Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No mě řekl, že jestli potratím, tak už žádné nechce, takže teď mě čeká opět přemlouvání, aby do toho ještě jednou šel. Ale až po genetice a hematologii
@Bigcatinka Tak snad nebudeš muset moc dlouho přemlouvat. A dopadlo všechno dobře, po tom porodu?
Jj ono je nejdůležitější to těhotenství ihned ukončit. Malá to naštěstí zvládla, byla tedy měsíc v nemocnici, ale je to obrovská bojovnice
On se hlavně bojí, aby se to všechno neopakovalo, hlavně ten HELLP.
misulko to co jsi si prožila ty je asi stokrát horší ![]()
@Bigcatinka Přijít o miminko je těžké v jakékoliv době. Pro mě to bylo hrozné už jen proto, že jsem ho cítila a začala si s ním povídat. A najednou to bylo všechno pryč a potom to strašné čekání v tý nemocnici, kdy na mě začnou působit léky, to bylo taky šílený.
Já už si teď jenom přeju, aby to brzy vyšlo a bylo vše v pořádku, protorž rodit mrtvé miminko, tak to je strašná rána na psychiku.
Hodně mě drží nad vodou děti, to je důležité.
@misulka34 no právě, já měla ZT 2×, to je na psychiku moc. Ještě jsem už jak blbec nekupovala kočár pro dvojčata a div nepřeměřovala dveře, jestli projede. Koukám, že radovat z mimi budu až ho opravdu budu držet v náruči, a to si člověk říká, když tam vidí to srdíčko, že má vyhráno a ono velké prd. A proč tvému mimi přestalo být srdíčko?
@Bigcatinka Kdo tě poslal na hematologii? gyndr? dobrovolně nebo sis o to řekla?
My jdem zatím jen na genetiku po 2 zt
Oni ty chlapi to mají s těma citama trošku jinak
,mně manža taky říkal, že to mimi bylo i jeho, i když to na něm nebylo tak znát, že je mu to tak až tak líto
,tak jsem tak nějak pochopila
.
Příště doufám, že už to bude mít dobrý konec u nás všech
.
@Bigcatinka, je mi líto, že jsi přišla o dvojčátka
.
U mě se rozjela pěkná chřipajzna
,manža navíc neví v kolik dnes přijede, tak tu budu válčit sama s klukama
.
Ahoj holky, ‘vitam‘ nove prichozi. je to fakt desive, kolik z nas si tim proslo a prochazi
jak mame vyspelou medicinu ale s timto si stale neporadi
preji vam moc sil a at nas to za chvili preboli a tesime se z dalsiho miminka… ja si svou revizi ‘uziju‘ zitra… ted jsem vyplnovala x papiru, co mi dali a uz to na me pada
a k tomu dnessni pohovor na praci vazne fraska, jsem se nemusela ani obtezovat tam chodit…ale aspon jsem si nakoupila nejake ovoce a prosla se po slunicku… posledni dny jen lezim a valim se. zadna chut ani energie
@Bigcatinka Ještě to nevím, musím jít pro výsledky z pitvy, ale kolikrát se na to prý ani nepříjde.
Pamatuju si na větu kterou mi řekla doktorka, když jsem byla na ultrazvuku, když jsem přestala cítit pohyby:JE VIDĚT, ŽE SE TO STALO BĚHEM NOCÍ(byla jsem tam dopoledne)PROTOŽE JE JEŠTĚ VIDĚT, ŽE SI MIMINKO HRÁLO S RUČIČKAMA.
V tu chvíli ta představa, že ten můj malej prďolka si hraje s ručičkama a najednou přestane být srdíčko, tak mi to přišlo strašný a tak strašně nespravedlivý.
Ale to prožívá každá maminka v jakémkoliv týdnu těhotenství.
@katuska_m, to bude dobrý
.Jsme s tebou
.
Potřebovala bys nějaké rozptýlení, ale stejně by sis neužila, ani na to neměla náladu
.
My máme v sobotu sousedkou grilovačku a taky už jsem říkala manžovi, že nikam nejdu. Nemám prostě náladu na lidi a ještě, aby na mě koukali jestli jsem nebo teda nejsem těhotná
.Radši budu sedět sama doma, ať si to ostatní užijí. Manža mi zas říká, že se nemám stranit lidem, když se na to necítím, tak nikam nejdu
.
Katusko,
tak co ten pohovor? Bylo moc lidí? Tak aspoň nějaký pozitiva vidíš ![]()
Revize bude v pohodě, uvidíš…a pak začne nový období. Mě teda v nemocncic nic nedávali, všechno jsem vyplňovala se setrama a doktorama.
Já ode dneška držim dietu, tak snad do novýho miminka shodim aspoň 20 kg…je to můj sen.
@Market82 No to mi povídej s tím koukáním na to jestli jsem nebo nejsem těhotná. Já jsem měla dost velké bříško od začátku těhotenství, takže to na mě bylo dost vidět a teď ty zákazníci v práci to věděli a pak zase přišli, když už jsem těhu nebyla, někteří se s tím neprděli a ptali(to jsem byla radši),ale někteří jen koukali a to bylo hrozné, úplně jsem ty pohledy cítila. No a samozřejmě, že někteří se mě ptali jestli už mám miminko.
Takže moje odpověď je vždy zaskočila a chudáci nevěděli, co mi na to mají říct.
Ale byli milí.
Nejhorší pro mě vždy je, když příjde mamina s kterou jsme byli stejně těhotný, ta představa, no hrůza.
Teď si myslím, že budou ještě krušný chvilky v říjnu, to jsem měla mít termín.
@Izzz, no dietku bych si měla taky naplánovat, tak ti držím palečky, ať se ti podaří zhubnout
.
Já zhubla loni, teď jsem teda už něco nabrala jakože v těhu, tak si připadám jak kulička
.Doufám, že se mi podaří brzy otěhotnět, abych tu dietu nemusela řešit
.
@Izzz Tak to tě obdivuju, já bych potřebovala schodit aspoň 5 kg, ale nejsem schopná.
hlavně u mě cvičení atd. není možné, protože jsem začala mít nějaké problémy se srdcem a furt mi budší jako blázen, takže se bojím a radši ani necvičím, aby to semnou někde neseklo.Asi ta psychika, nevím, už si připadám jako hypochondr:-(
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.