Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Janina_nana ja sla min. ctvrtek na kontrolu srdicka v 8+3,mimi odpovidalo 7+3 a bez srdicka… tak hned termin revize, s timto by se nemelo otalet, na g centru kam chodim zakroky delaji streda ctvrtek, tak i pres to, ze bylo pln, dala me pani doktorka na seznam na stredu, ze me udelaji posledni…tyden cekani s mrtvym embryem.
@katuska_m Tak to jsme se tu smutnou zprávu dozvěděli jen den od sebe…co ti poradili v nemocnici? kdy se máte začít znovu snažit? ty 2-3měsíce?
Já to vidím tak, že teď na to myšlenky zatím nemám.. že si nejprve odjedu na dovču, hodím se do klidu a pak někdy… ale otálet se asi moc dlouho taky nemá.
@Janina_nana me pani doktorka pred tim nez, me uspala rikala, ze to bude doby a ze za dva mesice zacnem znovu a lip… ja se musim rozhodnout rychle. od 31.8. jsem nezamestnana, bud pujdu marodit a snazit se u toho o mimi a nebo hledat praci…ale ani jedna varianta se mi nelibi. nechci se upinat na to ze otehotnim tak brzo a ze bude vse ok ale zas najit si praci a pak jim hned utyct na, materskou, na to nemam povahu…ale v olomouci prace neni. tak nevim nooo
@katuska_m Tak to mě mrzí, že to máš ještě komplikované takhle s prací. Na druhou stranu, já bych asi začala hledat práci, potože aspon příjdeš na jiné myšlenky a nebudeš se na těhu upínat. A nikde není psáno, že odejdeš na rizikový potom.. takže bys v práci třeba aspoń půl rok byla.. některé holky to před koncem zkušebky nahlásí a je pak na zaměstnavateli jak se rozhodne… není to jednoduchý no… ale mimčo je přednější než to, co si případný zamtel o tobě pomyslí:) Holt některý věci přeci neovlivníš…nebo jít na nemocenskou teď, dokud jsi zaměstnaná.. to by ten časový nesoulad nevyřešil? ![]()
@Janina_nana ja na neschopenku nastoupim za tyden, jeste v pracovnim pomeru. do konce roku by me doktorka mhla nechat doma a, bud se mimi podari a uz by me na neschopence nechala a, nebo nevyjde a budu muset na pracak/do prace… jako uz ted hledam praci, nejsem zadny flakac ale, myslim ze vsichni vimejak to ted s praci je
@katuska_m Jako jo, s prací je to dost na prd… konkrétně u ženských v produktivním věku, s malými dětmi nebo jako starší dámy:) Holky, nemáme to jednoduché:D No tak to se do konce roku zadaří!! ![]()
I pres to, ze mam praxi jako asistentka 8let, tak zajem zadnej, kouknouna rok narozeni a pokud nemam deti, tak cekaji, ze v nejblizsi dobe mit budu… je mi 27
Uvidíš, tak se to do Vánoc samo vyřeší určitě. Jinak mě je taky 27
sakra, takovej hezkej věk a takový starosti.
Ahoj holky, dnes jsem byla na kontrole u gyndr. Tak přečetl propouštěcí zprávu z nemocnice…ptal se jak je? tak jsem mu řekla, že mohlo být i hůř
a on na to, že joo, ale i líp (no to vždycky
) Pak teda, že jestli mám nějaký problém a jak se cítím… tak jsem řekla, že dobrý, nic mě nebolí, krvácela jsem jen týden. Takže mě ani nevyšetřoval, řekl, že si máme dát 3-4 měsíce pauzu a pak se snažit. Tak jsem se na rovinu zeptala, jestli je pauza nutná
a prý- nooo, ono se to tak říká. No není, záleží jak se cítíte." Takže vyčkáváme první MS a pak to zase přenecháme přírodě
v mém věku už není na co čekat
. Jo a taky mi říkal, že nemá cenu se ptát a zpytovat, proč a tak… (se to stalo). Takže jsem mu řekla, že lepší teď a když to příroda zařídí, než kdybych to měla rozhodovat po screeningu ap. Tak zajásal, že konečně rozumná ženská
a že je to super, že to takhle beru." Tak jsem ještě zkonstatovala, že se 3mi zdravými dětmi doma to ani brát jinak nejde, ale že chápu ženy, které mají opakované ZT a nedaří se…když doma ještě dítko nemají. Tak to mi dal za pravdu, že je to trošku jiná situace, ale že psychika je mocná čarodějka a nejlíp se je povznést a věřit v lepší zítřek
. Jo a holky, než jsem otehotněla s Viki, tak jsme měli taky problémy… a já jsem se ten měsíc naštvala, srovnala si vše v hlavě- že miminko chci, že si ho moc přeju a každou noc před spaním jsem si opakovala- jsem připravená „TĚ“ přijmout
…a ono se zadařilo. Takže do konce prázdnin si rovnám myšlenky v hlavě, zklidním se, negativní energii „pošlu ke všem čertům“ a příští léto se budeme těšit z malého broučka
-no, holky, a to jako všechny ![]()
Jo a když už jste tu „načaly“ ten věk- tak mi v prosinci bude 39 ![]()
Dobré ranko
řádí nám tu pěkná bouřka, tak jsem už hodinu vzhůru
,ale na druhou stranu se trošku pročistil vzduch
.
@birma, mám tak nějak stejný přístup
.
Až dorazí ms vrháme se na snažení
,i když mě teda nežene věk, ale práce
.
Snad nám to všem výjde a příští léto už drandit s kočárkem
.
@birma Teda takhle se snažím to taky brát, občas mi to jde úplně v pohodě jindy teda vůbec. Je to podle mě i tím, že „to“ v sobě pořád nosím… kažodpádně, přesně jak píšeš, zlatě takhle kdy to nemůžeme ovlinvnit než za pár týdnu po screeningu!!Všechno zlé je k něčemu dobré - tak to přeci funguje, ne?:)
Tak já jdu dneska na gyndu a jsem zvědavá kdy „konečně“ půjdu na zákrok a budu už moci odpočítávát měsíce do dalšího pokusu. Já si to už naplánovala:D v říjnu jedeme na svatební cestu, tak si myslím, že je to ideální příležitost ![]()
@Market82 tady se taky žení všichni ![]()
Přeji hezký den všm! ![]()
@Janina_nana, tak ti snad dnes konečně dají termín a nebudou to zbytečně protahovat
.
To si přivezete hezký dáreček ze svatební cesty
.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.