Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, diskuzi je tu na toto tema mnoho, ale jsou jiz rozjete a ja bych si rada povidala s nekym, kdo si tim momentalne prochazi stejne jako ja
dnes jsem byla u doktorky, jsem 8+3,embrio odpovida 7+3 a jsme bez srdicka…takze me hned objednala ve stredu 1.8. na revizi… je mi na nic a brecim a brecim… je tu nekdo ve stejne bolestive situaci?
Podívej…Tohle jsem už slyšela několikrát a i mě se to stalo u třetího syna…Díky bohu že jsem poslechla šestý smysl a šla ještě za týden na utz..Už tam bylo
a Maxmilián mi ted vřeští v chodítku..
Nechci tvrdit že je to i tvůj případ to vůbec-ale já bych počkala-aspon pro svůj klid ![]()
Marketposlisil: me nikdo na, vyber nedal. srdicko uz v 9tt pry byt MUSI
hned termin revize, zadne cekani
@Market82 : to me moc mrzi. a jak jsi na tom, jak ta revize probiha? ja mam desny nervy a jeste to cekani. to je neskutecne… prisla jsem o praci a tak jsem se aspon tesila z tehotenstvi…ale jen par tydnu
My teda srdíčko měli v 6+6,další kontrolu jsem měla za tři týdny(25.7.),o víkendu jsem začla špinit, tak jsme jeli na pohotovost, tam to dopadlo ještě relativně dobře, srdíčko bylo a mimi odpovídalo 7+1,i když už jsem byla 9+2.V pondělí jsem šla ke svému dr. s tím, že pořád špiním a tam už srdíčko nebylo vůbec a mimi odpovídalo už jen 6+6
.No a včera jsem byla hned na revizi.
Přeju ti, aby to nakonec všechno dobře dopadlo
.
No ja myslim, ze UTZ uz mi delat nebudou, nebo aspon doktorka rikala, ze me bude operova sama a maji tam uz plno, tak jsem nad plan…takze usim ze to bude sup sup a udelaji to rychle bez utz… radsi e, nebudu udrzovat v nadeji, uz tak je to tezke
V některých nemocnicích už nedělají před zákrokem utz! Jinak prvorozený dle ms 8+0, de utz 5+4, za dva týdny byla srdeční akce a vše v pořádku. Pokud neměříš BT nebo nemáš po ivf, abys věděla přesně den početí, tak může být plod mladší, utz má povolenou odchylku 6dnů.
Mmch nejsi přeci žádný nevolník, aby ti vykonali zákrok, aniž by se tě ptal někdo na názor… Zákrok se může naplánovat i na později, někdo třeba čeká, zda embryo odejde samo, protože k děloze je to šetrnější než čištění a nemusí se pak dělat pauza ve snažení jako po kyretáži.
Držím palce, ať to všechno psychicky hlavně ustojíš a za pár týdnů se případně můžeš znovu radovat ![]()
@katuska_m, ráno jsem měla nástup na půl 8 na lačno, sestřička se mnou sepsala papíry a odvedla mě na pokoj, kde jsem čekala, až pro si mě přijdou
.Odvezli mě na sál, lehla jsem si na lehátko a dál už nic nevím, probrala jsem se zpět na pokoji, kde jsem si ještě dvě hodiny poležela a v poledne jsem šla domů. Včera jsem jen malinko špinila, jinak žádný bolesti.Za 14 dní mám přijít na kontrolu. Měla jsem tu výhodu, že mi revizi dělal můj dr, to jsem fakt ráda.
V Krci teda kontrolni utz nastesti delaj. Ale jinak jak pise Gladys… Za tyden bych urco chtela jeste utz…
@katuska_m Být Tebou tak trvám na tom, aby Ti ten UZ udělali, zázraky se dějí. Není to jenom o naději, ale o jistotě, že je to všechno opravdu jak má být. Přijde mi dost zvláštní jít až za týden na zákrok bez UZ. Prostě bych na něm trvala, nezabere jim to tolik času.
Gladys: posledni ms 28.5. a ovu podle testu, hlenu, bolesti cca10.6.,takze se mi neposunula, mela jsem ji brzo… ja byla tak v pincku, ze jsem se na nic nezeptala, vse jsem vyslechla, odkyvala, spis jsem bojovala samase sebou, abych tam nebrecela:-( zeptam se ve stredu, jak me budou prijimat, jestli mi jeste udelaji utz…doktorka rekla, e 9t a v pripade ze jsem mela ovu tak brzo, tak ze srdicko proste byt musi…
Hele, nevzdávej se tak lehce, naděje umírá poslední. Mě to fakt přijde divné, dělat zákrok bez kontrolního UZ. Chápu, že je to pro Tebe těžké, ale já bych na to UZ trvala, nic se tím nezkazí. ![]()
No, ono i u embrya velikosti 7+3 (nikoli stáří těhotenství, to je dost nepřesné, ale pokud dr. zkonstatovala, že odpovídá 7+3, tak tak odpovídalo velikostně) by to srdíčko být mělo, to mívají tak cca 12-16 mm a od nějakých 5-6 mm prostě srdíčko je. Takže opravdu bych moc nedoufala, ale v každém případě se přidávám ke všem, kdo radí ještě další utz před revizí. U nás vyžadují dva nezávislé utz od dvou lékařů, nežli to ukončí. Minimálně si tím ušetříš možné pozdější výčitky coby kdyby…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.