Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já se teda holím pravidelně, i s pupkem mi to problém nedělá a pokud bych v den porodu nebyla náhodou oholená, tak těch 5 min. před odjezdem do porodnice si tu práci dám a oholím se ![]()
Taky jsem ani s pupkem neměla problém, poprvé jsem holila jen vyloženě kolem a hráz, podruhé komplet všechno(poprvé nástřih byl, podruhé vůbec nic). Vždycky jsem pár hodin před porodem skončila ve vaně, tak jsem se činila. ![]()
@zvědavá borůvka Ja teda byla oholena, kdyz mi prdla voda, ale sestricka co mi davala klystyr se me nejdriv zeptala zda jsem oholena, tak rikam, ze ano, pak se mrkla a rekla, ze je to super…jinak si myslim, ze to oholi tak nejak dukladne vsude
ze dneska uz s bobrem nikdo nerodi ![]()
@lucik55555 píše:
@anoli30 pane bože jak se můžeš nechat holit od manžela? chudák… to je nechutné
No mě by přišlo nechutné kdyby mě holil někdo jiný, než člověk se kterým mám nejbližší vzt
ah
@lucik55555 píše:
@anoli30 pane bože jak se můžeš nechat holit od manžela? chudák… to je nechutné
Ja na tom kdyz to pomalu rasi taky nevidim nic nechutnyho, naopak, je to vzrusujici…ale jak uz tu bylo psano, zalezi na vztahu a na tom jaci ty dva lidi jsou…
Ja se svym nahym telem pred manzelem nedelam Zagorku ![]()
@hanitscha 5 minut před odjezdem do porodnice? To jsem zvládala když jsem těhotná nebyla, teď je to půlhodinová záležitost ![]()
@Hanka79 píše:
@zvědavá borůvka Ja teda byla oholena, kdyz mi prdla voda, ale sestricka co mi davala klystyr se me nejdriv zeptala zda jsem oholena, tak rikam, ze ano, pak se mrkla a rekla, ze je to super…jinak si myslim, ze to oholi tak nejak dukladne vsudeze dneska uz s bobrem nikdo nerodi
Já jo
Jako ne úplně, ale nějak už jsem s pupkem to holení moc nedávala a v porodnici na to nebyl moc čas
. Maličké šití, hojilo se OK.
@xantipi neboj ono to ide rychlo ked vies ze mas 5 min kym pride dalsia kontrakcia
![]()
@Pipet píše:
Já joJako ne úplně, ale nějak už jsem s pupkem to holení moc nedávala a v porodnici na to nebyl moc čas
. Maličké šití, hojilo se OK.
Tak jasny, ja mela taky pupek, jak dva balony, byla jsem rada, ze jsem tu pipinu nasla
, ale snazila jsem se, abych tam nemela kozich..je jasny, ze tak peclive jako kdyz jsem bricho nemela to nebylo
![]()
Mě taky holil manžel celé těhotenství a nechuné mu to teda nepřišlo ![]()
@Veveruska87 píše:
Mě taky holil manžel celé těhotenství a nechuné mu to teda nepřišlo
U nás taky.Ale měl strach, aby mě nepodřízl ![]()
Me ke konci tehu take holil manzel, nic nechutneho mi na tom neprijde (take mi strihal nehty na nohach,…-, proste uz mi to neslo, ale manzel se bal, ze me poreze, takze me vzdy bral svym strojkem na vlasy bez nadstavce a mela jsem tak 1mm dlouhe chloupky. Pred porodem me vzal v nedeli, v pondeli byla kontrola u dr. v utery nastup na vyvolani, sestricka se ptala, zda potrebuju oholit, tak jsem rikala, ze asi jo, ze to nemam uplne do hola, tak koukla a rikala, ze tak to staci.
Ahoj holky, možná zvláštní otázka ale říkáte že je nutné se oholit v oblasti hráze. Kde to je? Jsem prvorodička na holim si max nohy a pod pazema
kde je to teda nutnost být oholena? Děkuji
@Anonymní píše:
Ahoj holky, možná zvláštní otázka ale říkáte že je nutné se oholit v oblasti hráze. Kde to je? Jsem prvorodička na holim si max nohy a pod pazemakde je to teda nutnost být oholena? Děkuji
hráz je mezi pochvou a řitním otvorem
u druhého porodu jsem nebyla sama oholená, už jsem nezvládla a ani mě neholila sestra, tak nevím jak to je, zeptej se v porodnici na kontrole