set spotřebičů
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
set spotřebičů
Dozrál čas a já jsem nucena začít vybírat kuchyňské spotřebiče do nove kuchyně v našem vysněném domečku. Radostná událost se však změnila v noční můru když jsem zjistila, že vlastně vůbec nevím podle čeho vybírat. Funkce moderních trub mně opravdu moc neříkají (samočíštění, 6 smysl, pyrolyza, teleskopický výsuv - ten alespoň tuším). V paneláku jsme žádné takové vymoženosti neměli
. Pro začátek bych chtěla pomoci s vyběrem vestavěné trouby s mikrovlnkou které by měly být v jednom designu protože budou umístěny nad sebou. Pokud jste to někdo řešili prosím poraďte. Favorizovanou značku nemám a finančně bych se chtěla udržet ve středu nabídky (tedy žádné superlevné, ani předražené - ale to je asi sen všech
) Děkuji za rady zkušenějších
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
cinculo, vybírání ti teda nezávidím. Jsem ráda, že už to máme za sebou. Přitom jsem se na to tolik těšila.
My jsme troubu koupily ve zvýhodněném setu s myčkou a varnou deskou (Mora), pak jsem vybírala mikrovlnku. Když jsem viděla ceny vestavných mikrovnek tak jsem se zhrozila. cený josu tak trojnásobné oproti normální mikrovlnce. Naštěstí někteří výrobci, prodávájí rámečky pro vestavbu. Tak se dá sehnat levněji. Já nakonec vybrala baumatic. A i když jsou obě trouby nad sebou tak to snad není jako pěst na oko. Mikrovnka je jen ta prosklená čast, nerez okolo ní je ten rámeček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bohužel ti neumím poradit, jen jsem ti chtěla vyjádřit podporu . Taky to mám za sebou a ke konci stavění a zařizování našeho domu už jsem byla fakt alergická na slova barevný vzorník, katalog, ceník… Když si na to vzpomenu tak mám pupínky, člověk si to maluje jak to bude super jak si bude zařizovat hnízdečko a ke konci už je toho fakt nějak moc… tak držím pěsti ať dobře vyberete
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
máme čerstvě po rekonstrukci kuchyně,koupelny + WC a jsem taky ráda,že to mám za sebou…já se nejdříve těším,pak zjistím,že je všeho na výběr tolik,že mě to bavit rychle přestane… ![]()
Ale řeknu ti podle čeho jsem se v kuchyni rozhodovala já: Máme vše od MORA (je to dneska vlastně už Gorenje…
)
Trouba - do té jsem investovala. Má fci samočištění - neb představa,že se sama umyje je prostě super (jestli to tak opravdu funguje!!!ještě jsem nezkoušela)Už jsem se načistila dost a dost. Pak má vysouvací teleskopické rošty, super věc - celý pekáč ti vyjede ven z trouby krásně a pohodlně. Má dětskou pojistku,tzn. že když ji mám u země,tak si tam může mačkat a nic se nezapne…
Fcí na pečení má taky hafo,ale stejně používám jenom vrch+spodek,nebo horkovzduch…gril nevím jestli někdy zapnu… ![]()
Mikrovlnka - na co je mi mikrovlnka s grilem a ostatníma hlupotama - mikrovlnka má přeci ohřívat, popř. rozmrazovat…gril mám v troubě…takže mám tu nejlevnější vestavnou co MORA nabízela…
Myčka - rozhodnout se jakou šíři - nám kuchyň povoluje pouze 45 cm - a zatím nám stačí - myjeme cca 2 - 3× do týdne - máme opět MORA - je to teď vlastně Gorenje a myje skvěle…
U myčky ti ale doporučím změřit si talíře - ne všechny se tam vlezou. Já teď třeba nemůžu sehnat nové a malé,ptž všechny se dělají 26 cm průměr a to je na ni moc velké…naštěstí ty staré strašné se mi tam vlezou…UPS!!
Digestoř - podle plánu kuchyně - jestli vysouvací instalovanou pod skříňkou,nebo s komínem…já mám tu nejlevnější komínovou co MORA nabízí,ptž ji stejně používám jenom jako světlo…
Zapnutá dost hučí,takže jestli ji používáš i na odsávání (snad se to tak jednou naučím používat…
)tak bych šla do nějaké tišší…
Varná deska - zase - podle rozměru - a co čekat od varné desky - vždycky bude mít 4,nebo více hořáků - mám na ni ale nějakousi pojistku,že když přeteče hrnec,tak plyn nejenomže zhasne,ale se i vypne a pokaždé když vypnu plyn,tak slyším cvaknutí - to se zacvakne ta pojistka…
Ledničku - mám volně stojící - máme ji relativně novou, uvidíme,co čas přinese…
No snad jsem ti v mém románu aspoň trochu pomohla. Dnešní výrobky nabízejí spoustu věcí,jen je si třeba uvědomit,jestli tu a tu fci budu používat, nebo investuji do dražšího výrobku a pak zjistím,že ten levnější bez té fce by mi vlastně posloužil úplně stejně… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
KacenkoK taky máme myčku od mory a ze začátku jsem se zhrozila, že se mi tam nevejdou velké talíře. Ale potom jsem zjistila, že horní koš má dvě polohy koleček. Tak jsem ho o kousek zvedla a talíře se mi tam už vejdou v pohodě. Nahoře je sice míň místa, ale hrnečky se tam vejdou. Mrkni jestli to u vaší myčky nejde taky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Isand - děkuji moc!!!!Hned zítra to vyzkouším přehodit a pokud to vyjde,tak si budu moct koupit talíře, po kterých už asi rok slintám!!!! JUPÍÍÍ!!!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme taky troubu MOra a krom všeho, co už tu psala, tuším, kacenkak, má ještě studené sklo, (odborný název neznám). Prostě to znamená, že při pečení to sklo zůstává studený a děti se nepopálí. Stejně jsme jim ale samozřejmě šahat na troubu nedovolili, protože ne každý to má. O téhle fci jsem při koupi ani nevěděla.
Dobře vyberte, my se stěhovali před 4 lety do bytu, kt. jsme komplet zrekonstruovali a ted stavíme vytoužený barák, takže nás to v létě až podzimu čeká opět taky. Manžel už ale má představu a co vím, tak chce zůstat taky u Mory a Whirlpool. Ledničku, ta tady si chceme plnit velký sen a budeme pořizovat americkou v nerezu.
- Citovat
- Upravit