Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@katuska_m, já ho naštěstí nosila jen dva dny, ale i tak to byli mé dva nejhorší dny v životě
.Teď už jsem v pohodě, asi je to tím, že mám doma už dva chlapečky, kteří mi hodně pomáhají zapomenout a netrápit se tím.
Ty ještě ale neházej flintu do žita
.
@Market82 : je to smutne ale ja uz nedoufam…jsem smireni s tim, ze mi to odeberou
potrebuju to mit v sobe vyresene, nez marne doufat…bojim se ted spis budoucnosti, snad i me bud dano a porodim zdrave miminko
ale mam takovy strach, ze se to bude opakovat ![]()
@katuska_m, po této zkušenosti mám taky strach, že se to bude opakovat
.Nezbývá nám ale než to zkusit a doufat, že tentokráte už to výjde
.
Já se s tím tak nějak smiřovala už v sobotu, když jsem byla na pohotovosti a v pondělí mi to můj dr.jen potvrdil
.
Drž se
.
@katuska_m musíš věřit… Před nejstarším dítkem, synem, jesm měla taky ZT a to ve 12tt
. Do roka jsem byla těhotná a i když s počátečními problémy, přenášela jsem a výsledkem je zdavý syn. Po něm zcela neplánovaně (jsou od sebe 17m) přišla dcera- a to jsem se nijak nešetřila, pracovala, tahala 10l kbelíky s vodou ap… držela se jako klíště
. K poslednímu dítku 13m dcerce mi dopomohl Clostilbegyt-dr. trvdil, že nemám ovulaci. No a teď jsme to nechali na přírodě a i přes kojení 4× denně jsem otěhotněla z jedinného sexíku v měsíci
. No, ale nedopadlo to. Počkáme 6ti nedělí a necháme to zase na přírodě… Jinak já mám podezření, že jsem plodná v září a únoru (to se mi daří otěhotnět) ![]()
A ještě ad revize v úterý jsem si zašla do nemocnice pro konzultaci, co dál když krvácím…jestli to nechat na přírodě nebo? Pan primař koukl na UTZ a HCG, verdikt jasný. Čekat by mohlo znamenat riskování zánětu, dlouhé krvácení a stejně třeba revizi později… Tak se mě zeptal, kdy chci přijít, zítra? No a protože jsem byla na lačno (počítala jsem s tím), tak mě hned přijali(bylo 11h), ve13h jsem už šla na sál a 13:19 jsem z pokoje psala SMS, že jsem po zákroku… Je to rychlý zákrok, tak si myslím, že ten týden Ti nechali, aby byla jistota, že nedošlo k vývinu a posunu v těhu… Na té klinice mají jistě UTZ a není problém jej udělat i při příjmu…pojišťovna jim ho zaplatí, tak co? -Vydupala bych si ho.
@birma píše:
@katuska_m musíš věřit… Před nejstarším dítkem, synem, jesm měla taky ZT a to ve 12tt. Do roka jsem byla těhotná a i když s počátečními problémy, přenášela jsem a výsledkem je zdavý syn. Po něm zcela neplánovaně (jsou od sebe 17m) přišla dcera- a to jsem se nijak nešetřila, pracovala, tahala 10l kbelíky s vodou ap… držela se jako klíště
. K poslednímu dítku 13m dcerce mi dopomohl Clostilbegyt-dr. trvdil, že nemám ovulaci. No a teď jsme to nechali na přírodě a i přes kojení 4× denně jsem otěhotněla z jedinného sexíku v měsíci
. No, ale nedopadlo to. Počkáme 6ti nedělí a necháme to zase na přírodě… Jinak já mám podezření, že jsem plodná v září a únoru (to se mi daří otěhotnět)
A ještě ad revize v úterý jsem si zašla do nemocnice pro konzultaci, co dál když krvácím…jestli to nechat na přírodě nebo? Pan primař koukl na UTZ a HCG, verdikt jasný. Čekat by mohlo znamenat riskování zánětu, dlouhé krvácení a stejně třeba revizi později… Tak se mě zeptal, kdy chci přijít, zítra? No a protože jsem byla na lačno (počítala jsem s tím), tak mě hned přijali(bylo 11h), ve13h jsem už šla na sál a 13:19 jsem z pokoje psala SMS, že jsem po zákroku… Je to rychlý zákrok, tak si myslím, že ten týden Ti nechali, aby byla jistota, že nedošlo k vývinu a posunu v těhu… Na té klinice mají jistě UTZ a není problém jej udělat i při příjmu…pojišťovna jim ho zaplatí, tak co? -Vydupala bych si ho.
Na to, aby kojení fungovalo jako antikoncepce, je třeba kojit min. 8× denně a popravdě, ani to nemusí být 100% pravidlo. Kojení není antikoncepce. A hlavně, před MS musí být ovulace, což se v kojení moc nepozná.
@Mivév Mám 3 děti a proto vím, že kojení není antiko…ani jsem o tom nic nepsala
. Jen jsem to zmínila, navíc mám prodloužené a nepravidelné cykly. Jo a jak jsi přišla na to, že před MS „musí“ být ovulace? to není pravda. Ovulace být nemusí. Jedná se o anovulační cykly (prostě nedozrávalo vajíčko)- u mě byly jako hodinky po 28dnech…a ovu nikde. Až po Clostilbegytu naběhla…
@birma píše:
@Mivév Mám 3 děti a proto vím, že kojení není antiko…ani jsem o tom nic nepsala. Jen jsem to zmínila, navíc mám prodloužené a nepravidelné cykly. Jo a jak jsi přišla na to, že před MS „musí“ být ovulace? to není pravda. Ovulace být nemusí. Jedná se o anovulační cykly (prostě nedozrávalo vajíčko)- u mě byly jako hodinky po 28dnech…a ovu nikde. Až po Clostilbegytu naběhla…
Mám čtyři děti, vím své a vzhledem ke svému zdravotnímu stavu toho vím opravdu o hormonech a ženském těle hodně!!! A když neovuluji, tak nemám měsíčky, přirozeně chodí tak třikrát až čtyřikrát do roka. Tak by mě zajímalo, co ti při těch pravidelných cyklech odcházelo z těla a co tu MS vyvolalo? Už kdysi na základce nás učili, že když vajíčko dozraje, uvolní se a neoplodní se, že pak odchází vlivem změny hormonů společně s menstuační krví z těla. Je pravda, že už je to nějaký ten pátek, tak třeba se něco změnilo… ![]()
@katuska_m Já jsem o miminko přišla před 6ti týdny, byla jsem 20+1,takže jsem musela miminko porodit a pak mi udělali ještě revizi dělohy.
Bohužel nebyli ozvy, jelikož jsem měla už pohyby, tak jsem na to přišla sama, že se něco děje. Ležela jsem 4dny v nemocnici, než na mě začalo něco působit a já mohla miminko porodit.Bylo to strašné. Vím co si prožíváš a přeji ti, aby to rychle přebolelo(i když to nezapomeneš nikdy)a mohli jste se znovu pokoušet o další mimi.
Já jsem měla teď šestinedělí a zatím na to nějak nemám, abychom si pořídili nové, ale určitě to příjde a já budu mít další miminko.
naštěstí už mám dvě děti, takže ty mě hodně drželi nad vodou.
Drž se.
Určitě bych taky chtěla jeden ultrazvuk.
U dcery jsem musela jít taky na víc ultrazvuků, protože to pořád nějak neodpovídalo a srdíčko nebylo. Celé těhotenství bylo miminko o dva týdny mladší.
@misulka34:moc me mrzi cim sis prosla, oproti vam holky je me trapeni nic
a i tak to tezce nesu…klobouk dolu pred nskyma jako vy, ja bych se asi slozila… uz jsem tak nejak prestala v hlave resit, ze srdicko bude, protoze neni a nebude, td se trapim tim, ze se to muze opakovat a i v horsim meritku… kdo by sakrys rekl, ze je toto takslozite. tolik tehulek a tolik miminek kolem ![]()
@katuska_m Tvoje trápení je taky velké. Já se taky moc bojím toho, že se to bude opakovat.Ale je hodně případů, kdy se to stalo jednou a pak už byli maminky šťastné a měli zdŕavé miminka. Musíme v to věřit.
Do té doby, než jsem se sem přihlásila, tak jsem ani netušila kolik maminek prožívá nebo prožilo to co já. Pokus se ještě doufat, třeba je to miminko opravdu mladší než to vychází a srdíčko se ještě ukáže. Moc ti to přeju. Hlavně dej potom vědět, jak si dopadla. Držím pěstičky. ![]()
@misulka34 u me je to bohuzel zamlklinka, neni to mladsi tehu, ovu byla uz 10DC, a pozitivni test uz tyden pred vynechanim pekna dalnice… nee, uz nedoufam, ze srdicko bude, mozna je to blbe, ale ja musimmit vzdy vse srovnane v hlave, zadne mozna a doufani… uz jsem se smirila, ze ma vysnenaNikolka nebude, alespon ted ne. jeste jsem nervozni z te revize, to cekni je hrozny, at uz je ctvrtek…bohuzel nez jsem objevila emimino, netusila jsem, ze nejake zamlkle tehotenstvi existuje a ze trapi tolik zen, a ze je mnoho tech, ktere trapi x krat po sobe, to je na plici v teto dobe moderni mediciny ![]()
Strach bude už vždycky…já jsem otěhotněla vždycky na první pokus…ale bohužel 2× ZT. Teď mám strach nad dítětem i přemejšlet.
@Izzz zivot umi byt nespravedlivej… jsou holky co bez problemu porodi x zdravych deti a nam by ke stesti stacilo jedno
ma nej kamaradka prave rodi a ja jsem stastna a smutna zaroven:(
Moje kolegyně v práci taky těhotněj. Nojo, co se dá dělat. Asi si na ty naše děti musíme ještě chvíli počkat.
Já teda asi až do prosince.
No ja jdu za tri dny na revizi a pevne verim ze rijen je nas…ale ten strach, ten je nejhorsi
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.