ZT červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6653
6.8.12 16:21

@Dandulkaa Ahojky, já si myslím, že ideální jsou 2 cykly aby se tělo dalo dohromady, aby sliznice byla připravená na zahnízdění. Nemyslím si, že by vadilo po 1.MS ale já tak nějak zastávám spíš názor 2 cyklů. Jinak v diskuzi, kde jsem po ZT z prosince jsou 2 holčiny co otěhotněly po první a mají zdravá miminka v bříšku a těhotenství ukázkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
6.8.12 16:23

Nové snažení: na prvním ZT mi řekl mladej doktor na pohotovosti půlrok, primář 3 měsíce, moje dr 2 ms…po první ms jsem furt otravovala přítele, jestli už…ale nechtěl, bál se dalšího neúspěchu, kterej se stal :(
Po druhém ZT mi nikdo v nemocnici nic neřekl. U dr jsem ještě nebyla. Doufám, že mi řekne, že uvidíme podle výsledků vyšetření a že to budeme mít povolený třeba od října…ale asi to necháme náhodě a limit bude do prosince :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
6.8.12 16:24

Já jsem byla ve skupině, kde holka otěhotněla ještě v šestinedělí…a vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
6.8.12 16:27

V nemocnici říkali 3 cykly, kamarád gyndr. 2 cykly a moje gynekoložka klidně po 1. MS. Já ale stejně nejspíš přirozeně neotěhotním, tak uvidíme, kdy „povolí“ v CAR další ivf ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
6.8.12 16:44

Já jsem zase zvědavá, na co nám přijdou. Ještě si chci vydupat tu hematologii…neví tady někdo něco bližšího, co by mi měli v souvislosti s potratama zkoumat? abych do telefonu mluvila trochu smysluplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
6.8.12 16:47

Izzz já byla na kompletní genetice a teď jdem na imunologii, kterou dělají jen na několika místech v ČR. Já jdu do Podolí a máš na ní nárok po 2 potratech. Jen to doktorři nechtějí psát, z nějakého neznámého důvodu. Já jsem doporučení neměla, genetiku jsem si našla sama a ta mne automaticky poslala na imuno, kde dělají i zmíněný spermiogram.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
6.8.12 16:51

Mě řekla automaticky genetika. Fajn. V nemocncic řekli, že i spermiogram není od věci. Pak ta hematologie - páč tady má plno holek nějaký mutace genů, který způsobujou potraty. Imunologie je údajně hrozně drahý vyšetření. A bude to asi na dlouhý lokte ty výsledky.

Takže na imuno jsi neměla doporučení? A jak dlouhá byla objednací doba?

Takže moje dr řekla genetika, zbytek si tady sonduju sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
6.8.12 16:57

Hematologie, kde zkoumají ony trombofilní mutace Izzz spadá pod genetiku. Jsem zdravotní sestra takže jsem se nenechala odbýt, chci pokud možno předejít dalšímu ZT, pokud to bude v mých silách. Nebo to je jen vše náhoda, ale já bych si vydupala být Tebou i imuno. Doporučení mi napsala paní primářka na genetice. Je jedna z osvícených a řekla mi, že jednou je málo, ale dvakrát je moc a udělá všechny testy které jsou hrazeny pojišťovnou, a imunologie pod to spadá. A já znám 2 holčiny, co jim zrovna na imunologii na něco přišli. Genetiku měli uplně v pořádku. U jedné to například bylo, že si její tělo vytvářelo protiláltky proti partnerovým spermiím.

Horší to je s objednací dobou, trvalo jim to 2 měsíce, jdu tam teď ve čtvrtek. Ale myslím, že stojí za to počkat a nepokoušet náhodu a doufat, že tam nic nenajdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
6.8.12 16:59

A jen tak pro představu, mne muj dr nechtěl poslat nikam, že to je prý náhoda, že posílá až po 3. potratu. Vše jsem si zařídila sama. Po 3. to zkoušet určitě nechci :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
6.8.12 17:02

Paráda, takže hematologie je zahrnuta v genetice. Automaticky budou zkoumat ty mutace nebo jim to mám říct? No jsem zvědavá, jdu do centra asistovaný reprodukce, tak nevim, jestli mi tam ta jejich dr bude moct napsat doporučení na imuno…No 2 měsíce je dlouho…a výsledky asi taky za dlouho, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
6.8.12 17:12

Já tedy nevím jak je to všude, ale alespoň co vím, tak by to mělo být automaticky vyšetřeno v rámci genetiky, ale raději se optej. Výsledky 2-3 týdny. Když mi to řekli tak jsem se zhrozila jak dlouho ještě musíme čekat se snažením. Nakonec nastali komplikace, a uteklo to celkem rychle. Já doufám, že vše půjde dobře a třeba v říjnu bychom se do toho mohli pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
6.8.12 17:13

No mě původně posílala na genetiku do ústí, kde za 2 měsíce objednaj a za 3 měsíce jsou výsledky…to je děs.
2 měsíce čekat a pak do měsíce výsledky…pohoda.
Snad mi to napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
6.8.12 17:17

A do jakého Gennetu jdeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
6.8.12 17:22

Liberec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2347
6.8.12 18:34

Jééé holky, to je dobře, že se nenecháte odbít. Já taky nechci! Mě řekla má doktorka, že je to náhoda a že tenkrát to bylo s jiným partnerem a nyní to s tím nemá co společného! Jenže ve Stellartu v Teplicích mi řekli, že nás vezmou, že to počítají jako už po druhé a na partnerovi nezáleží. Tak jsme ráda. Také jsem myslela, že bych si to jenom vydupala u své doktorky, ale asi to nebude mít ani cenu s ní nijak řešit. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty