Šetření a tipy na něj :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3783
15.3.16 14:22

Do výdajů na jídlo podle mě musíš započítat stravné dcerky ve školce (a to jsou 2 svačinky - dopo a odpo a oběd v poledne) a to, kolik vás stojí s manželem obědy v práci, nemůžu si pomoct :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
15.3.16 14:24

@Gerberka manžel pracuje v restauraci a maji obedy zdarma jako benefit a já mám stravenky, takže jasně, ne úplně zadarmo, ale stravenky mi pokryjí obědy v plné výši:) No a dceři samozřejmě obědy ve školce platíme, bez toho by tam ani nemohla chodit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
15.3.16 14:25

Holky, já bych brala diskuzi, kde bude někdo, kdo nebude vyrypovat, kdo má jakože fakt peníze našponovaný (my např. tenhle měsíc a nechci sáhnout do rezervy) a kdo má motivaci to opravdu dát.

Ne se hádat, kolik platím za obědy v práci, anebo že jakože šetřím, ale když dostanu chuť na guláš, no tak si ho jdu uvařit.

Pokaždý se to takhle blbě zvrhne. Není tu snad normální diskuze bez vyrypování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
15.3.16 14:26
@Gerberka píše:
Do výdajů na jídlo podle mě musíš započítat stravné dcerky ve školce (a to jsou 2 svačinky - dopo a odpo a oběd v poledne) a to, kolik vás stojí s manželem obědy v práci, nemůžu si pomoct :nevim:

tak jasně, stravné ve školce je na měsíc 500Kč, ale stravu ve školce do toho nepočítám, jak jsem psala, jen to, co projíme doma:) malá ještě po školce doma svačí se mnou:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
15.3.16 14:28

@Meryls K tomu nákupu oblečení ti poradím, aby sis napsala, co chybí a potřebuješ koupit a toho se držela. Rozhodně nekupovat co padne do oka. Na tom se taky hodně ušetří. Já jsem taky chtěla třeba koupit tepláky, pak se podívám do skříně a tam 5 kusů. Tak jsem nekoupila a ušetřila.
Nenakupovat s dítětem, taky hodně ušetřím na blbostech a seznam je super věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
15.3.16 14:28

@Talitha rozhodně jsem pro:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
15.3.16 14:30

@Talitha Kolik máš,,rezervu" do konce měsíce, za kterou nechceš jít? Já jsem si zatím nějaký pevný cíl nestanovila, ale ráda bych to zkusila:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
15.3.16 14:30

@Gerberka Švagrová od mé kamarádky to takhle má. S celou rodinou jdou v sobotu na oběd k jedněm rodičům a v neděli ke druhým. A to každý víkend. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
15.3.16 14:31

@martina.se tak to bych chtěla umět, nechceš napsat víc, co vaříš? my jsme s mužem počítali první měsíc a vyhouplo se to na 10tisíc, já mám pocit že hodně šetřím tak jsem byla v šoku…opravdu si nežijeme nějak extra, kupujeme co je potřeba, většinou v akci a stejně…jsme 4, z toho dvě malé děti 3 a 1 rok…starší chodí do školky na dopoledne, i když je pravda že v únoru byla vlastně víc doma než ve školce…předtím jsme to nepočítali ale je to teda šílený… :roll: manžel jí v restauracích (nevybírá si ty nejdražší jídla- třeba 3 dny v týdnu, má nějaké stravenky a dávám mu i oběd sebou…) tak bych to viděla tak na 1000 za tohle, ale má práci kde je to někdy nevyhnutné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.3.16 14:35

@Optima můj taky občas jí jinde.. Jinak - včera těstoviny s domácí zeleninovou omáčkou, dneska hovězí pečeně na mrkvi, brambory ;) ;) třeba.. jinak u nás hrozně frčí jogurty, domácí buchty /perníky, koláče atd/, marmelády a spol dělám vše domácí, kupuju od lidí, co mají zahrádky a nespotřebují to a pod.. :think: :think: maso jsem psala výše :nevim: :nevim: zbytek prostě akce - karton mléka za 90 a pod :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
15.3.16 14:36

@martina.se @Optima @Talitha a tenhle měsíc máme ještě velikonoce, oujé :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.3.16 14:37
@Meryls píše:
@martina.se @Optima @Talitha a tenhle měsíc máme ještě velikonoce, oujé :cert: :mrgreen:

tak ty my vůbec neslavíme :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
15.3.16 14:38
@Meryls píše:
@Talitha Kolik máš,,rezervu" do konce měsíce, za kterou nechceš jít? Já jsem si zatím nějaký pevný cíl nestanovila, ale ráda bych to zkusila:)

Se mi nechce to tu veřejně probírat, jedině někam do skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
15.3.16 14:39
@martina.se píše:
tak ty my vůbec neslavíme :lol: :lol:

No k nám pár koledníků přijde a musím chystat 4 balíčky koled pro děti :mrgreen: pro dospělé koledníky taky musím mít nachystáno pohoštění a nějakou čokošku nebo tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
15.3.16 14:39

@Talitha aha, to nevím, jak se dělá skupina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie