Sestřičky v ambulancích, máte strach?

Anonymní
15.3.20 00:27

Sestřičky v ambulancích máte strach?

Ahoj děvčata, pracuji v soukromé ambulanci a doktor všechny opatření vlády bagatelizuje a ROZHODNĚ nebude zavírat. Upřímně, mám strach. A i, když k nám nechodí zrovna nemocní, tak vedle v amb. je interna a na celé klinice se pohybuje celkově hodně lidí. Vláda zatím neupravila pravidla pro ambulance lékařů, ale přišlo by mi rozumné i ty, na čas zavřít, popř. ponechat jen pro akutní a nedoložitelné stavy. Jak to máte kolegyně vy?
P. S: Roušky nemáme.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
876
15.3.20 04:13

Bojím. Pracuji u praktika. Roušky cca 5 ks a dezinfekce tak na 2 týdny. Nic není nedá sa objednat. Lidi jsou nezodpovědní když volají tak tvrdí že s nikým rizikovým do styku nepřišli a až a ambulanci si sponenou že před týdnem ano. Už fakt na to nemám sílu. Neustále zvoní telefon a milion stupidních požadavků - např. okamžitě mne otestujte-nejlíp doma, chci hned do SMS lék na korovirus a pod. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
15.3.20 04:28

Moc mám fandím a hlavně přeji zodpovědné pacienty. Teď jsem poslouchala rozhovor se Šmuclerem. Říkal, jak pacienti tvdí, že nikde nebyli, ale když jim to dají podepsat, tak si někteří vzpomenou, že byli třeba v Itálii… Tak si aspoň prosaďte, ať vám pacienti vyplňují dotazník (zubaři ho snad mají už všichni), který podepíšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
15.3.20 04:30

@critline Vy jste první linie. Držím palce. Tento stát to hlavně organizačně nezvládá, tak snad se to brzy zlepší!
Ale zavolejte Babišovi, osobně vám roušky zaveze, říkal to přece do televize, tak to musí splnit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.20 06:59

Ja bych se jako zdravotnik taky bala, ale jsem ted doma na rodicaku, nastesti.
V prvni linii jsou i lekarnice a prodavacky, nezavidim jim.

• Citovat
  • Upravit
4380
15.3.20 07:04

No u praktika bych se taky bala, ale to je holt riziko povolani a je treba s tim pocitat kdyz si člověk vybere ze chce pomahat lidem. Neumim si predstavit, ze by muj gynekolog zavrel… kam bych chodila na těhotenske prohlidky to nevim. Asi mu radsi v pondeli zavolam, jestli navsteva plati :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65418
15.3.20 07:10

Tak vláda neprikazala ani nedoporucila lékařům zavřít ordinace, ne? A pokud to není praktik a nechodí k vám nemocní, tak je to stejná pravděpodobnost nákazy jako u jiných, co jezdí MHD. Prodavačky na tom budou hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
15.3.20 07:20

Riziko povolání no, ja mam zdravotniky celou rodinu, nejvic se bojim o segru, ta je na urgentu a do vcera nemeli ani ochranné pomůcky, teprv vcera jim dodali respiratory a i tak maji jeden na den 8o a to se jim tam kazdou chvili vyskytne nekdo s podezrenim (a uz měli i pozitivni). V téhle době sem rada, ze jsem na materske.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
15.3.20 07:28

@critline a co si alespoň roušky ušít? Dezinfekce jde vyrobit… Alespon takto nouzove zatím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.20 07:29

Já vás chápu, ale neumím si reálně představit, jak by to jako mělo fungovat? Co lidé co jsou nemocní a toho lékaře potřebují, co gynekologové? Já jsem třeba na začátku těhotenství, mám jít za týden na první kontrolu a neumím si jako reálně představit, že mi doktor řekne nechoďte - máme zavřeno? Mám srdeční vadu a musím chodit na pravidelné kontroly, jednu mám v půlce dubna - to mi jako kardioložka řekne že se omlouvá, ale že má zavřeno?
Jako já vás, jako bývalý zdravotník, chápu. Ale tady selhává hlavně lidskej faktor, zavřít komplet všechny ambulance by mělo podle mě katastrofickej scénář pro lidi, kteří nemají koronavirus ale jiný vážný nemoci, který lékaře potřebují přeci.

• Citovat
  • Upravit
26873
15.3.20 07:45

Myslim, ze i ambulance by mely fungovat jen pro neodkladna vysetreni. Samotnou me prekvapilo, ze mi z gynekologie volala sestra, ze mam tento mesic prevenci a jeste jsem se na ni neobjednala. Ale bylo to ve stredu. Zitra by uz mozna nevolala :nevim:
No tak prevence pocka na pozdeji. Stejne jako jine preventivni kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.20 07:45

Jsem servirka, mame obedy pro jednu firmu, chodi na obedy kolem 120 lidi, v te firme je i hodne cizincu, co jeste pred tydnem cestovali vsude mozne, v patek jsem si chtela vzit rousku a sef me jeste serval, ze at zapomenu, ze sirim paniku.. :zed: jsem v zahranici, je tu vic pripadu nez v cesku, ale restaurace otevreny..i skolky..nevim, kdy uz to zacnou brat vazne..

• Citovat
  • Upravit
Pvln34
15.3.20 07:46
@Anonymní píše:
Ale tady selhává hlavně lidskej faktor, zavřít komplet všechny ambulance by mělo podle mě katastrofickej scénář pro lidi, kteří nemají koronavirus ale jiný vážný nemoci, který lékaře potřebují přeci.

Toto je vlastne dôkaz toho, že koronavirus ohrozuje nás všetkých, bez ohľadu na to, ci ten hnus máme alebo nie :( moc držím palce aby ti všetko dobre dopadlo :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4749
15.3.20 07:50

Problem je, ze zdravotni zarizeni nejsou chraneny, nemaji respiratory a dezinfekce pro tyto pripady, rozhodne by nemeli zavirat, alespon pro akutni pripady, ale to, ze nejsou chranení je strasny, pro ne i pro sireni viru mezi verejnost. nechapu, nakazeni lekari a sestry, to he cedta do pekla..nebo do italie…ale tohle je problem i u prodavacek, vypuklo silenstvi, tolik lidi za den a ty prodavacky s nimi musi prijit do kontaktu, i se zbozim, na ktere lidi sahali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35420
15.3.20 08:00
@Anonymní píše:
Já vás chápu, ale neumím si reálně představit, jak by to jako mělo fungovat? Co lidé co jsou nemocní a toho lékaře potřebují, co gynekologové? Já jsem třeba na začátku těhotenství, mám jít za týden na první kontrolu a neumím si jako reálně představit, že mi doktor řekne nechoďte - máme zavřeno? Mám srdeční vadu a musím chodit na pravidelné kontroly, jednu mám v půlce dubna - to mi jako kardioložka řekne že se omlouvá, ale že má zavřeno?
Jako já vás, jako bývalý zdravotník, chápu. Ale tady selhává hlavně lidskej faktor, zavřít komplet všechny ambulance by mělo podle mě katastrofickej scénář pro lidi, kteří nemají koronavirus ale jiný vážný nemoci, který lékaře potřebují přeci.

Normalne. Mraky lidi chodi k dr. zbytecne, vidim to denne. Prevence pockaji. V pripade, ze riziko nakazy bude vetsi nez prospech z tve pravidelne kontroly, bude i pro tebe lepsi zustat doma. Coz na zacatku tehotenstvi nejspis bude pro skoro vsechny tehule. U toho kardiologa nevim, asi zalezi, jaky mas problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí