Šetření a tipy na něj :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám na měsíc, tedy do 15. 6000,– Pro 6 lidí, se vším všudy. Maso v mrazáku.
Asi to nezvládnu, ale právě pro to to chci zkusit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože bylo - oprava notebooku, zaplac. velikonoční pobyt, koupě mobilu + bot pro mrně.
Tak, a teď se ukaž. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To my Velikonoce slavíme, letos už čekám i koledníky
- pro holky…to už je sladkostí za 300, jinak něco upeču a obarvit vajíčka zas není tak drahý…těším se na to!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meryls píše:
@_BBQ_s Ahoj:) Já zkusím 2 800 s Velikonocema, uvidíme:-)
Ahoj..ja jsem zvedava..snazim se po castech kupovat sladkosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na velikonoce nic nekupuju-peču muffiny, perníková vajíčka a srdíčka, ozdobím to drobením a čokoládou, nasáčkuju a hotovo. Ještě beránka a malé kuřecí řízečky a mám vystaráno. Peču z kvalitních surovin-žitná mouka, tř. cukr,…Dělám to již pár let, koledníci jsou zvyklí, k pití ovocný čaj. Chodí k nám kolem 25 dětí, nikdy si nikdo neztěžoval ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ady01 to je pravda, to bych taky mohla upict pernicky(jenze bych zas musela koupit velikonocni vykrajovatka
) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ady01 píše:
Na velikonoce nic nekupuju-peču muffiny, perníková vajíčka a srdíčka, ozdobím to drobením a čokoládou, nasáčkuju a hotovo. Ještě beránka a malé kuřecí řízečky a mám vystaráno. Peču z kvalitních surovin-žitná mouka, tř. cukr,…Dělám to již pár let, koledníci jsou zvyklí, k pití ovocný čaj. Chodí k nám kolem 25 dětí, nikdy si nikdo neztěžoval
to verim, je to zase zmena oproti vsem tem cokoladkam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Talitha píše:
Protože bylo - oprava notebooku, zaplac. velikonoční pobyt, koupě mobilu + bot pro mrně.Tak, a teď se ukaž.
to dáš
jak je maso na mrazu, tak je půlka starostí pryč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Talitha píše:
Holky, já bych brala diskuzi, kde bude někdo, kdo nebude vyrypovat, kdo má jakože fakt peníze našponovaný (my např. tenhle měsíc a nechci sáhnout do rezervy) a kdo má motivaci to opravdu dát.Ne se hádat, kolik platím za obědy v práci, anebo že jakože šetřím, ale když dostanu chuť na guláš, no tak si ho jdu uvařit.
Pokaždý se to takhle blbě zvrhne. Není tu snad normální diskuze bez vyrypování.
Tak za mě - je dobré mít alergii na kosmetiku - zejména krémy - takže mě stojí krém na celého člověka a občas i boty 47,– Kč, Indulona, mažu s ní i miminko při přebalování. Dětské mýdlo pevné, někde jsem četla, že je lepší než tekuté, taky cca 6,– Kč, 11 litrů pracího slizu cca 60,– Kč - používám olivové mýdlo, z jelena by stál cca 30,–. Občas pastu, tím drogerie skoro končí, jar mám cca na 3-4 měsíce. Pleny látkové. Taky se strašné moc ušetří, když se přes víkend organizují svačiny - udělám tousty, pomazánky, obložené chleby, zeleninové saláty s vajíčkem, a další miliony salátů - jinak zmizne 15 dkg šunky jen tak mimochodem a ještě má dotyčný hlad protože zapomněl na chleby ![]()
je dobré znát kvalitní sekáče, půjčovat si s kamarádkami věci na miminko - fotila jsem svojí holčičku, takové pěkné triko měla - podle mě. když jsem rozeslala fotku, ukázalo se, že ho před 17 lety koupila kamarádka v sekáči, nosil ho jeden syn, pak druhý, pak šlo k další naší kamarádce - tři děti a pak šlo k nám. A já ho vybrala na velké focení - a pozor, mám ho jenom půjčené, takže poputuje dál
. Ovšem státní pokladna úpí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@julie74 Souhlasim s tim organizovanim jidla, tedy nejen svacin. Obcas si pripadam jak herodes, ale tim, ze reknu, co je k snidani, svacine, obedu…, pripadne to jeste hromadne pripravim, se vyhnu tomu, ze vyhazuji jidlo, ktere se zkazilo diky tomu, ze na nej zrovna nikdo nemel chut a pak take vim, co chybi, co je potreba nakoupit apod. A presne jak pises, odpada hlad i presto, ze clovek snedl 20dkg syra jen tak mimochodem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
@julie74 Souhlasim s tim organizovanim jidla, tedy nejen svacin. Obcas si pripadam jak herodes, ale tim, ze reknu, co je k snidani, svacine, obedu…, pripadne to jeste hromadne pripravim, se vyhnu tomu, ze vyhazuji jidlo, ktere se zkazilo diky tomu, ze na nej zrovna nikdo nemel chut a pak take vim, co chybi, co je potreba nakoupit apod. A presne jak pises, odpada hlad i presto, ze clovek snedl 20dkg syra jen tak mimochodem.
no já nejsem za heroda - on je každý celý rád, že dostane jídlo pěkně naservírované ![]()
taky je nutné chodit sama nakupovat - jinak se jen tak mimochodem utratí další majlant - u nás se totiž VŽDY kupují mléčné výrobky bílé a dochucují doma podle chuti - to je další bod. jednak třeba bílé jogurty mají jiné normy než ochucené, takže jíme kvalitněji a dochucujeme domácími marmeládami nebo mraženým ovocem. A ještě u toho občas vedu ekologické přednášky
. Rodina mého přítele je totiž šíleně neekologická ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Akorát kdyby mohla zakladatelka zaměnit typy v názvu diskuze na tipy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ovšem státní pokladna úpí-neúpí, neboj, oni víkendoví prolézači marketů to zvládnou i za tebe. navíc příroda tě pochválí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mirecekblbecek píše:
Ovšem státní pokladna úpí-neúpí, neboj, oni víkendoví prolézači marketů to zvládnou i za tebe. navíc příroda tě pochválí.
bajo úpí. Když jsem si koupila super sporťák i s podzimním fusakem a zimním nepoužitým a hafem doplňků na míru za 2500,–, měla jsem chuť poslat státní pokladně kondolenci. Příroda jo
ta plesá
A pleny látkové jsem si ušila.
Ovšem zase utratím spoustu peněz za vodu - dlouhé horké sprchy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit