Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem ráda, že mám nějaký záchytný body…vyšetření, výsledky a až pak někdy nový snažení. Blíží se to, docela to utíká. Poprvé jsem z toho byla zdrblá dýl a víc. Tak snad na něco přijdou a už to bude ok.
Příspěvek upraven 30.07.12 v 18:19
@Izzz, mně to teda neutíká vůbec
,tak ti to docela závidím, mně se ty dny pěkně vlečou
.
Vyšetření budeš mít za chvilku, tak tě to zas posune o kousek dál a pak to dotáhnete do šťastného konce a s uzlíčkem v náručí
.
@Izzz taky se chystáme do Gennetu
, i když z jiných důvodů, než vy - je to levnější CAR, než kam jsme chodili a stejně kvalitní. Držím palce, ať jsou vyšetření rychle hotová ![]()
Tyjo, to se divim. Já jsem učitelka, takže mám volno. Ty máš dvě děti. To ti ty dny musej letět šílenym tempem. Já teda zase kouřim a piju, když mám chuť, takže pořád někde vysedáváme s někym (chalupa, hospůdka, zahrada)…takže asi díky tomu mi to maličko utíká. Sice jsem jen týden a něco po revizi a další „sex navostro“ bude až za dlouho…ale nějak mi to prostě utíká…asi to, jak se těšim na 15. na vyšetření.
No a jsem zvědavá, jak se nám to podaří. Ředitel měl za mě už náhradu, neměla sjem už v září nastoupit. Tak teď zas budu učit a jestli za 2 měsíce v práci otěhotnim, tak bude hrozně rád
Né, je mi to fuk, ale trošičku na to taky myslim. Zvažovala jsem prosinec, aby si ta psychicka maličko odpočinula, protože potrat únor, červenec…žádná sranda.
@Market82 taky si nechci způsobit komplikace, ještě to zkonzultuji s kamarádem gynekologem. Moje gyndr. doporučuje vydržet celých 6 týdnů. Koukala jsem i na servery v angličtině (teď nemyslím diskuzní, ale na stránky různých klinik a dr.) a tam doporučovali 2-3 týdny (samozřejmě, pokud není špinění nebo krvácení). U nás nic nebylo už od začátku těhotenství, právě kvůli špinění, už je to 2,5 měsíce a je to dost na hlavu
.
Jinak koukám do tvého podpisu, pro nás ten 10tt nebyl vůbec šťastný
.
@Izzz mě to kupodivu taky dost utíká, taky jsem týden a něco po revizi. Ale už se těším, až se bude „něco“ dít, tj. konzultace v CAR, případně nějaká vyšetření.
Vy se bavíte o sexu? Jakože 2,5 měsíce od toho posledního?
Ha
My spolu spali 21.12., počali jsme dítě, ale kvůli špinění byl pak zákaz, pak revize a šestinedělí
Pak něco málo probíhalo občas do května, kdy jsme 21.5. počali 2.dítě a opět okamžitě zákaz sexu…teď zase šestinedělí. No je to na hlavu ![]()
I proto se mi i chce docela čekat na další pokus, abysme si zase připadali jako muž a žena a né jen jako automat na děti.
@Izzz to úplně chápu, u nás bylo posledních několik měsíců taky ve znamení různých omezení kvůli „plození“. Byli jsme napřed 2× na IUI, takže abstinence před (to naštěstí ne dlouho), pak ivf (zase abstinence pár dní před, pak 7 dní po transferu) no a 11 den po transferu začalo špinění
. Taky se moc těším na ty 2-3 měsíce, kdy nebudeme řešit pauzy kvůli tomu, aby bylo dost spermií, kvůli špinění a tak podobně a budeme moct normálně fungovat ![]()
Jo 2,5 měsíce myslím od toho posledního
. Pokud dodržíme celé šestinedělí, tak to bude přes 3,5 měsíce ![]()
Dneska jsme byli na obědě a tam bylo docela dost dětí…a rodiče s nima měli plno práce. mě normálně napadlo, jestli je to dobrej nápad chtít děti
Úplně jsem se nad tim zamyslela, jestli nenacpat ty peníze jinam. Ale asi blbne ta moje psychika.
irenn, mimochodem máme asi stejný křestní jméno
konečně někdo
a jdete do Liberce?
A jinak jsme tedy po revizi stejně dlouho. Tak jsem zvědavá, co nám oběma řeknou lékaři. A omlouvám sew, budu se muset přeorientovat z diskuze, kde jsme byli už dýl a docela kamarádky a už jsme toho o sobě dost věděly…teď se mi to motá.
@Izzz to jsou normální úvahy. Když jsem čekala první dítě, tak jsme byli na návštěvě u známých, co mají 4 děti. A říkala jsem si v tu chvíli, že to nebyl dobrej nápad těhotnět, že tu hladinu hluku prostě nedám a viděla jsem ty rodiče, jak si skoro nesednou
. Ale samozřejmě jsem nikdy nelitovala
.
Jsme Pražáci, takže půjdeme do Gennetu na Letnou. Ani jsem nevěděla, že jsou i v Liberci
.
Jé, bezva, že máme stejné jméno ![]()
My jsme se vždycky bavili o 3 dětech. Manžel teda na počátku našeho vztahu řekl číslo 8, ale to se nesetkalo s kladnou reakcí
Takže 3, ale ráda bych to stihla. Je mi 28.
@Izzz jsi mladá, to určitě stihneš!
Já jsem chtěla vždycky 3 děti, 2 už mám (s bývalým manželem). S tím současným jsme chtěli ještě další 2, ale vzhledem k problémům s otěhotněním + věku budeme moc šťastní, když se zadaří 1 ![]()
A už máte výsledky vyšetření? Nám teda imuno ještě nikdo „nenabídl“. Četla jsem, že je to drahý vyšetření. My zatím jen genetika.
Momentálně čekáme na histologii po revizi(ale tam se pravděpodobně nic neukáže). Po 2 potratech by bylo určitě imunologické vyšetření na místě, třeba vám ho v Gennetu nabídnou? Já se na něj chystám v průběhu srpna, ale mám velkou výhodu v tom, že teta je alergolog-imunolog, takže mi ty protilátky nechá udělat u nich v laboratoři. Kdysi jsem měla protilátky proti obalu vajíčka, od té doby byla několikrát kontrola a vše ok, ale chci mít před dalším snažením jistotu. Na endokrinologii jdu koncem srpna, mám sníženou fci štítné žlázy, kdyby nebyla kompenzovaná, mohla bych mít problém vůbec otěhotnět a mohla bych potrácet. Ale beru dlouhodobě léky, takže nečekám nějaký zásadní problém.
Štítku mám hotovou. A vim, že právě na všechno musej mít v Gennetu doporuení od mojí dr. A právě jsem všude četla a slyšela, že po dvou potrstech se dělá jen ta genetika. Já si vydupadla ještě spermio. Imuno nevim no, to mi asi nebude chtít udělat…ale nevim, jdu k dr až 13. A myslim, že v gennetu to stejně nedělaj, to se jezdí do Prahy.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.