Nečekaně hysterka u porodu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3379
30.11.09 11:25

Už když jsem chodila na základku, když se mi něco stalo, ani jsem nepípla, bylo by mi jinak trapně.Kluci mi jednou rozbili při hře hlavu a já ani necekla…až pak to zranění prozradila krev :lol:
Kontrakce jsem měla asi 3,5 hodiny, od začátku po 5ti minutách a zvládala jsem to v pohodě. Čekala jsem to mnooohem horší. Ovšem když přišla první kontrakce na tlační…myslela jsem že chcípnu.Řvala jsem jak šílená, první dvě kontrakce jsem absolutně projela, nebyla schopná vnímat ani tlačit. Boles a tlak k nevydržení.Fakt jsem vřískala a bylo mi v tu chvíli jedno jak se na mě kdo dívá.
Pak když mě dr. šila, tak jsem se jí tak omluvně ptala: „Jsem asi řvala jak nějaká kráva,co?“ A ona že to je vpoho, že každá si zařve.A pak s úsměvem dodala, že jsem asi jen trochu vyděsila ty rodící na ostatních boxech. A tím to bylo uzavřeno. Takže trapně ti fakt být nemusí…zařve si hodně ženských, ne-li většina :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
30.11.09 12:41

tak já si taky myslela, že vydržím hodně (vyrůstala jsem s třemi bratry a na slabocha místo nebylo :lol: ). Ale porod, to bylo jiný kafe. Silné kontrakce jsem měla od jedné rána, do porodnice nás přijali v sedm (byli jsme tam už ve tři, ale že je prý brzo). Bolesti hrozné, ale nic moc se nedělo, tak mi píchli plodovku, do žíly oxytocin a děj se vůle boží. Pokaždé, když někdo šel okolo, tak jsme prosila o prášky proti bolesti. Do teď si děláme legraci, že se divíme, že mě nešoupli hned po porodu na detox v domnění, že jsem feťačka :mrgreen: . Samotný porod (tlačení) už nebolel, to jsem dělala všechno proto, aby už byl malý venku. Sice jsem říkala, že už nemůžu, že to nezvládnu, ale když mi doktorka řekla, že když budu pořádně spolupracovat, tak stačí 1 - 2 kontrakce a bude hotovo, tak jsem ze sebe vydala úplně všechno (a stejně to bylo asi až na pátou). Každopádně mě musela chytit hlavu a podržet jí tak, abych se na ní dívala, protože já tedy vůbec nevnímala, byla jsem úplně mimo. Myslela jsem, že jsem řvala na celé oddělení, ale přítel tam byl se mnou a prý jsem nevydala ani hlásku. Asi jsem řvala jen vnitřně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
30.11.09 15:46

Kakiko, já se vždy musím usmát, když čtu „tlačení nebolelo“. Nám na kurzu taky říkali, že tlačení už nebolí, že kontrakce otevírací jsou nejhorší. Proto mě tak šoklo, když tlačení tak ukrutně bolelo - nejhorší z porodu :lol: Ještě že byla na 3. zatlačení venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
3.12.09 18:28

Jsem ráda, že nás „hysterek“ je víc. S tou ostudou se mi líp smiřuje :-D Jinak kontrakce mi nevadily - to se dalo zvládnout, ale jak malá začla lézt, tak to bylo šílené!!! Pro mě byly kontrakce procházkou růžovou zahradou, ale samotný porod byla, a do budoucna bude, moje noční můra. A jak už tu zaznělo - sobeckost v tu chvíli převládala, což jsem nedokázala pochopit,pohlaví mrňouse jsem se dozvěděla až později - při porodu mi to říkali, ale já to nevnímala. A šití? Ještěže tam byl manžel. Držel mi ruce za hlavou, jinak bych se zašít nenechala. Odmítala jsem to. Umrtvení, neumrtvení, bolelo to jak čert. Nakonec dvanáct vnitřních a dvanáct vnějších stehů. Už jsem podezřívala doktora, že se mi mstí za to moje vyvádění :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
3.12.09 23:58

Já jsem teda nehysterčila, nebo hysterčila? Sama nevím. Jediný, co jsem pořád dokola říkala bylo: „Do prdele, to bolí!!“ Na tlačení došlo tak rychle, že jsme to ani já ani PA nečekaly, tak to jsem řvala z toho šoku. Přítel totiž musel letět na chodbu volat doktora, že rodíme. PA zrovna stála a chystala věci pro mímo. A já měla najednou šílený tlak a přísahám, že hlavičku jsem fakt cítila už mezi nohoma. Takže jsem řvala jako tur a volala někoho, aby mi SAKRA přišel pomoct. Ale malá byla na světě a já snad ani zatlačit nestihla. Díky bohu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
4.12.09 20:11

Jé, taky se tu poznávám. První těhotenství jsem brala fakt sportovně, celou dobu jsem při otázce na porod říkala, že ven to musí a hotovo, že se na porod těším (naivní,no). Porod byl teda dlouhej, 18 hodin od příjezdu do porodnice, kdy byli kontrakce po 5 min. ke konci už jsem hysterčila fakt hodně a vyvrcholilo to, když jsem křičela na doktora, že on nikdy nerodil, tak se mu to kecá. Když jsem se pak prospala, tak jsem se všem omlouvala a byla jsem přesvědčená, že jestli někdy ještě budu rodit, tak jedině v jiný porodnici, kde mě neznaj.
Od chvíle,kdy jsem zjistila, že jsem podruhý těhotná, jsem se strašně bála porodu, když jsem přenášela, děsila jsem se velkýho dítěte, nakonec se malý umoudřil a narodil se bez vyvolávání, 2,5 hodiny po příjezdu do porodnice, už jsem ani tak nehysterčila, ale zakřičela jsem si taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
4.12.09 21:23

u Prvního jsem si byla taky trochu hysterický, už si to moc nepamatuju. U terinky jsem si kvikala na koze a sestřička na mě přišla že neni možný aby to takbolelo. Ignorovalal jsem jí , v tu chvilku mě to bylo úplně uprd…, Zpětně si říkám že jsem se jí měla zepstat kolik ona má dětí že ví jak mě tobolí. Byla 100% mladší než já. Dhruhý porod je lepší a člověk tak nějak ví co bude tak je klidnější neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.12.09 20:00

Ahoj Nouky, můžu tě ujistit, že já jsem kolem sebe nevnímala vůbec nic. Moje jediná starost byla, jestli už jde ten doktor na epidurál :-D A protože nepřišel, tak jsem nevnímala nic až do té chvíle, kdy jsem poprvé uviděla toho našeho malého červíka. Pak už jsem zase nic nevnímala, protože jsem na ní mohla oči nechat. Jestli tam kolem tebe byly všechny jako já, tak to určitě bylo v pohodě. A jestli ne, tak to určitě pochopí… Myslím, že nikdo nedokáže odhadnout, jak se bude v tu chvíli chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
7.12.09 20:22

Jééé, tak to mě těší, že nejsem jediná, kdo se u porodu lehce „odvázal“ .Já teda na nikoho nekřičela, ani jsem nenadávala, ale pořád jsem jim tvrdila, že mi to určitě roztrhne zadek, že mi praskne páteř, že se poblinkám a pokakám! Fakt ale ne vulgárně! Ale i tak mě překvapilo, že jsem vůbec mluvila. Jsem totiž spíš tichej typ. Ale PA říkala, že kdo je v reálu tišší, u porodu se často projevuje a naopak. Ale manžel tvrdí, že všechno byo úúúpně OK. A PA snad už dávno neví, že jsem jí drtila ruku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tamaska
10.12.09 15:40

Ahoj holky, tak jsme po porodu a můžu říct,že jsme si to tedy užila se vším všudy! od 2 od rána mi začaly kontrakce po 8min pak po 6min a pak mi praskla voda - takže jsme ještě do půl šesté byli doma apak vyraili- v porodnici si mě nechali-bohužel-protože jsme měl uuž prasklou vodu - takže jsme vlastně byla na sále od 6:20 do porodu - 21:15. :jazyk: bihužel jsme se stále neotvírala a malé se ven prostě nechtělo. Po pár hodinách mi něco píchli-prý to vyvolá kontrakce nebo pomůže utišit bolesti.Vyvolalo to kontrakce-po 5min a silnější - po pár hodinách jsme už chtěla epidurál-pořád jsme byla otevřená jen na 4cm- po přimluvení sestřičky u doktorky jsme nakonec ten epidurál dostala- ale vzápětí i oxitocin - takže bolesti sice byly ale snesitelné. Myslím,že jsme nejvíc vyváděla při samotném porodu - jakmile říkali ještě netlačte - já na to,ale já „musím…tlačím…“ podle mě jsme tedy řvala jak ďas - podle ostatních jen v mezích pokoje- ne porodnice :mrgreen: Jen pořád malá nebyla ready - ještě vím,že dr říkala něco o dalším oxitocinu,ale naštěstí na něj nedošlo - malá se už rozhodla - nebo jsme to už nevydržela já :) když mi poprvé řekli už rodíte-tlačte - já se snažila furt dýchat - prostě jsme jim po té době už nevěřila,že porodím :lol: Takže až když manžel a sestřička jasně řekli -TL4 už jde ven - tak jsme teprve zabrala - no „komedie“. PAk jsme tedy pěkně vyváděla při šití - nevím jak někdo může tvrdit,že šití nebolí - mě tedy bolelo jak ďas a to jsme měla jen 3stehy! No, každopádně si tohle na pár let ještě odpustím :-) Naše Nellinka mi určitě minimálně 3 roky bude jako vzpomínka stačit 8-)

• Citovat
  • Upravit
55
2.1.10 19:37

:-D to mi neco pripomina.. 25.12.2009 v 7 rano na vyvolani 24 me jeste strasila kamoska svym porodem ja stale v klidu jeste v 10 vecer jsem sedela u kamose na baru pila kofolu a tvarila se ze me zadnej porod neceka doma jeste uklidila at mala prijde do uklizeneho:-D(jako kdyby ji to zajimalo) a sla spat rano zkontrolovala tasku nasnidala a vyjela rikam si kdy na me padne panika a nic.. 7,45 po monitoru nademnou stoji 2 podni asistentky a 2 doktori a jsou rozcarovani z toho ze mam uplne celej cipek a jen na prst i pres 4 hemiltny..no ale ze to zkusime a udeli pateho :-D stale nic jeste vtipkuju ze do velikonoc casu dost v 8 mi zavedli prvni pilulku v 8,30 to zacalo kontrakce po minute a hendka kolem 80-90 rikam si fajn budu to mit rychle za sebou ale ono prd v klidu jsem to chtle prodychavat ale kdyz mi rekli ze se temer nic nedeje a ze dame dalsi a ze mi pichnou vodu a daji nalev a daji stan ( vnitrni monitor ze se mala nehybe) depka zacala zatim relativne ok to jsem to tak nejak drzela v sobe teda kdyz tam byli lidi jak jsem byla na boxu sama rvala jsem jak zelva a radeji volala mamine abych se uklidnila..obvzlas byly chutne porhlidky v kontrekcich kde se tam z meho pohledu seslo asi milion lidi a resili ze se temer nic nedeje…a ja uz melanavrhy jako jestli ji radeji nechteji vykourit ze uz ji v sobe nechci a proc vsichni kolem ordi cisarem a ja nic. v 14 hodin to uz bylo tak ze na monitoru byla furt jako cinost delohy 100 a to i kdyz jsem mela kontrakci ( ten had vic zmerit neumel) a tak PA prisla sama s tim ze mi pichnou epi to jsem polohistericka rekala ze jo v tu chvili bych jim podepsal skoro vse a nastalo dalsich 15 min cekani a hruzi a histerceni epi jsem se totiz bala vic nez porodu. ale je fakt ze mi pomohl, nebylo to teda tak ze by mi restali bolesti to ani ne ale je fakt ze mi bylo lip hnusne ale lip dokonce jsem si v kontakrcich zpivala lip se mi dychalo. nehoris bylo vzdy kdyz epi dosel a je musela tu druhou PA presvedcovat at mi da jeste a ona ze se musi pockat na vrchni PA a ze podle toho a ja na ni rvala at mi ho da ze se stejne urcite nic nedeje… takhle to bylo do 19,45 kdy se vystridali doktori to nova pani dr rekla ze mi daji oxitocin a ze pokud do hodiny neporodim tak jdeme na ukutniho cisare .. v tu chvili se mi hrozne ulevilo rikam si tu hodinu uz zvladnu … hehe prd..v 20,10 prisla vrchni PA a dr a jeste jedna PA jukli na monitor a pry ze mala musi ven. ja lezela cela se klepala jektala zubama a brecela a kricela ze uz tam nechci byt a ze chci pryc.. kdyz me chtela prohlednout v kontrakci vrchni PA tak jsem ji kopla at na me nesaha ze chi domu a tak sem vedlat takovej vtipnej rozhovor ze tam echi byt nakonec me teda uklidnili ze uz proste musim takze v 20,15 jsem zacala tlacit to mi jeste dopichli dalsi varku oxitocinu do primo do zily ne pres tu pumpu a jeste jendou je dorvala kdyz mi rikali ze jeste jendou a uz to bude ze mi nemaji lhat ze ja vim ze to jeste nebude ze uz to rikali predtim alenakonec se v 20,30 mala narodila .co se tyce siti tak to bylo ok jsem zasita hodne ale po tom co mi dali malou na bricho bylo najednou vsechno v klidu do toh se presne trefil tata ktery me chtel moralne podporit ze bude vse ok takze jsem mu akorat do tel oznamila ze je z nej deda a ze sjem prave porodila placentu a ze vypada jak velke kureci jatro no a uz tu byl zase muj suchej humor :-D jeste pri siti a ze bylo poradny jsem psala sms o tom ze se mala narodila..kdyz jsem odchazela na pokoj vsem jsem se omlouvala a prala sjem jim do noveho roku co nejmene histerickych rodicek jako ja. byla jsem uklidnena ze jsou i mnohem horsi coz si teda dost dobre neumim predstavit..stydela jsem se hrozne a stydim se jeste ted.. ono stacilo kdyz jsem potkala pani co rodila ve stejny den jako ja a rikala no to vite ja jsem v 19,25 byla na boxu a v 21,05 byl malej na svete ale nejaka pani tam desne rvala… no ja zrudla a rikala jsem ze jsem to byla pravdepodobne ja.....zatim druhej porod v planu nemam ale bojim se hodne ani ne tolik te bolesti ale meho chovani ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1417
14.1.10 14:31

Přidávám se do klubu hysterek, jsem přesně týpek jako zakladatelka. Teď se bojím, že v březnu zase bude scéna. Už na příjmu budu hlásit, že jsem hysterka. Třeba to po druhý bude klidnější, tajně v to doufám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
14.1.10 23:18

Ahoj já teda ještě nerodila ,teprv mě to čeká,ale když jsem se já zeptala ňáký tý co rodila tak mi většinou říkaj,že na sále byly tak 10min a bylo to 3×zatlačily!!
A když to tak tady čtu tak mi teda pěkně lžou :-?
a já která tvrdím,že by mě nasralo kdybych nerodila normálně po těch 9 měsících tak by mě to teda pěkně nas… a že žádný léky na bolest a už vůbec ne císař..tak po téhle diskuzi měním názor :cry: :cry: :cry: Já nechci nikdy rodit klasicky a asi nechci rodit vůbec :oops: :oops: Ode dneška mám největší strach z porodu :-( :-( :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
15.1.10 00:10

Galo,tak to není-Každá to má jiné.Nedá se to srovnávat.Někdo porodí úplně v pohodě,někdo to má horší.Já byla na porodním sále Opravdu 10min asi 4Xzatlačila,horší to bylo předtím.
Takže neboj porodili všechny,porodíš taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
15.1.10 08:13

Přesně, porodíš a bude. Jasně, bolí to jak krááááva, ale je za to velká odměna :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí