Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Osm let pracuju, aleochrannou lhutu cca 180 dni do nastupu urcite nestiham, takze materska nebude.
@katuska_m píše:
Osm let pracuju, aleochrannou lhutu cca 180 dni do nastupu urcite nestiham, takze materska nebude.
Tak teď ti nerozumím. Jakože nestihneš otěhotnět najít práci nebo vyčerpat těch 180 dní nebo nestihneš být těhotná v těch 180 dnech.
Holčinky, z jiného a vlastně až moc ze stejného soudku. Moje maminka má v práci kolegyni, ta moc chtěla mímo a nešlo to, tak přes stimulaci a já nevím jakých hokusech- pokusech, je jim po inseminaci povedlo otěhotnět. Vše bylo v naprostém pořádku až do srpna loňského roku, kdy jejich donošená dcerka odešla už u ní v bříšku na 38. tt, takže obrovská bolest a tragedie. Lékaři ji řekli, že vzhledem k tomu, že vlastně odnosila miminko, že si její tělo musí odpočinout a že další pokus dovolí až po roce. Ona se s tím smířila a ejhle, dva měsíce po tom, co odešla její tak vytoužená holčička otěhotněla znova a dnes je maminkou dvou týdenní Terezky:-)
@katuska_m, zas bude dobře
.
Jen nevím co ti poradit, jestli hledat práci anebo vydržet na neschopence a pokoušet se brzy o mimi
.
My začínáme se snažením hned po ms, ještě teda uvidím co mi příští týden řekne dr.
,ale nehodláme to nějak protahovat
.Zítra si mám volat do práce, tak taky uvidím jak pochodím
,kam mě budou chtít poslat
.
@Mivév, hlavně, že se nakonec miminka dočkali
,i když tu první holčičku ji nenahradí
.
Já si říkám, že mimi stejně přijde až bude tělo připavené a pokud nejsou žádné další potíže, tak nevidím důvod, proč se nesnažit hned
.
@Mivev od 31.8. jsem nezamestnana a vztahuje se na me 180 ti denni ochranna lhuta, tzn. ze do 180 dni od konce pracovniho pomeru musim NASTOUPIT na meterskou, abych na ni mela narok, ale to buhuzel nestiham…doufam, ze jsem to dobre vysvetlila. takze ted resim jestli hledat praci a pak aspon po zkusebce zkouset mimi, a mela bych narok na materskou a nebo byt na neschopnce a zkouset mimi a do porodu byt na neschopence s timze nestihnu 180ti denni lhutu a ozelim materskou
Ahoj, tak jsem obávanou kontrolu přežila
Doktor původem Řek, já Češka, dorozumívací jazyk nejdřív němčina, a pak s mým manželem angličtina
Udělal mi ultrazvuk a pak ještě něco, co vůbec nevím co bylo, nějakým kartáčkem. Spadl mi kámen ze srdce, teď čekám na 3-5 den po menstruaci a mám přijít na krev.
Ahoj holky, tak jsem tedy dva dny nebyla a teď nestíhám ani číst:)) Zítra jdu k na gyndu tak doufám, že mě brzy objednají na tu revizi a bude klid. Katuska_m jak se cítíš? Všechno v pořádku? Pro mě je to zatím pořád mlhavá představa a malá dušička ve mě pořád doufá, že to nebude potřeba - naděje umírá poslední…ale jsem realista. Jinak holky, doufám, že se tak za tři až čtyři měsíce sejdeme v jiných diskuzích!!! ![]()
@Janina-nana joo revize v pohode, nervy byly, ale byla to rychlovka o pul 10 jsem prisla, o ctvrt na 11 uz si pro me sli ze sali a po pul uz jsem zmatena jak alenk v risi divu volala priteli, ze uz ma pomalu prijet, zdrimla jem si pul hodky a jela domu… sestricky se smaly, ze jsem teda rychlik… doma me bolelo bricho, zpravil to algifen a dve hodinky spanku. docela jsem krvacela, ale dnes uz jsem uplne v poho, kupodivu ani s tou psychikou to neni tak hrozny, ulevilo se mi ze uz to spatne mimi tam neni… budu ti drzetpesti, at je ti lip a revize neni nutna, ale i kdyby byla, neboj se ji ![]()
@katuska_m Děkuju… určitě mě to čeká, protože jak říkám - nemám vůbec žádný výrazný problémy, jen mě malinkato pobolívá břícho… a buhvíjak dlouho bych čekala než by to samo odešlo? Hlavně takhle na to pořád myslím, nemůžu to hodit za sebe a stavy pohody se střídají se stavy deprese. Chci to pryč, a chci už odpočítávát tři měsíce:) Prosimtě, jak dlouho jsi čekala od objednání na zákrok?
Já se děsně bojím, abych do té svatby byla Ok, už takhle je to pokažený a fakt bych tam ráda aspon šla
Přeci jen, bez nevěsty by to bylo asi divný ![]()
Hlavně že jsi už OK - tak si dneska můžeš užívat aspon hezkého počasí a přijít na jiný a hlavně lepší myšlenky. Heleď, když šlo otěhotnět jednou, půjde to i podruhé a bude to mimi v pořádku!
@katuska_m, taky mi bylo tak nějak po revizi líp
.Asi opravdu tím pocitem, že v sobě nosíme mrtvé miminko
.
Tak jsem si volala do práce a jsem z toho taková nějaká rozčarovaná
,práci mají, ale né tam kde bych chtěla
.MUsím to nějak překousnout a smířit se s tím
.Ještě budu doufat, že se povede to mimčo a nebudu tam muset nastoupit
.
@Janina_nana, taky doufám, že se za pár měsíců sejdem v jiné diskuzi
.
@Janina_nana, já čekala dva dny, ale můj dr. má v nemocnici ordinaci a zákroky si provádí taky sám, takže u mě to byla rychlovka
.I tak mi, ale ty dva dny přišli jako věčnost
.
No nic, jdem s klukama ven, než tam bude velké teplo
.
Hezké dopoledne holky ![]()
@Mivév Tak tohle je taky síla. Já tu mám taky jednu zákaznici, která přišla o miminko takle pozdě.
Taky si občas říkám, že sice jsem byla už v polovině těhotenství, ale i tak to bylo asi jednodušší, než přijít o miminko takhle pozdě.
Já taky občas řeším, jestli se teď začínat snažit. máme za sebou dvě nepovedený těhotenství…tak jestli si neodpočinout. A ředitele by asi klepla pepka, kdyby mě teď vzal zpět a já třeba v říjnu šla na neschopenku
No bude to zajímavý…
hezký den všem
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.