Hamiltona (ble) a druhý den odpoledne jsem porodila. Když už je to takhle dlouho, tak bych radši jela na monitor, tím nic nezkažíš
. Držíme palce a pevný nervy ![]()
Holky,
všem moc děkuju,ale dnes odpoledne jsem šla dospat noc a objevilo se pár kontrakcí a pak nic - ticho po pěšině.Takže jsem nikam nejela a vegetím si doma.Uvidím zítra.
Omlouvám se,že se tak ptám,ale co je to H.hmat?Jen ty diskuse čtu,mám pocit,že cítím kontrakce. ![]()
Lumpice, Hamiltonův hmat dělá doktor za účelem vyvolání porodu. Prsem krouží uvnitř čípku (ten by měl být alespoň na prst otevřený) a prstem pak odloupne vak blan od děložní stěny. Někdo tomu říká i „prošťourání“ tenhle výraz sám o sobě hodně napoví
Nedělali mi ho,ale příjemné to nebude ![]()
já bych jen krátce reagovala na Jevu - je to přesně to jak píše.
--- mě ho dělali víckrát v rámci 3denního neúspěšného vyvolávání a příjemné to fakt není
ale když to má poci - tak co bysme nevydržely ne? (ikdyž u mě to nevyvolalo vůůůůůbec nic
)
Myslím,že by mi něco takového bylo příjemnější v rámci sexu doma s tátou ![]()
Nic příjemného to nebude,ale jestli pomůže…
co je to ten Hamiltonův hmat? Jak to probíhá? Děkuji
![]()
![]()
![]()