Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Izzz já mám doporučení z nemocnice, protože jsem měla 1× ZT, pak ten HELLP syndrom a potom opět ZT, tak mají podezření na antifosfolipodové protilátky. Tak požádej gynekologa, ať tě tam taky pošle, za to nic nedáš a budeš vědět víc. Já jsem tam chtěla jít po tom HELLP, ale říkala jsem si, že to byla náhoda a teď toho docela lituju.
@katuska_m držím palečky, ať to zvládneš co nejlépe.
@misulka34 to je mi líto. Nedovedu si ani představit, co to musí být. Moje jediná útěcha je, že to tak prostě u mě mělo být. Ale proč se to děje v takhle pokročilém těhu
Je to nespravedlivé
@Mivév ahoj, pokud nemáš žádný problém v těhu ani s porodem, tak do toho klidně vlítni. Děti jsou stejně to největší štěstí, co v životě máme.
@Izzz ty jo to ještě nevím, já jsem den po revizi, takže jdu na gynekologii až 10.8. a ten mě tam pak pošle. Ale tchán chodí na hematologii do Teplic a výsledky ví ten den.
@Izzz píše:
Nevíš, jak dlouho trvají výsledky tý hematologie?
Tři týdny, dělali nám to teď při pposledním…
Díky,
13.8. jdu k dr na kontrolu
15.8. jdeme na genetiku, výsledky do měsíce
Tak sfouknem třeba i tu hematologii, ať je jasno
@Mivév no to mi ani neříkej, že to trvá tak dlouho
no snad budou rychlejší.
Tři týdny je pohoda!!! já měla jít původně na genetiku do ústí a tam mě objednaj za 2 měsíce a výsledky jsou za 3 měsíce…to je peklo
ale vyprdla jsem se na ústí a jedu do LB
@Izzz no tak to si mě nepotěšila, protože já jdu na genetiku taky a jelikož jsem z Ústeckého kraje, tak mě tam asi taky objednají
Já jsem hrozná, potřebuju ihned vědět co mi je. Alespoň bych věděla proč se to takhle poto.
Já si myslim, že si můžeš vybrat, kam půjdeš. Já jsem zvolila centrum asistovaný reprodukce v Liberci, tam jsou ty výsledky rychle.
A v ústeckym kraji rozhodně nějaký CAR je. Vím o teplicích. Takže si můžeš zavolat tam.
Vím, že ústecká genetika je údajně vyhlášená jako špičkový pracoviště, ale já jsem nechtěla 5 měsíců čekat na výsledky.
@Izzz Já jsem z Liberce. Dělala jsem si hematologii a trombofilní mutace a nevím co vše. Protože mé děti měly silnou žloutenku, poslední tak moc, že nám hrozila transfůze a poškození mozku. Ale ta poslední má jiného otce a tak mi Dr. Křečková z Genetu v Liberci řekla, po všech výsledcích, že jsem si vybrala „dobrého chovného samce“ a že vše bude ok. Je pravda, že žloutenku jsme neměli a ani nic podobného. Ke komu jdeš do toho Liberce?
Miv,
a to ti dělali taky v Gennetu?
Já nevim ke komu. Jen jsem tam volala, jestli je to možný k nim jít, když nejsem jejich pacientka…tak jsem nás objednala na genetiku a rovnou i spermio. Ale netušim ke komu. Jen mi v tel říkala ta slačna, že až skončíme s paní doktorkou, tak pak bude spermio. To je vše, co vim.
Nojo, ale já měla „jen“ 2× ZT, nevim, jestli mi budou chtít dělat tisíce vyšetření třeba jen kvůli náhodě. A nevim, jestli mám právo na to si to vydupat.
@Izzz 2× ZT moc náhoda už nebude, to mi řekli i v nemocnici. Takže klidně dupej
@Izzz píše:
Miv,
a to ti dělali taky v Gennetu?
Já nevim ke komu. Jen jsem tam volala, jestli je to možný k nim jít, když nejsem jejich pacientka…tak jsem nás objednala na genetiku a rovnou i spermio. Ale netušim ke komu. Jen mi v tel říkala ta slačna, že až skončíme s paní doktorkou, tak pak bude spermio. To je vše, co vim.Nojo, ale já měla „jen“ 2× ZT, nevim, jestli mi budou chtít dělat tisíce vyšetření třeba jen kvůli náhodě. A nevim, jestli mám právo na to si to vydupat.
Genetiku tam dělá právě doktorka Křečková a ano dělali. Shodou okolností jsem tam byla první den vynechání MS a tak jsem poprosila o Hcg a bylo pozitivní, ale to byla shoda náhod a tak si mě nechali už v péči a dělali mi genetický PAPP na 13.tt a pak AFP a i velké ultrazvuky.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.