Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě občas holí přítel a až budu těhotná, tak mě bude muset holit taky
Nehodlám někde u dr. vystavovat bobra ![]()
Já se teda neholím úplně, nechávám si čárku, ale spodek jde celý pryč.. ![]()
Já mám takový dotaz - to u porodu používají holítka..?
Jako normální jednorázový holítka?
@Gabulle píše:
@Crystal87
Denně? A jak to děláš, já s tím mám docela problém, když pominu momentálně pupek, tak chloupky rostou rychle a v létě by to chtělo denně, ale jakmile to zkusím i na druhý den, celá obskáču pupínkama
Krkolome:)a po hned namazu kremem a pupinky nejsou:)
@sieta.m píše:
Proč anonymně? Já na bazéně jsem si všimla, že ne všechny ženy se holí a nemusí být těhotné, ono už vydali celoplošné nařízení, že je to povinné?
Souhlas. ![]()
Sice je to v 36tt s dvojčátky skoro akrobatický číslo
ale po paměti a po hmatu se to dá. Varianta že to nechám na uspěchanou sestřičku a budu mít pupínky ještě za dva týdny, to mě fakt neláká…
Teda holky, me vubec nenapadlo se tam dole kvuli porodu holit a ani to po me nikdo nechtel!
Ja holim jenom nohy a podpazdi, v lete trisla kvuli plavkam, ale intimni mista vubec ne - a jsem tam pekne zarostla.
A jak rikam, nikdo v porodnici se o tom ani nezminil.
Já nemám ráda chlupy nikde, takže holík podpaží, ruce, nohy, tam dole všechno a teď v těhotenství i okolí pupíku, protože mírně chlupatim
. Zastávám názor, že je to každého věc, jestli se holí nebo ne, ale já nejsem šimpanz, abych chodila ochlupená…
Já se teda taky holila stále a všude.Ale jako na potvoru do porodky jsem jela s chloupky.Ne s bobrem,ale ěnco tam bylo.Sestra se mně ptala zdali budu chtít oholit.souhlasila jsem.Jinak to povinné není .Ani klyzma.Obojí jsem si nechala .
@Easinka píše:
Teda holky, me vubec nenapadlo se tam dole kvuli porodu holit a ani to po me nikdo nechtel!Ja holim jenom nohy a podpazdi, v lete trisla kvuli plavkam, ale intimni mista vubec ne - a jsem tam pekne zarostla.
![]()
A jak rikam, nikdo v porodnici se o tom ani nezminil.
Mám tři děti a protože u prvního jsem něměla info tak mě oholili v porodnici.Je to i kvůli šití atd.Používá se jednorázovka.U dalších dvou jsem jela pěkně oholená
![]()
@Týja píše:
Mě teda holila PA taky jen hráz kvůli eventuálnímu poranění. Ale bylo by mi fuk, kdyby mi oholila snad i vlasy
PA mě vyholila pouze v okolí hráze. Kvůli případnému nástřihu,šití a hojení zranění hráze. Jenom ten „pracovní prostor“ , jak říkala.
Ptala se mě předem, jestli s tím souhlasím a k čemu je to dobré. Používala jednorázové holítko, byla jemná a pečlivá, rychlá, ani jsem nevěděla…
U prvního porodu jsem holila jen oblast kolem hráze, kdyby něco ( a taky že nástřih byl), zvládla jsem to doma, večer před tím než jsme v 1h jeli do porodnice. Tam by měl oholit už stejně nestihli, tak jako se nestihl ani klystýr
Před druhým porodem jsem se holila taky večer, úplně dohola komplet, přišlo mi to i vzhledem k podzější hygieně lepší. Ve sprše jsem byla ve 20h, pěkně jsem se připravila, akorát teda jsem se dole trochu řízla, fakt už to přes pupek moc nešlo
malej se narodil chvíli po půlnoci, takže se opět nestihlo nic.
Já to mám jinak jak kdy…jednu dobu jsem s eneholila vůbec, teď už delší si nechávám trojůhelník
je to každého věc, určitě ne povinnost.