Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj holky, možná zvláštní otázka ale říkáte že je nutné se oholit v oblasti hráze. Kde to je? Jsem prvorodička na holim si max nohy a pod pazemakde je to teda nutnost být oholena? Děkuji
Asi jak která porodnice. Já se oholit fakt už přes pupek nezvládla a v porodnici to neřešili ![]()
Já se přes pupek taky nezvládala holit a v porodnici se mě setra zeptala, jestli by mi nevadilo, kdyby mě trochu oholila. A oholila mě jen tam, kde to bylo nutné.
Ježiš, tak jestliže jsi žena, tak se snad holis ne???!!!
a promiň, že jsi prvorodicka a nevíš kde máš hráz??? Tak jestliže jsi skutečně těhotná, tak to brzo poznáš
V dnešní době je to snad normální že se žena holí… Před porodem, rodila jsem v Thomayerově, se mě na " pripravně" zeptali jestli je potřeba oholit. Nebylo holila jsem se asi 4 dny před. A to i přez pupek jako krava 😂 neviděla jsem na ni…
Ale tak člověk se po letech dokáže oholit i poslepu
![]()
Příspěvek upraven 05.04.21 v 00:54
Já tedy nevím, jestli je to nutnost, ale asi je lepší být oholená, když je vysoká možnost, že tě budou šít (pokud tě nenastřihnou, můžeš prasknout). Prostě mezi řitním otvorem a poševním vchodem je kousek místa, který třeba je hladký, ale po stranách chlupy rostou. Tak tam by bylo fajn to přejet aspoň naslepo žiletkou. A pokud by z nějakého důvodu byl nutný císařský řez, tak bych aspoň trochu zkrátila chloupky pod pupkem.
@KKikina jsem úplně v začátku, tak zatím nevím vůbec nic
6.tyden. A jinak ani neholim se, manžel má raději přirozenost, tak max trošku zkrátím do plavek a beru nohy a podpaží, to pravidelne, jinak nic
poslepu to nedám vůbec, musím to natrénovat ted, dokud mi to ještě jde
jinak já nesnáším to dorůstání, takové to kousání 2.den, jak se to prořezává kalhotkami a tak. A navíc mi přijde, Ze v chaloupkách musí být strašně moc nervových zakončení, jelikož jen tření přes ně je pro mne skvělá predehra ![]()
@KKikina Jakože všechny ženy musí mít oholenou pipinu? Věř tomu, že rozhodně ne ![]()
není to nikde nutnost, všimni si, že diskuse je z roku 2013, já jsem rodila 2016, nikdy jsem se neholila a nikdo mně v porodnici též neholil