Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
say píše:Blanka S píše:Tak to mi přijde trošku drsný proplesknout ženskou u porodu,
Rodila jsem u Apolináře 2008 a porodní box mají jen slabé příčky vedle rodila mamina dřív než já a DR jí normálně propleskla se slovy už neřvěte a tlačte
Když to přišlo na mně po 12 h v boxu kdy jsem už byla na pokraji sil a mněla teprv rodit tak jsem se tak bála,že mně proplesknou,že jsem jen kuňkala auauaua promiňte promiňte auauaua příde mi to dnes sranda jestli budu rodit znova a to bych moc chtěla(zatím se nedaří) tak si taky pořádně zařvu
A mně Ti ani ne… Loni po druhém porodu jsem ležela na Bulovce v pokoji přímo nad porodním sálem a „zažila“ jsem tam asi 15 porodů. Můžu Tě ujistit, že byly tři maminky, o kterých jsem si říkala, že být porodní asistentkou, dám jim narkózu kladivem…
Při vší úctě… nevím, jaké byly národnosti, barvy pleti ani cokoli dalšího, slyšela jsem je pouze oknem. Ale to, co předvedly, to bylo ne na jedno „proplesknutí“, ale na pár facek - v jejich zájmu, aby se vzpamatovaly a začaly myslet na toho človíčka, kterého přiváděly na svět.
Takže za mne, já tu paní doktorku naprosto chápu.
Hysterie, strach, panika… to dovede udělat děsivé věci.
Nečetla jsem celou diskuzi tak se omlouvám, jestli jsem mimo mísu, ale.....
už mě docela vadí, jak se řvoucí rodičky a hysterické rodičky hází do jednoho pytle. Kde kdo přišel na to, že, když ženská řve = projev hysterie
![]()
Já porodila za 4hodiny od úplně první kontrakce. Samotné tlačení ale bylo 2× zatlačení s přííííšššeeerným řevem a dcera byla venku. Na kecy typu, že řevem se ženská vysiluje kašlu, mě to neskutečně pomohlo. Naprosto jsem se ovolnila a soustředila se jen na tlačení. Kdybych se tam hlídala, jestli náhodou neřvu nebo moc nehekám, rodila bych ještě dneska ![]()
Zároveň podotýkám, že jsem zdr. sestra a byla jsem u porodů a pokud jsem viděla „hysterku rodičku“ , byla to podle mě spíš ženská, která už propadá panice. A ani se nedivím, já kdybych to neměla rychle za sebou asi se tam taky zblázním.
byron píše:
Na onkologii bys např. taky lidi fackovala?
Tak tohle přirovnání naprosto nechápu.
Srovnávat ženu bojující s rakovinou a ženu přivádějící na svět dítě, to mi připadá zcela mimo mísu a upřímně řečeno, velmi hrubé a bezohledné.
BohunkaP píše:byron píše:
Na onkologii bys např. taky lidi fackovala?Tak tohle přirovnání naprosto nechápu.
Srovnávat ženu bojující s rakovinou a ženu přivádějící na svět dítě, to mi připadá zcela mimo mísu a upřímně řečeno, velmi hrubé a bezohledné.
Uznávám, že to nebylo nejštastnější přirovnání..........
Na druhou stranu týká se našeho zdravotnoctví, přístupu lékařů a zdravotnického personálu.....Takže zas tak úplně mimo mísu ne.
Bohunko, jestli tobě to připadá hrubé, je mi srdečně jedno.
Já dokážu pochopit,pokud například rodička někam zaleze a odmítne spolupracovat a tím vlastně ohrožuje život miminka,že má právo ji personál spacifikovat,možná i proplesknout.Ale když si potřebuje jen pořádně zařvat a nikoho tím neohrožuje,nevidím jediný důvod proč by to někomu mělo vadit.
Nejsme ve středověku ne? ![]()
tak to je téma pro mě
nikdy jsem si nepřišla jako nějaká srágorka, zažila jsem toho dost a i okolí říkalo jéé ty to zvládneš v pohodě ale nezvládla, přesně jak ostatní, rodit jsem šla klidná s tím že epi nikdy nechci, ještě jsem si říkala jak si vemu nějaký časák abych se mezi kontrakcema nenudila a výsledek? no hrůůza , řvala jsem tak že mě museli slyšet 50 km daleko, vyváděla jsem že chci na císaře že tohle nezvládnu, odmítala tlačit, protože jsem byla po vyvolávačce a vůbec jsem se neotvírala tak mě doktor otvíral několikrát „ručně“ a to jsem ho kopla, pak sami přišlli s tím že mi dají epidurál který ovšem nezabral na bolest snad jen na to že jsem se konečně otevřela a když mi ho píchali nechtěně jsem v záchvvatu bolesti kontrakce hryzla jednu sestru.
no ostuda, co horší že švagrová dělá v nemocnici vrchní sice na jiném odd. ale znáte to ![]()
každopádně i tak co říkala PA manžovi v průběhu porodu i tak co mi pak řekli nebo se ke mě prostřednictvím přes švagrovku dostalo brali to úplně normálně,tohle prý vyvádí pomalu 80% holek.
víc prý nesnáší takové ty typy co přijedou rodit špinavé, ožralé a podobné typy a jim to pak i dávají náležitě najevo
takže klíííd holky, nemáme se za co stydět, já jen vím že příště si nechám píchnout pro jistotu epiduráli minimálně tři ![]()
martulkasloník píše:
tak to je téma pro měnikdy jsem si nepřišla jako nějaká srágorka, zažila jsem toho dost a i okolí říkalo jéé ty to zvládneš v pohodě ale nezvládla, přesně jak ostatní, rodit jsem šla klidná s tím že epi nikdy nechci, ještě jsem si říkala jak si vemu nějaký časák abych se mezi kontrakcema nenudila a výsledek? no hrůůza , řvala jsem tak že mě museli slyšet 50 km daleko, vyváděla jsem že chci na císaře že tohle nezvládnu, odmítala tlačit, protože jsem byla po vyvolávačce a vůbec jsem se neotvírala tak mě doktor otvíral několikrát „ručně“ a to jsem ho kopla, pak sami přišlli s tím že mi dají epidurál který ovšem nezabral na bolest snad jen na to že jsem se konečně otevřela a když mi ho píchali nechtěně jsem v záchvvatu bolesti kontrakce hryzla jednu sestru.
no ostuda, co horší že švagrová dělá v nemocnici vrchní sice na jiném odd. ale znáte to
každopádně i tak co říkala PA manžovi v průběhu porodu i tak co mi pak řekli nebo se ke mě prostřednictvím přes švagrovku dostalo brali to úplně normálně,tohle prý vyvádí pomalu 80% holek.
víc prý nesnáší takové ty typy co přijedou rodit špinavé, ožralé a podobné typy a jim to pak i dávají náležitě najevotakže klíííd holky, nemáme se za co stydět, já jen vím že příště si nechám píchnout pro jistotu epiduráli minimálně tři
martulkasloník píše:
tak to je téma pro měnikdy jsem si nepřišla jako nějaká srágorka, zažila jsem toho dost a i okolí říkalo jéé ty to zvládneš v pohodě ale nezvládla, přesně jak ostatní, rodit jsem šla klidná s tím že epi nikdy nechci, ještě jsem si říkala jak si vemu nějaký časák abych se mezi kontrakcema nenudila a výsledek? no hrůůza , řvala jsem tak že mě museli slyšet 50 km daleko, vyváděla jsem že chci na císaře že tohle nezvládnu, odmítala tlačit, protože jsem byla po vyvolávačce a vůbec jsem se neotvírala tak mě doktor otvíral několikrát „ručně“ a to jsem ho kopla, pak sami přišlli s tím že mi dají epidurál který ovšem nezabral na bolest snad jen na to že jsem se konečně otevřela a když mi ho píchali nechtěně jsem v záchvvatu bolesti kontrakce hryzla jednu sestru.
no ostuda, co horší že švagrová dělá v nemocnici vrchní sice na jiném odd. ale znáte to
víc prý nesnáší takové ty typy co přijedou rodit špinavé, ožralé a podobné typy a jim to pak i dávají náležitě najevotakže klíííd holky, nemáme se za co stydět, já jen vím že příště si nechám píchnout pro jistotu epiduráli minimálně tři
martulkasloník píše:
Daniella82 píše:martulkasloník píše:
víc prý nesnáší takové ty typy co přijedou rodit špinavé, ožralé a podobné typy a jim to pak i dávají náležitě najevotakže klíííd holky, nemáme se za co stydět, já jen vím že příště si nechám píchnout pro jistotu epiduráli minimálně tři![]()
A chtěla bych teda vidět ženskou,která by si dovolila jít rodit opilá
tak budeš se divit ale i takové jsou
já tam za ten týden co jsem ležela v porodce zažila dvě, ta první rodila pár hodin předemnou, byla jssem zrovna v ordinaci na monitory jestli se vyvolávačka rozbíhá a už jsem chtlěla jít zpět na pokoj, na chodbě jsem slyšela hulákání a přišla pak za mnou sestra ať tam teď nechodím, prý přijela nějaká rodička, prej na mol, sebou zfetovaného přítele s kumpánama tak se volala ochranka a policajti, tu holku jsem pak viděla jak jí vedou napojenou na kapačky na sál a fakt hnus, smradu všude.
no a další případ znám osobně od své známé, byla jsem na jejích narozeninách a byl tam i kluk s holkou taky slavit ty kámoščiny narozky a ta holka pupek až pod nos a viděla jsem jak do sebe valí ten její chlap vodky, ona kafe míchala s pivčem a tak jsem se jí ptala ve kterém je a ona že už dneska asi bude rodit prý už má pravidelné kontrakce od rána ale prý nestresuje, na co by seděla doma a čekala na porod no ne? tak radši seděla v pajzlu kde se hulilo, chlastalo a z tama si prý zajde domů jen pro tašku a jde rodit!!!!!! druhý den ráno fakt porodila tak si umíte představit jak jim tam voněla kouřem, v krvi pár piveček a jak vypadal po téhle pařbě tatínek u porodu!!!!!!!!!
jo a ještě jsem zapoměla napsat ten druhý případ z porodky, tak to teda nepřišla opilá ta rodička ale ten její přítel a dožadoval se přítomnosti u porodu, ona porodila ale teda kdybyste to viděli, myla se kdoví kdy, smrděla, vlasy slepené, sebou měla jen jedny kalhotky ve kterých pak celé dny ležela v té porodce,neměla sebou ani sprcháč jen nějaký ušmudlaný ručník, no blééé a můžu vám říct že sestry jí to dávali pěkně najevo, když je volala ohledně něčeho tak přišli až za jak dlouho, byli na ní strohé protivné ale upřímně nedivím se jim. takže to si fakt myslím vadí v porodce doktorům a sestrám víc než nějaká hysterická rodička i když já jsem byla extra materiál mega hysterka ![]()
Januliiik píše:
myslela jsem si, že nic nenapíšu a že si jen počtu, al tohle mi nedalojsem se tak zasmála, dokážu si představit jaks tam toho dr nakopla
no ale v tvé situaci bych nechtěla být, mě po 21 hodinách kontrakcí co 3m a stálému neotvírání udělali císařemartulkasloník píše:
no já jsem je o císaře prosila skoro na kolenou a oni že už to nejde že je malá moc dole v pánvi a museli by jí tahat zpět přes břicho,naštěstí po epidurálu jsem se otevřela ale i tak mi stačilo těch 8 hodin kontrakcí po 2 minutách kdy jsem byla otevřená jen na 1 prst a po těch pokusech doktora mě roztrhnout jsem se otevřela jen na dva:jazyk:
To já jsem takový případ zažila.„Maminka“si tam přišla pár hodin po flámu.Vyváděla tam jak nikdo nakonec se zřekla dítěte že ho nikdy nechtěla atd..
no hrůza a do finále tam hysterčila jak je možné že nemá nárok na porodné když rodila a tak nikomu bych to nepřála zažít opravdu to bylo hrozné.
Anonymní píše:
To já jsem takový případ zažila.„Maminka“si tam přišla pár hodin po flámu.Vyváděla tam jak nikdo nakonec se zřekla dítěte že ho nikdy nechtěla atd..![]()
no hrůza a do finále tam hysterčila jak je možné že nemá nárok na porodné když rodila a tak nikomu bych to nepřála zažít opravdu to bylo hrozné.
Tak tohle je opravdu otřesné......
No, já taky mluvila obecně ale i konkrétně, reagovala jsi i na konkrétní příspěvek.
.Dobrou
Rozčílilo mě to