Šetření a tipy na něj :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Talitha neviem či to správne chápem ale za 1kg pŕs je cca 4€, stehná a krídla cca 1,79 a 1,49€ a skelety 0,69€. Takže 4+ 1,5×cca1,64€ 2,46 + 0,69 takže keby si to kúpila každé zvlášť platila by si cca 7,15 € a kurčatá si kúpila za 6€. Asi skôr ide o to že z upečeného celého kurčaťa nespravíš toľko porcií, rozporcované môžeš nadstaviť v omáčkach a pod. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby jsi koupila prsa zvlast dejme tomu za 109. kc a stehna za 39.9..tak kdyz to sectes tak skelety mas zdarma..u nas kilo vyjde 19.9.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj osvedceny recept jak vyjit s penezma a jak usetrit…
S manzelem mame kazdy svuj ucet..ja vzdy prvniho vyberu ze sveho 10 000.-
jidlo 4500
drogerie 1000
benzin 1000
zvirata 1000
obleceni 1500
1000 na ruzne malickosti, darek pro kamaradku, kyticka pro radost, navsteva cukrarny..atd..
na ucte mi zustane castka ze ktere setrim na vanoce, narozeniny, dovolenou, vylety…detem na krouzky, a take na sporeni..
manzel mi z uctu vybere 5000 vzdy take prvniho..
a z toho platim slozenky..
obedy, voda, stocne, popelnice, dan, pojistka dum, pojistka auto, internet, uhli..
jednou za rok..ja to mam na konci cervna si spocitam kolik mi zustalo..vychazi to priblizne tech 10 000,–..a mame prisevek na dovolenou.. a to je uz pekna castka.. ![]()
manzel z uctu plati elektrinu, plyn, pojistku pro sebe a uver…
zbytek se setri na opravu co se tyka domu..momentalne na novy plot..
tak mam nastaveno uz nekolik let..a nestane se mi, ze nemam na nove boty, vanoce nebo na vylet s detma.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Talitha píše:
Tak heleďte, dnes jsem provedla test s kuřetem, aneb oblíbené emiminovské puzzle a porcování kuřete na deset obědů.Podívejte.
Měla jsem dvě kuřata, měla 1,64 cca, stálo 49,90 chlazené a jedno kuře na cca 82Kč.V původním stavu jsem měla dvě kuřata na dva obědy.
Po rozporcování jsem měla:
1kg kuřecích prsou = v ceně 50 kč (budu-li uvažovat za všechno původní ceny kuřete)1,5kg stehen + křídla (po čtyřech kusech) = 75 kč
I prsa i ta stehna vyjdou pokaždé na jeden oběd (je nás 6)Zbyly mi skelety na polévku, které mě tedy logicky vyšly na 39,– (abych se dostala na cenu obou kuřat) a bude z nich polévka (na rizoto či omáčku mi přijde skutečně málo masa)
Výsledek? Nechápu, co je výhodného na porcování kuřete a bez ironie budu ráda, pokud mi to osvětlí někdo, kdo to vidí jina, výhodněji.
Pro mě drahý, kupuju si vepřový kosti za 3,–/kg,
no z kila prsou udělají tři jídla, a z těch stehen předpokládám další dva obědy s vysvětlením, že maso stejně není zdravé. To píšu bez ironie, někde se jí masa víc někde méně, u nás docela hodně a vůbec si nejsem jistá co je zdravé a co nezdravé. Přítel, dost cvičí, a našel doporučení myslím FTVS (fakulta tělesné výchovy a sportu) na takové množství bílkovin, že se mi protočily panenky. Ale to je jiné téma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše:
Muj osvedceny recept jak vyjit s penezma a jak usetrit…S manzelem mame kazdy svuj ucet..ja vzdy prvniho vyberu ze sveho 10 000.-
jidlo 4500
drogerie 1000
benzin 1000
zvirata 1000
obleceni 1500
1000 na ruzne malickosti, darek pro kamaradku, kyticka pro radost, navsteva cukrarny..atd..na ucte mi zustane castka ze ktere setrim na vanoce, narozeniny, dovolenou, vylety…detem na krouzky, a take na sporeni..
manzel mi z uctu vybere 5000 vzdy take prvniho..
a z toho platim slozenky..
obedy, voda, stocne, popelnice, dan, pojistka dum, pojistka auto, internet, uhli..
jednou za rok..ja to mam na konci cervna si spocitam kolik mi zustalo..vychazi to priblizne tech 10 000,–..a mame prisevek na dovolenou.. a to je uz pekna castka..
manzel z uctu plati elektrinu, plyn, pojistku pro sebe a uver…
zbytek se setri na opravu co se tyka domu..momentalne na novy plot..
tak mam nastaveno uz nekolik let..a nestane se mi, ze nemam na nove boty, vanoce nebo na vylet s detma..
no jo, o je postup pořádného člověka. A co my bordeláři
úplně souhlasím, že systém je skvělá věc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@julie74 neboj..taky mi to trvalo, nez jsem to vyladila do dokonalosti..
moje rada..kdyz mas vic obalek kde setris a k tomu dva ucty..tak to jde samo..proste nejit az na doraz..casem si udelat rezervu..a je to v klidu.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@julie74 hlavne planovat..mam sesit a tam si vse zapisuji..a na lednicce papiry na ktere zapisujeme co je potreba koupit..ne kazdy mesic se kupuje treba prasek, sampon..atd..nakupuji co mi dochazi a ne tri kusy samponu jen proto, ze je zrovna v akci..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@julie74 píše:
no z kila prsou udělají tři jídla, a z těch stehen předpokládám další dva obědy s vysvětlením, že maso stejně není zdravé. To píšu bez ironie, někde se jí masa víc někde méně, u nás docela hodně a vůbec si nejsem jistá co je zdravé a co nezdravé. Přítel, dost cvičí, a našel doporučení myslím FTVS (fakulta tělesné výchovy a sportu) na takové množství bílkovin, že se mi protočily panenky. Ale to je jiné téma.
Já to chápu, ale tak pokud to propočítám, tak jsem prakticky na stejné ceně, jako bych nic nedělila. Tedy, dělit můžu kvůli pestrosti při následné úpravě, nebude to jen pečený kuře.
Ale úspora je nula nula prd. (kilo prsou za 109 + 1,5 křídel + stehen bratru za 75) a jsem na ceně za ty dvě kuřata.
A nikdo mi nebrání dělat z kila koupených prsou tři jídla pro deset lidí každé.
Prostě z mého pohledu je ta úspora buď nulová nebo mizivá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mirecekblbecek Ono i vareni jednoduchych jidel ma neco do sebe. U nas teda konkretne zeli deti nejedi, daji si jen trosku, ale ony jsou jeste na tyhle potraviny male.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit