Nacévkování po císaři

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
168
1.12.09 21:24

Nacévkování

Holky,
tak jsem tady s další - asi dost hloupou otázkou, ale nikde nemůžu najít odpověď.
Při císaři se prý žena nacévkuje.
zajímalo by mě jak se to dělá, jestli to bolí apod.? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13
1.12.09 21:32

já na tom byla před 3 lety při císaři a těď mě to čeká zas, vydezinfikují ti to okolo nějakou desinfekcí a pak ti tam sestra opatrně vsune gumovou hadičku, nebolí to spíš to štípne a je to nepříjemné, bohužel jinak to nejde. při císaři se hýbe s močovím měchýřem a navíc po operaci se musí ležet. ještě budeš ráda že to máš. Pak je trochu problém až ti to vytáhnou s močením, asi den to nepříjemně štípe, při čůrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
1.12.09 21:35

Ahoj,mě cévkovali po normálním porodu. Zavedou ti hadičku do močové trubice,když se to umí,tak je to chvilku nepříjemný a pak si zvykneš. Ale myslím, že tě budou cévkovat hned po císai,takže to nebudeš cítit.Není čeho se bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
1.12.09 21:37

Mně cévkovali hned co mně přivezli z dospávacího pokoje na šestinedělí. Dělal to sestra, udělala to šetně tou nejužší cévkou co měla, byla jsem ještě trochu mimo a nebolelo to. Pak mi hned přinesli malou. Sestra z gyndy se chodila každou podívat jestli není třeba vylít džbánek na moč a zeptat jestli chci něco na bolest, asi 2× za hodinu. K tomu chodily dětské sestry kontrolovt jak je na tom dcera, zeptat jestli ji chci k sobě nebo do vozíčku nebo odvézt a když jsem pospávala, tak mi ji odvezly. 24 hod bylo na mém pokoji docela rušno. Pak mi cévku vyndali, sundali obvaz z rány, umyla jsem se a stala se normální rodičkou na šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
1.12.09 22:19

Ahoj,
rodila jsem císařem - neplánovaně, na poslední chvíli. Cévkovali mě v době, kdy mi jedna kontrakce překrývala druhou. Bylo to trošku nepříjemné, ale jen ten moment, co mi cévku zaváděli- vteřinku. Proti celému porodu to bylo to nejmenší. Vyndávání jsem necítila vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.12.09 23:33

Mě též cévkovali při normálním porodu - vůbec jsem to necítila a to jsem z toho měla hrůzu, že by na to mělo dojít. Pak jsem se i ptala manžela, jak jsem to tam dlouho měla - prý mi to tam jenom strčili a zase vytáhli - asi aby vypustili zbytky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
1.12.09 23:47

Tak ja mam srovnani cevkovani kratkodoby a dlouhodoby, prijde mi to rozdilny - tu cevku co se dava pri operaci maji asi silnejsi, zavedeni tak jak uz tu holky psali - me to dokonce delala mlada holcina-studentka na praxi a v uplne v pohode, ale obcas tam taky meli u nekoho problemy , holt ne vzdy to jde jak po masle, ale dulezity je se toho nebat :-) . horsi to bylo po zavedeni - mela jsem strasnej pocit ze se pocuram :lol: , to bylo hodne neprijemne, ulne jsem se z toho svijela, privykla jsem tomu az cestou na sal. Pri tom kratkodobem cevkovani jsem takovy neprijemny pocit nemela a pri cevkovani po klasickem porodu uz vubec - to je tam clovek jeste takovy necitlivy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
1.12.09 23:49

A jak uz tu nekdo psal, po sekci pak je zenska rada ze to ma a uz to vubec neni citit a ani vyndavani neboli
tak drzim pesti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
2.12.09 08:00

Ehm díky :kytka:
A klistýr se při císaři dělá ttaky?
To jsou otázky co? :) Já mám ale takový strach, že bych nejradši věděla uplně všechno 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
2.12.09 08:08

Oni ti v nemocnici vše přesně řeknou při nástupu, pokud jdeš na plánovaného císaře :wink: Já se všeho bála, ale nakonec to šlo. Styděla jsem se při holení atd. ale fatk se to dá přežít.Cévku mi dávali na přípravně před císařem.Před tím mě ještě sestřička pořádně oholila a udělala klystýr. Na sále už mi pa kzavedli epidurál a začalo to. Cévku jsem měla do druhého dne, protože po epidurálu musíš 24hodin ležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
2.12.09 09:33

Já se cévky bála jako čert kříže a nakonec to bylo v pohodě. Nacévkovali mě během přípravy na SC, trošinku to zatlačilo a pohoda. Pak jsem se bála vyndavání a to bylo taky v pohodě a největší hrůzu jsem měla z toho, jak zvládnu první noc bez cévky a taky jsem to zvládla bez nehody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
2.12.09 10:24

Pokud máš strach z klystýru, tak si kup YAL…ale nic to není. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
2.12.09 11:16
loverose píše:
Ehm díky :kytka:
A klistýr se při císaři dělá ttaky?
To jsou otázky co? :) Já mám ale takový strach, že bych nejradši věděla uplně všechno 8-o

a ty mas planovaneho cisare? zalezi taky z jakeho duvodu , treba me nedelali pred planovanou sekci ani klystyr kvuli placenta praevia cent. , a uz vubec mi nedelali gyn. vysetreni pred sekci (a ani pred tim) - v tom to je zase vyhodne :lol: . ja mela teda strasny trauma z toho ze ten klystyr nedostanu, prece jen tam s tema strevama hejbou a ja se citila takova plna :oops: , sestricka mi ani nechtela dat cipek , pritom kamaradce z nem. s jeste o neco rizikovejsi diagnozou ho dali (takze zalezi na cloveku) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
2.12.09 11:30

No v pondělí o něm rozhodnou. Můj dr. říkal, že na 99% mi ho udělají, protože se to nelepší.
Já jsem zdravá, ale mímisek má vodu v bříšku,tak proto. Já jsem hrozně stydlivý človek.. se nevysleču před vlastní mamkou :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
2.12.09 12:17
loverose píše:
No v pondělí o něm rozhodnou. Můj dr. říkal, že na 99% mi ho udělají, protože se to nelepší.
Já jsem zdravá, ale mímisek má vodu v bříšku,tak proto. Já jsem hrozně stydlivý človek.. se nevysleču před vlastní mamkou :lol: :roll:

tak to uplne chapu, me to taky prislo strasny, ale nakonec to tak strasny nebylo…koukala jsem na ty veliky svetla a mela strasnej strach :oops: a pak na me taky mluvila anesteziolozka , nejak pak uz nebyl cas to tolik vnimat. A pak te prikryjou takovym velikym sterilnim hadrem a muzes chrnet :lol: , ja teda mela celkovou narkozu a vyspala jsem se tak krasne jako nidky … obcas si ted rikam ze by se mi zase nejaka narkoza hodila :lol: :wink:
Hlavne at je pokud mozno vsechno v poradku s prckem a samozrejme i s tebou, ale ty to urcite zvladnes dobre :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí