ZT červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4995
27.7.12 20:28

@katuska_m, já ho naštěstí nosila jen dva dny, ale i tak to byli mé dva nejhorší dny v životě :(.Teď už jsem v pohodě, asi je to tím, že mám doma už dva chlapečky, kteří mi hodně pomáhají zapomenout a netrápit se tím.
Ty ještě ale neházej flintu do žita :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
27.7.12 20:37

@Market82 : je to smutne ale ja uz nedoufam…jsem smireni s tim, ze mi to odeberou :( potrebuju to mit v sobe vyresene, nez marne doufat…bojim se ted spis budoucnosti, snad i me bud dano a porodim zdrave miminko :( ale mam takovy strach, ze se to bude opakovat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4995
27.7.12 21:31

@katuska_m, po této zkušenosti mám taky strach, že se to bude opakovat :(.Nezbývá nám ale než to zkusit a doufat, že tentokráte už to výjde :hug:.
Já se s tím tak nějak smiřovala už v sobotu, když jsem byla na pohotovosti a v pondělí mi to můj dr.jen potvrdil :,(.
Drž se :hug: :hug: :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
27.7.12 22:03

@katuska_m musíš věřit… Před nejstarším dítkem, synem, jesm měla taky ZT a to ve 12tt :(. Do roka jsem byla těhotná a i když s počátečními problémy, přenášela jsem a výsledkem je zdavý syn. Po něm zcela neplánovaně (jsou od sebe 17m) přišla dcera- a to jsem se nijak nešetřila, pracovala, tahala 10l kbelíky s vodou ap… držela se jako klíště ;). K poslednímu dítku 13m dcerce mi dopomohl Clostilbegyt-dr. trvdil, že nemám ovulaci. No a teď jsme to nechali na přírodě a i přes kojení 4× denně jsem otěhotněla z jedinného sexíku v měsíci :palec:. No, ale nedopadlo to. Počkáme 6ti nedělí a necháme to zase na přírodě… Jinak já mám podezření, že jsem plodná v září a únoru (to se mi daří otěhotnět) 8)
A ještě ad revize v úterý jsem si zašla do nemocnice pro konzultaci, co dál když krvácím…jestli to nechat na přírodě nebo? Pan primař koukl na UTZ a HCG, verdikt jasný. Čekat by mohlo znamenat riskování zánětu, dlouhé krvácení a stejně třeba revizi později… Tak se mě zeptal, kdy chci přijít, zítra? No a protože jsem byla na lačno (počítala jsem s tím), tak mě hned přijali(bylo 11h), ve13h jsem už šla na sál a 13:19 jsem z pokoje psala SMS, že jsem po zákroku… Je to rychlý zákrok, tak si myslím, že ten týden Ti nechali, aby byla jistota, že nedošlo k vývinu a posunu v těhu… Na té klinice mají jistě UTZ a není problém jej udělat i při příjmu…pojišťovna jim ho zaplatí, tak co? -Vydupala bych si ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
28.7.12 18:27
@birma píše:
@katuska_m musíš věřit… Před nejstarším dítkem, synem, jesm měla taky ZT a to ve 12tt :(. Do roka jsem byla těhotná a i když s počátečními problémy, přenášela jsem a výsledkem je zdavý syn. Po něm zcela neplánovaně (jsou od sebe 17m) přišla dcera- a to jsem se nijak nešetřila, pracovala, tahala 10l kbelíky s vodou ap… držela se jako klíště ;). K poslednímu dítku 13m dcerce mi dopomohl Clostilbegyt-dr. trvdil, že nemám ovulaci. No a teď jsme to nechali na přírodě a i přes kojení 4× denně jsem otěhotněla z jedinného sexíku v měsíci :palec:. No, ale nedopadlo to. Počkáme 6ti nedělí a necháme to zase na přírodě… Jinak já mám podezření, že jsem plodná v září a únoru (to se mi daří otěhotnět) 8)
A ještě ad revize v úterý jsem si zašla do nemocnice pro konzultaci, co dál když krvácím…jestli to nechat na přírodě nebo? Pan primař koukl na UTZ a HCG, verdikt jasný. Čekat by mohlo znamenat riskování zánětu, dlouhé krvácení a stejně třeba revizi později… Tak se mě zeptal, kdy chci přijít, zítra? No a protože jsem byla na lačno (počítala jsem s tím), tak mě hned přijali(bylo 11h), ve13h jsem už šla na sál a 13:19 jsem z pokoje psala SMS, že jsem po zákroku… Je to rychlý zákrok, tak si myslím, že ten týden Ti nechali, aby byla jistota, že nedošlo k vývinu a posunu v těhu… Na té klinice mají jistě UTZ a není problém jej udělat i při příjmu…pojišťovna jim ho zaplatí, tak co? -Vydupala bych si ho.

Na to, aby kojení fungovalo jako antikoncepce, je třeba kojit min. 8× denně a popravdě, ani to nemusí být 100% pravidlo. Kojení není antikoncepce. A hlavně, před MS musí být ovulace, což se v kojení moc nepozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
28.7.12 19:26

@Mivév Mám 3 děti a proto vím, že kojení není antiko…ani jsem o tom nic nepsala :roll:. Jen jsem to zmínila, navíc mám prodloužené a nepravidelné cykly. Jo a jak jsi přišla na to, že před MS „musí“ být ovulace? to není pravda. Ovulace být nemusí. Jedná se o anovulační cykly (prostě nedozrávalo vajíčko)- u mě byly jako hodinky po 28dnech…a ovu nikde. Až po Clostilbegytu naběhla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
28.7.12 20:26
@birma píše:
@Mivév Mám 3 děti a proto vím, že kojení není antiko…ani jsem o tom nic nepsala :roll:. Jen jsem to zmínila, navíc mám prodloužené a nepravidelné cykly. Jo a jak jsi přišla na to, že před MS „musí“ být ovulace? to není pravda. Ovulace být nemusí. Jedná se o anovulační cykly (prostě nedozrávalo vajíčko)- u mě byly jako hodinky po 28dnech…a ovu nikde. Až po Clostilbegytu naběhla…

Mám čtyři děti, vím své a vzhledem ke svému zdravotnímu stavu toho vím opravdu o hormonech a ženském těle hodně!!! A když neovuluji, tak nemám měsíčky, přirozeně chodí tak třikrát až čtyřikrát do roka. Tak by mě zajímalo, co ti při těch pravidelných cyklech odcházelo z těla a co tu MS vyvolalo? Už kdysi na základce nás učili, že když vajíčko dozraje, uvolní se a neoplodní se, že pak odchází vlivem změny hormonů společně s menstuační krví z těla. Je pravda, že už je to nějaký ten pátek, tak třeba se něco změnilo… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
28.7.12 21:58

@katuska_m Já jsem o miminko přišla před 6ti týdny, byla jsem 20+1,takže jsem musela miminko porodit a pak mi udělali ještě revizi dělohy.
Bohužel nebyli ozvy, jelikož jsem měla už pohyby, tak jsem na to přišla sama, že se něco děje. Ležela jsem 4dny v nemocnici, než na mě začalo něco působit a já mohla miminko porodit.Bylo to strašné. Vím co si prožíváš a přeji ti, aby to rychle přebolelo(i když to nezapomeneš nikdy)a mohli jste se znovu pokoušet o další mimi.
Já jsem měla teď šestinedělí a zatím na to nějak nemám, abychom si pořídili nové, ale určitě to příjde a já budu mít další miminko.
naštěstí už mám dvě děti, takže ty mě hodně drželi nad vodou.
Drž se.
Určitě bych taky chtěla jeden ultrazvuk.
U dcery jsem musela jít taky na víc ultrazvuků, protože to pořád nějak neodpovídalo a srdíčko nebylo. Celé těhotenství bylo miminko o dva týdny mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
28.7.12 22:08

@misulka34:moc me mrzi cim sis prosla, oproti vam holky je me trapeni nic :( a i tak to tezce nesu…klobouk dolu pred nskyma jako vy, ja bych se asi slozila… uz jsem tak nejak prestala v hlave resit, ze srdicko bude, protoze neni a nebude, td se trapim tim, ze se to muze opakovat a i v horsim meritku… kdo by sakrys rekl, ze je toto takslozite. tolik tehulek a tolik miminek kolem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
28.7.12 22:46

@katuska_m Tvoje trápení je taky velké. Já se taky moc bojím toho, že se to bude opakovat.Ale je hodně případů, kdy se to stalo jednou a pak už byli maminky šťastné a měli zdŕavé miminka. Musíme v to věřit.
Do té doby, než jsem se sem přihlásila, tak jsem ani netušila kolik maminek prožívá nebo prožilo to co já. Pokus se ještě doufat, třeba je to miminko opravdu mladší než to vychází a srdíčko se ještě ukáže. Moc ti to přeju. Hlavně dej potom vědět, jak si dopadla. Držím pěstičky. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
28.7.12 23:00

@misulka34 u me je to bohuzel zamlklinka, neni to mladsi tehu, ovu byla uz 10DC, a pozitivni test uz tyden pred vynechanim pekna dalnice… nee, uz nedoufam, ze srdicko bude, mozna je to blbe, ale ja musimmit vzdy vse srovnane v hlave, zadne mozna a doufani… uz jsem se smirila, ze ma vysnenaNikolka nebude, alespon ted ne. jeste jsem nervozni z te revize, to cekni je hrozny, at uz je ctvrtek…bohuzel nez jsem objevila emimino, netusila jsem, ze nejake zamlkle tehotenstvi existuje a ze trapi tolik zen, a ze je mnoho tech, ktere trapi x krat po sobe, to je na plici v teto dobe moderni mediciny :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
29.7.12 10:35

Strach bude už vždycky…já jsem otěhotněla vždycky na první pokus…ale bohužel 2× ZT. Teď mám strach nad dítětem i přemejšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
29.7.12 11:38

@Izzz zivot umi byt nespravedlivej… jsou holky co bez problemu porodi x zdravych deti a nam by ke stesti stacilo jedno :( ma nej kamaradka prave rodi a ja jsem stastna a smutna zaroven:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
29.7.12 11:42

Moje kolegyně v práci taky těhotněj. Nojo, co se dá dělat. Asi si na ty naše děti musíme ještě chvíli počkat.
Já teda asi až do prosince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
29.7.12 11:58

No ja jdu za tri dny na revizi a pevne verim ze rijen je nas…ale ten strach, ten je nejhorsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty