Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj,mozna blba otazka ale preci.. ![]()
holky,co vas holily pred porodem v porodnici,jak hodne vas oholili?ja se pri prvnim holila cela a asistentka me rekla ze je to az az
.Ptam se proto,ze ted se mi dela nejaka vyrazka(prave po holeni),tak bych se na to nejradsi vybodla.Tak jen jestli jste byly oholene cele,nebo jen jakoby spodek(pysky)a zbytek vam nechali?snad me rozumite ![]()
ahoj, mě praskla voda doma o půlnoci a i přesto jsem se sama oholila (jenom spodek, na víc jsem neměla náladu a čas)a jeli jsme do porodnice. Tam víc neřešili (jako klistýr nebo holení), protože už jsem byla na 6 cm a za půl hoďky jsem rodila.
Ale podle mě dneska do holení nebo klistýru nenutí, žena se rozhodne sama. A taky záleží na porodnici.
mě při prvním porodu holili jen spodek, a pak narychlo stejně aji vrch, když jsem šla na císaře.
tak já měla oholenou hráz a na příjmu když mi sestřička dělala přípravu tak se ptala jestli mě může oholit celou. Nevadilo mi to takže jsem řekla že jo. Asi kdybych řekla že ne tak mě neoholí
Byla naprosto v pohodě.
Mě oholili na sále jen hráz - Matýsek vylez 20min po příjmu. Sestra se mě mezi roztaženýma nohama zeptala, zda může holit, já souhlasila.
Ahoj, já s tím taky mívám problém. Jen jsem se dole zastřihla, nahoře oholená bývám, ale to je jim už asi putna. A v pohodě, nikomu to nevadilo, že nejsem do hladka.
Příspěvek upraven 10.06.12 v 21:04
Mě neholili vůbec a ani z domu jsem nebyla. Přitom času bylo dost, ale holení nikdo neřešil a já si to vlastně uvědomila až někdy po porodu. Asi záleží na zvycích porodnice. ![]()
Ja teda oholena byla ale PA mi rekla za staci jen hraz a to z toho duvodu aby se lepe strihalo a neco se do rany nezaneslo.
ale pokud se to nestihne tak se to nestihne ![]()
Vramci hygieny a pozdějšího hojení(chloupek v ráně může nadělat paseku) se holí hráz (pokud nechceš, samozřejmně tě nutit nebudou). To je u spont. porodu. Při SC se holí vše a to už se tě neptají ![]()
Mě teda holila PA taky jen hráz kvůli eventuálnímu poranění. Ale bylo by mi fuk, kdyby mi oholila snad i vlasy ![]()
No já se holím pravidelně..už kvůli hygieně takže jsem šla rodit oholená
sice to s tim bříškem jde trošku hůř ale dá se a nemáte pak žádný starosti s tím jestli vás ještě budou na sále holit nebo ne ![]()
tak já nebyla úplně dohladka, voda mi praskla doma a jako prvorodička jsem byla tak vyplesklá, že jsem už na holení ani nepomyslela, v porodnici mě oholili celou a pěkně surově, měla jsem dlouho stroupky, což normálně nemívám
Jinak Anonymní ono s velkym pupkem už se to dole těžko holí, ohnout se nemůžeš, dýchat taky ne