Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, v úterý jsem byla na revizi kvůli zamlklému potratu, máme desetiměsíčního chlapečka, tento týden je manžel doma, takže se šetřím, malýho netahám, jen odpočívám, jenže příští týden už musí manžel do práce. Chci se Vás zeptat, za jak dlouho po revizi jste normálně fungovali, hlavně teda v péči o dítě, jako úklid a tak se nezblázní, ale o dítě se prostě postarat musím. V nemocnici mi řekli, že nemám malýho pár dnů tahat. Mám trochu strach, abych něco nezanedbala.
Ja byla na revizi v prosinci, doma 2,5 leta holka a lezela jsem jen prvni den nebo dva po zakroku, pak uz jsem fungovat musela, kdyz to slo, odpocivala jsem…
Problém je tam jedině v tom, že když se nebudeš šetřit, tak budeš víc krvácet. Byla jsem na revizi taky, šetření se nekonalo a holt jsem déle a více krvácela a měla jsem delší dobu křeče v břiše. Kdybych mohla chvílemi ležet, tak bych byla v pořádku dřív.
Já jsem krvácela jen po revizi, teď už jen špiním, bolesti břicha jsem neměla ani po příjezdu ze sálu, je mi právě dobře. Jde hlavně o to, že desetiměsíční dítě nechodí, takže ho musím přece jenom víc nosit, v ničem jiným moc problém nevidím
@Verunka.T ahoj, mela jsem doma 5,5 lete a 2,5 lete ditko, do toho stavili baracek…netahala jsem nic tezkeho, jinak jsem fungovala normalne…zvysena hygiena atd byla samozrejmosti.
Po revizi ZT ve 12.tt bylo synovi 16m. Je hodně živej, takže na nějaké sezení a poláhávání rozhodně můžu zapomenout, potřebuje vylítat venku. V pondělí odpol mi to udělali, v úterý ráno pustili z nemocnice, manžel byl s námi doma. Na středu už jsem ho poslala do práce, bylo mi fyzicky jako bych nikdy nebyla těhotná a po revizi, a ve čtvrtek už jsem s ním byla v MC na cvíču pro děti. Fyzicky jsem nepotřebovala žádná omezení, jela jsem jako by se absolutně nic nestalo, protože moje tělo se tak chovalo. Břicho mi bolelo jen ten den, co mi dělali kyretáž, krvácela jsem slabě první dva dny, pak týden nic a pak zase slabě tři dny, jak se děloha dočišťovala a hojila. Ve špitále mi řekli, že mám jen dodržovat hygienu šestinedělí (ne vana, bazén, sex) a jinak o nějakém klidovém režimu ani slovo.
Mě právě řekla sestřička, že nemám pár dnů malýho tahat, můj doktor, že bych měla ležet, což nedělám, jen se šetřím. Nechci jen nic zanedbat, aby se všechno dobře zahojilo a neměli jsme problém s dalším otěhotněním. Příští týden už prostě musím fungovat normálně, manžel je živnostník, takže když je doma, tak samozřejmě zadarmo a někdo nás holt živit musí.
@Verunka.T Ahoj, já byla na revizi v úterý - přesně jako ty. Dr. mi řekl týden klid. režim, ptala jsem se, jestli můžu ven na procházky - řekl, že nemá nic proti. Samozřejmě, že včera jsem běžela na nákup, na poštu, prala…klasika. A špiním jen minimálně, skoro vůbec. Břicho mě taky nebolí, ani nebolelo. Na urychlení hojení jsem si koupila Phlogenzym (stejné jako Wobenzym), tak snad bude všechno ok
. Držím palce
. A kdy se začnete znovu snažit?
Za dva týdny po revizi mám jít na kontrolu ke svýmu gynekologovi, tak snad bude všechno v pořádku, řekli nám, že se můžeme snažit znovu po třech měsících, takže nějak tak. Dneska to na mě zase nějak dolehlo, taky mám strach, aby se to znovu neopakovalo.No snad to příště vyjde, přeju to i tobě.
@Verunka.T Já se taky strašně bojím, aby se to neopakovalo..navíc ještě žádného prcka nemám. Mně taky řekli 3 měsíce, ale prý když otěhotním dřív, tak se taky nic nestane.. láká mě zkusit to už po 1. MS..uvidíme ![]()
Pro nás je to jednodušší v tom, že už jedno dítě máme, jinak by to bylo o dost těžší. My raděj počkáme ty tři měsíce, ale mám známou, co otěhotněla už měsíc po revizi a všechno v pořádku. Dneska si koupím kontryhelový čaj na podporu otěhotnění a prý i pomáhá tomu, aby se vajíčko pořádně uhnízdilo, tak uvidíme
Já jsem taky po revizi 14dní a mám doma dvouletého chlapečka, kterého jsem teda vůbec netahala, protože jsem bříško hned po tom cítila, že mě táhne, takže doporučuji netahat, pokud to není nezbytně nutné. Pokud jsem táhla třeba tašku z nákupu, tak jsem přišla dom a víc jsem krvácela, asi to tak máme všechny, ale dnes 14dní po revizi už ani nešpiním a doktor mi řekl, že na to můžeme skočit klidně hned dneska, že ani nemusím čekat na první měsíčky, děloha je krásně zhojená a že tomu nic nebrání. taky jsem se divila, ale asi ví co říká..takže to necháme na přírodě
Ahoj holky v pátek jsem jela na revizi měla jsem zamlklý těhotenství čekala jsem dvojčátka ale pro propuštění jsem nekrvácela a dnes je čtvrtek a začala jsem krvácet myslíte si že je to tím že jsem hned doma vše dělala a mám zátěž na tělo! ale nic mě nebolí nemám žádný křeče nic jen se lekám že jsem začala krvácet uvidím zítra pokud buddu krvácet tak si zavolám gynekologovi. díky
Já jsem to měla taky podobně, po zákroku jsem krvácela ten den a pak nic a pak se to najednou rozjelo, že ze mě padali i kusy sliznice..špinění a krvácení je v normě, nesmíš krvácet hodně, ale určitě pokud se ti to nezdá, volej doktorovi..já měla hodněkrát taky pocit, že už bych měla volat, ale nevolala, měla jsem pocit že je to v normě a po dnešku po kontrole jsem krásně čistá, takže u mě to bylo v pořádku. Víc se šetři, to určitě, já fakt nebyla 10dní po zákroku vůbec schopná nic dělat, hned jsem to břicho cítila a to není dobře..vše s rozumem.Tak držím pěsti ať je to OK
Já jsem teda krvácela jen v ten den, pak už spíš jen špinění, břicho mě nebolelo skoro vůbec už po zákroku. Spíš jsem měla strach, abych něco nezanedbala, proto jsem spíš odpočívala, další týden jsem už fungovala normálně. Podle mě, pokud se ti nehorší bolesti břicha, nebo třeba nemáš horečku, a nekrvácíš nějak hodně, je všechno v pořádku, ale pokud by se ti něco nezdálo, určitě bych raděj zašla k doktorovi. Podle mě, pokud z tebe padají krvavé kusy, tak tě spíš nevyčistili pořádně a tělo si s tím naštěstí samo poradilo
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.