Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Kaileee píše:
A kdo v tom neni sobecký? Každý myslí hlavně na sebe, kdybych chtela byt zdravotnik tak bych pocitala s tim, ze moje zdraví nekdy pujde na druhou kolej. Ja za to nemůžu ze nejsou ochranné pomucky. Ale kvuli toho asi nezavrete urgentni prijem…
Nezavře se preventivně, ale už je několik desítek zdravotníků v karanténě a situace se nelepší. Už dřív byl nedostatek personálu, co asi nastane za měsíc. ![]()
@Kaileee píše:
A kdo v tom neni sobecký? Každý myslí hlavně na sebe, kdybych chtela byt zdravotnik tak bych pocitala s tim, ze moje zdraví nekdy pujde na druhou kolej. Ja za to nemůžu ze nejsou ochranné pomucky. Ale kvuli toho asi nezavrete urgentni prijem…
Urgentni ne. Ale neurgentni urcite. My snad muzeme za to, ze nejsou ochranne prostredky? MMCH, dle zakona nejsme povinni riskovat svoje vlastni zdravi, kdyz nam zamestnavatel nezajisti ochranne prostredky, nemame mensi prava nez pacienti.
@Litta píše:
Jaké máš problémy, co ti kontrolují? Pokud je to tak vážné, při nejhorším by to jistě šlo i jinde než v běžné gyn. ambulanci.
U nas je zavrene cele gyn-por oddeleni v nemocnici… nevim kam bychom chodily asi se intervaly daji prodlouzit, ale my rizikove proste musime chodit casteji a to jeste na tom nejsem tak hrozne jak jine pacientky
@mroe píše:
Urgentni ne. Ale neurgentni urcite. My snad muzeme za to, ze nejsou ochranne prostredky? MMCH, dle zakona nejsme povinni riskovat svoje vlastni zdravi, kdyz nam zamestnavatel nezajisti ochranne prostredky, nemame mensi prava nez pacienti.
Ja tomu rozumim je to hrozne, ze ty respiratory nejsou. Presto vstanete a jdete do práce. To musi byt proste presvedceni lidem pomahat jinak si to neumim predstavit. Mozna jsi me pochopila spatne, ale ja si tech lidi hrozne vážím… i tech prodavacek co se nesekly doma a chodi do práce
@Kaileee píše:
U nas je zavrene cele gyn-por oddeleni v nemocnici… nevim kam bychom chodily asi se intervaly daji prodlouzit, ale my rizikove proste musime chodit casteji a to jeste na tom nejsem tak hrozne jak jine pacientky
A kdyz se v ambulanci nakazis, od zdravotnika nebo od jine zodpovedne pacientky, bude tve tehotenstvi mene rizikove?
@Kaileee píše:
Tak to se budeš muset domluvit. U nás už jsou ambulance zavřené.
@Kaileee píše:
Je sice doporučené chodit častěji, ale pokud nemáš něco, co se dá hned i řešit, tak je to stejně jen pro tvůj klid. Ještě nedávno nebyl v gynekologii ani ultrazvuk… Zní to hrozně, ale pro tebe teď může být větší riziko se nakazit.
@mroe píše:
A kdyz se v ambulanci nakazis, od zdravotnika nebo od jine zodpovedne pacientky, bude tve tehotenstvi mene rizikove?
No tezko rict ona asi zadna studie neni o tom, jak ten vir muze ohrozit dite.. ale o te, kvůli ktere chodim porad na kontroly jsou a ne moc priznive… ale asi se vic bojim v tom obchode nez u doktora ktery ma soukromou praxi a nechodi tam tolik lidi a trosku vice dbají na hygienu. Ono je to celkove riziko nekde jit ale manzel chodi do prace takze kdyby nekdo mel neco přitáhnout tak on a nezabráním tomu
@Kaileee píše:
Každý nemyslí na sebe. Taky bychom mohli jít do neschopnosti, kdybychom chtěli, stejně jako prodavačky, pumpaři, lékárníci, řidiči a jiní, co se ted starají, aby bylo dost jídla, léků, bylo čím svítit atd. Takže každej sobeckej fakt není a nestará se jen o sebe. Urgent se samozřejmě nezavře, ale spusta ambulancí ano…ne každá kontrola je potřebná. A ty sestry, sanitáři a doktoři z těch ambulancí půjdou pomáhat na ty akutní…nebo nahradí ty, co onemocní…takže každej sobeckej fakt není…
No, my se v pondeli zas sejdem v praci vsichni a za tyden se budou vsichni nahore divit, ze je pulka nemocna a druha v karantene…
… jak je to mozne…
My máme zavřeno. Jsme zubaři…
Bude otevřeno jen pro nejakutnejsi případy pár hodin dopoledne a máme doporučeno od komory řešit problémy buď trháním, nebo zamedikovat a počkat.
Mělo by vzniknout nějaké intervenční centrum, kam ti lidé, co opravdu potřebují budou jezdit, aby to nebylo rozfrcane po celé republice… V každém kraji jedno. Jde to pomalu, kvůli rigidním úřadům, všechno musí být tisíckrát potvrzené a povolené, nikdo neumí (nemůže) bouchnout do stolu, že to bude prostě takhle.
Ochranné pomůcky opravdu nejsou, ve smyslu respirátorů, nikdo je nemá a pokud nebudou, nikdo mě nedonutí riskovat vlastní zdraví.
Jo a mimochodem, už od začátku března dáváme podepsat dotazníky a nikdo, NIKDO z našich pacientů nebyl v zahraničí…tak určitě. Nevěřím nikomu. Když už je někdo takovej pičus, že nedodrží karanténu, tak proč by nelhal do nějakýho dotazniku.?
Jak rikam, za chvili bude akutni pacient rad, kdyz najde nejakeho lekare. Snad uz potom tem lidem dojde, ze se FAKT neco deje. A snad, pokud to prezijeme, najde vlada koule, zavest nejake restrikce pro zbytecne navstevy. Nejlepe financni spoluucast. K doktorovi se nechodi ani pro „jistotu“ ani si popovidat, chodi se tam s problemem ( pripadne na prevenci, ovsem specificky)
Já jsem chronický pacient a co jde se snažím vyřešit po telefonu. Mám i psychiatrické potíže, takže jsem si nechala po konzultaci s doktorkou zvýšit medikaci, abych spala atd. Somatické prohlídky jsme prostě odložili a plně to podporuju. Zdravotníků je mi líto, lidi jsou často bezohlední.
Jsem ve 38 tt a nedokážu si představit, že by mi doktorka zavolala ať nechodím. Podle mě je lepší, když v čekárně sedí najednou 4 těhotné než kdyby zavřeli ambulance všechny musely na kontrolu do nemocnice. Byla by tam daleko větší koncentrace lidi a tím větší riziko nákazy.
@lucka_mac píše:
Jsem ve 38 tt a nedokážu si představit, že by mi doktorka zavolala ať nechodím. Podle mě je lepší, když v čekárně sedí najednou 4 těhotné než kdyby zavřeli ambulance všechny musely na kontrolu do nemocnice. Byla by tam daleko větší koncentrace lidi a tím větší riziko nákazy.
Tak to je trochu rozdil, to neni zacatek tehotenstvi, nicmene i tak si dovedu u nerizikove pacientky omezeni kontrol predstavit. Ovsem zvladla by to nejspis jedna gynekolozka, misto ctyr. Nebo by na to stacilo mit otevreno dva dny v tydnu pul dne, treba.