Nečekaně hysterka u porodu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20840
26.11.09 14:59

Naprostý souhlas - ten první porod byl vyvolávaný, s oxyticinem i dolsinem, s nuceným lehem na zádech a fakt to nešlo, totální blok, jehož výsledkem jsem odmítla tlačit…
U druhého porodu v jiné porodníci jsem měla svou PA, porod absolutně bez medikace, bez zásahů a najednou to šlo i spolupracovat a hlavně vnímat co se se mnou děje :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
26.11.09 16:12

Teda, to jsou postřehy - některé mě docela pobavily :palec: Tak pod stůl jsem nezalezla, to je fakt :-D , ale natžená a pozašívaná jsem byla až někam, takže jsem musela následující dva týdny velkou potřebu vykonávat skoro vleže. :-o Jak už tu zaznělo - příště jsem odhodlaná personál dopředu upozornit a třeba i předem podplatit nějakým pamlskem :wink: (popřípadě je vybavit nějakými špunty do uší :-D ) A ještě k té poloze - dobře se mi rodilo vestoje - to bylo takové spontánní, chvíli jsem rodila i na boku, to taky šlo, ale pak mi řekli, že musím rodit na zádech a to byla muka. Zvyšovali dávky oxitociu a doktor i s PA mi tlačili lokty i koleny do břicha, aby malé pomohly ven. Říkám - nato, že jsem na porodním sále strávila cca hoďku a celé to drama trvalo od odtoku plodovky tři a půl hoďky, tak horor! Jo a k té dule: nějak nevím, jaké jsou možnosti na menším městě - existuje např. nějaký jejich seznam nebo něco takového?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tamaska
26.11.09 17:39

hoj,jak dlouho si přenášela,že TI vyvolávali porod? A jaké to je? Já už jsme ve 41.týdnu pokud do pondělí malá nevyleze,tak budou zkoukávat jestli mi porod vyvolají :-( - jak to vlastně to vyvolání probíhá? Mám z toho celkem obavy-radši bych rodila bez vyvolávání… :-?

• Citovat
  • Upravit
1261
26.11.09 17:49

Mně nakonec porod nevyvolávali, ale je pravda, že ten den jsem se měla v osm hodin ráno hlásit na vyvolání, protože jsem měla oligohydramnion (málo plodové vody), čili jsem nepřenášela. Naštěstí mi nakonec praskla spontánně plodová voda dvě hodiny před plánovaným nástupem do porodnice. Ale spolubydlící v porodnici vyvolávali porod - o nic nejde - dostaneš tabletku, obyčejný prášek, který zapiješ a přijdou klasické kontrakce jako kdyby to přišlo přirozeně. Teda - někomu vyvolávání porodu trvalo dlouho, ale téhle holčině dali v poledne prášek a malý byl v sedm večer na světě, takže celkem fofr. Neměj z toho strach, ono to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tamaska
26.11.09 18:06

Je to hrozné to čekání - hlavně jak se každý den furt někdo ptá jestli už a jak se cítím…bych střílela :pocitac: :mrgreen: radši bych rodila spontálně - jsme slyšela a četla,jak to vyvolání většinou trvá douho a je to intenzivnější,ale asi to bude u každého jiné - aspoň doufám …
Jsme zvědavá jestli budu taky hulákat nebo to zvládnu bez :) ale jelikož na bolest moc nejsem machr,tak to asi bude rodeo :lol:

• Citovat
  • Upravit
1261
26.11.09 18:19

Budu držet palce a až to budeš mít za sebou, tak nezapomeň dát vědět, koho můžeme přivítat na tomto světě a taky se můžeš podělit o své hysterické/nehysterické zkušenosti. Mimochodem - seš odvážná, když před porodem lezeš do takovéhohle tématu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tamaska
26.11.09 18:42

tak já už lezu a dělám všechno možné - už mi z toho trochu hrabe :dance:
Dám vědět - jak jsme byla „statečná“ ;)

• Citovat
  • Upravit
8043
26.11.09 21:35
tamaska píše:
hoj,jak dlouho si přenášela,že TI vyvolávali porod? A jaké to je? Já už jsme ve 41.týdnu pokud do pondělí malá nevyleze,tak budou zkoukávat jestli mi porod vyvolají :-( - jak to vlastně to vyvolání probíhá? Mám z toho celkem obavy-radši bych rodila bez vyvolávání… :-?

ahoj, já teda nepřenášela, ale porod mi vyvolávali taky - ve 37.tt. V 8 ráno jsem dostala jednu tabletku (ale né teda zapít vodou, ale tabletku zastrčenou spodem), v 10 druhou tabletku, kontrakce se rozjeli kolem 9, kolem půl jedenáctý píchli vodu, to začlo bejt fakt hnusný, v 1 byl prcek venku - takže dlouhý to rozhodně nebylo, jestli víc bolestivý nemůžu posoudit, ale klidně bych brala vyvolání znovu - vyhovovalo mi že jsem jela do porodnice „objednaná“ na čas a i to že to šlo rychle …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
27.11.09 07:56

Já jsem byla při prvním porodu taky hysterická. Při druhém jsem to předem hlásila všude kam jsem vlezla a každému kdo přišel - prosímvás, nezlobte se, když budu křičet, já jsem minule hrozně křičela, i když jsem nechtěla a styděla se za to.

No a pak když to přišlo, přišla PA a povídá - aha nojo, vy jste to říkala, že budete křičet :lol: Když se na to člověk připraví a ví, že to bude, už to není tak hrozný. Poprvé mě moje vlastní chování taky zaškočilo.

Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tamaska
27.11.09 09:51
ppetra píše:
ahoj, já teda nepřenášela, ale porod mi vyvolávali taky - ve 37.tt. V 8 ráno jsem dostala jednu tabletku (ale né teda zapít vodou, ale tabletku zastrčenou spodem), v 10 druhou tabletku, kontrakce se rozjeli kolem 9, kolem půl jedenáctý píchli vodu, to začlo bejt fakt hnusný, v 1 byl prcek venku - takže dlouhý to rozhodně nebylo, jestli víc bolestivý nemůžu posoudit, ale klidně bych brala vyvolání znovu - vyhovovalo mi že jsem jela do porodnice „objednaná“ na čas a i to že to šlo rychle …

Ahoj, tak to zní celkem v pohodě ;) Je fakt, že když bych si představila,že když tam půjdu na vyvolání,že už to opravdu za chvíli bude,tak že to zní líp,než čekat kdy to přijde. Ale stejně mi dr říkala,že to není 100% jestli mi to vůbec v pondělí vyvolají :/ I když si myslím, že po 41. týdnu by už asi měli,ne?
To čekání je děs! :roll:
Ale díky za uklidnění - aspoň budu klidnější,když to do neděle nepřijde samo :)

• Citovat
  • Upravit
AL2
454
27.11.09 11:02

ahoj lidičky já teda začala mít slabé kontrakce o 8ráno do nemocnice jsme s manželem dojeli o 11 a o 3hod mi praskli plodovku a pak jsem začala vykládat,že už chci rodit,protože kontrakce byli nesnesitelné. :twisted: A to mi řekli asistentky,že to bude ještě horší tan porod než kontrakce!No o 4hod jsem si vyřvala vanu a o půl 5byl Lukášek na světě.Porod byl o.k vůbec jsem neřvala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.11.09 14:42

ehm, u druhého porodu jsem vyváděla slušně, zaplať pánbu, že jsem tam zrovna byla sama. Doktorce se omlouvám dodneška:D

Dvě děti už mam a tohle byla poslední kapka, že dalí už ne:D Naštstí to byl fofr, tak to dlouho netrvalo, ale…ehm…bavíme se na můj účet dodneška:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
28.11.09 21:22

Tak jsem našla téma pro mě…

Porod nastal po 11 hodinách od prasknutí plodovky, která mi praskla v 1 v noci, na pokoji jsem při kontrakcích poslouchala čerstvě narozené mimi a paní, jak odstříkává celou noc mléko..takže ráno total nevyspalá jsem šla rodit…tlačení trvalo asi půl hodiny, ale řvala jsem, ať okamžitě provedou císařský řez, že malého v životě nevytlačím a BASTA…odmítli.. :lol: ještě že tam byl skoromanža a donutil mě tlačit..
Když mě šili, tak jsem na ně byla i dost drzá! Ať toho okamžitě nechají a nechají mě alespoň 10 minut odpočinout, že si to zasloužím…odmítli :lol:
No ostuda hrozná, podle mne..oni to prý tak neviděli… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
30.11.09 08:28

Tak můj porod byl taky naprostá katastrofa :-?
myslela jsem si vždy, že vydržím hodně, ale tohle bylo i na mě moc silný kafe :-)
První kontrakce ve 22h večer, do porodnice jsme jeli o půlnoci a v 5h byl malý na světě..Ale..V životě jsme nezažila větší temno.Na sále jsem je nebyla vůbec schopná vnímat, mluvili na mě, co mám dělat, kdy tlačit atd..Já je vůbec neposlouchala, viděla jsem jen tmu a myslela jsem, že umřu.Porod byl bez jakkýkoliv léků, i bez epiduralu. A kdymby mi v tu chvíli nabídli, že mě zabijou, ať už netrpím, opravdu bych jim na to kývla.A to myslím smrtelně vážně. Ještě si pamatuji, že jsem pořád na ně křičela, ať mi dají nějaký prášky, i při tlačení. Samozřejmě jsem věděla, že je už na všechno pozdě. Ani nevím, jestli jsem řvala, ale předpokládám, že jo. pak v jednu chvíli mi manžel řekl, že nemám a tlačit a kdy mám a od něj jsem to jakž takž vzala a snažila se vzchopit. No ale strašný to teda bylo. a po porodu tak vysílená, že mě vůbec nic nezajímalo, já neměla ani sílu vidět svoje miminko a za to se fakt stydím. kdybych nevěděla předem, že to bude kluk, snad by mě ani pohlaví nezajímalo :-(
Těším se na těhotenství, šestinědělí i vše ostatní, ale porod už ne!!
Vážně jsem ho podcenila :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
30.11.09 08:31

jeeee tak to mě taky pobavilo. Mě ve 3 praskla voda hned jsem se rozkelpala a jakože jsem jinak kliďas a nutila jet do porodky manžel hned. TAm jsem se zklidnila ale jak přišli křížový bolesti tak jsem taky ječela na celou porodnici a bylo mi to teda naprosto ukradený. S tím že si máš představit jak leze ten ulíček. TAk já v jednu chvíli už nemohla a PA mi řekla musíte pro to miminko a mě v tu chvíli problesklo hlavou „mě je nějaký miminko úplně ukradený“ :lol: :lol: člověk je asi v tu chvíli fakt sobec a myslí na sebe ale tak to prostě bylo.

No a pak mě dostala na pokoji spolubydlící které praskla voda hodinu před narozením maléhoa všude do telefonu vykládala jak to nebylo tak strašný že až po tom prasknutí a že okolo byly samý hysterky a pořád řvaly a že neví co tam jako vyváděly :lol: :lol: :lol: Tak ta mě pobavila naprosto úžasně, neb jednou z těch hysterek jsem asi byla i já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí