Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My plánovali děti dvě, rychle po sobě, což se i povedlo, ale po druhém porodu mi tak nějak bylo líto, že už to nikdy nezažiju, tak jsme si naplánovali ještě jedno. Máme k tomu i sklony v rodině
,manža je ze tří dětí a já ze 4
.
@irenn, já byla v Praze v Gennetu na plodovce a genetické konzultaci, teď jsem se tam chystala na screenig, tak snad u dalšího těhu už to vyjde.
Ten 10.tt bude asi začarovaný
.
@Izzz sice záhul s klukama, ale jsme víceméně pořád doma, bydlíme na vesnici, navíc auto máme jenom jedno, takže se nikam moc nedostanu
.I když na podzim je v plánu auto druhé, tak to bude snad lepší. Kamarádky ze vsi jsou zrovna všechny na dovolených, tak je tu nuda.Tak i proto se mi ty dny asi vlečou
.
My teda tak dlouhej sexuální půst neměli, ale i tak už to budou tři týdny
a před tím to nebyla taky žádná sláva, tak jednou do týdne. Jooo až budem plodit, tak to bude jiná, to na tom ležíme každý den
.Jak já se na to těším ![]()
To my vždycky obden. Zatím to pokaždý stačilo. Už to vidim, že budu rodit v létě v těch pařácích
Teď to vycházelo na únor, ideální. Předtim září, taky paráda. Tak uvidíme, jak nám to příroda nadělí. Asi jí sere, že si všechno plánuju, tak mi ho nadělí tak, aby ten porod vyšel na nejteplejší den v historii planety
ale já si s tim nějak poradim.
@Izzz já jsem rodila v nejteplejší den planety dceru (srpen) a buď v klidu - na porodním sále byla klimoška
.
@Market82 vidíš, to mi připomíná, že bych měla zrušit objednání na screening v Motole
.
Holky ja vam tak zavidim, ze uz tu revizi mate za sebou
ja z ni mam nejakej strach
a to mam jit zitra na pracovni pohovor, ale jak ho zvladnout, kdyz mam nervy na pochodu… taky uz bych s vama chtela debatovat, kdy se acnem snazit… ja jsem ale desna srababa ![]()
@Izzz, z toho mám taky strach, že mi bude vycházet porod na léto
.Ve všech těhu jsem ty horka špatně snášela a ještě k tomu v tom rodit
,ale co pro miminko cokoliv
.
Ségra porodila včera v noci a ty horka s ní nedělali vůbec nic, tak to snad taky zvládnu
.
@katuska_m, revize se neboj, vůbec nic to není
.Já už s tím byla smířená, tak jsem to ani neobrečela a byla v pohodě
.U tebe je to ještě moc čerstvé, tak vím, že ti není ok
.Nejhorší dny byli ty před revizí, pak už to po psychické stránce bylo docela ok. Ještě teda absolvovat pohovor
, to bych asi nedala
.
Kdybys cokoliv potřebovala jsme tu pro tebe
.
@katuska_m připojuju se k Market, revize opravdu nic není
. Horší je to všechno kolem
. U mě to šlo ráz na ráz, silné krvácení, nemocnice a za pár hodin se šlo na věc. To čekání na pokoji bylo nejhorší, brečela jsem jak želva, bylo to všechno úplně čerstvé
. Když jsem se probudila z narkózy, byla jsem ráda, že to mám za sebou a moc jsem se těšila domů. Byla jsem na revizi večer, takže místo za 4 hodiny jsem šla ráno.
Moc ti držím palce na pohovor, musí to být v téhle situaci fakt náročné ![]()
@Market82 moc dekuju za podporu Marketko!!!nemam si s kym o tom popovidat, pritel je uplne v pohode, prvni den, kdy jsem jen brecela, me utesoval, ted uz nebrecim, tak si mysli, z jsem v pohode… ale nejsem, citim takovou prazdnotu a beznadej.. a ten pohovor zitra… nabizeli mi zitra a nebo ctvrtek hned den po revizi… nevim jak se budu citit po revizi, tak jsem souhlasila se zitrkem… mam za sebou konizaci cipku 2007, operaci tumoru v nose 2008, hysteroskopii letos v unoru… a ja uz dal nechci. nechci se tu litovat, ale uz jse vycerpana
@irenn taky moc dekuju za podporu, vim, ze to zvladnu, ale mam strach z nezname, z narkozy…to cekani na pokoji pod vlivem diazepamu, ktery ma jakoze utumit
vim, ze azto budu mit za sebou, ulevi se mi.. jen uz bych to chtela mit za sebou jako vy… pohovor prdim, pujdu tam, budu se snazit nedat znat, ze nemam problemy… a bud vyjde nebo ne, pokud ne, snad vyjde jiny
@katuska_m, drž se
.
Já měla nástup o půl 8 a v poledne už jsem šla domů, je to rychlovka
.
Máš toho za sebou opravdu dost
,teď už se na tebe štěstíčko usměje
.
My měli s manžou krizovku celý týden, až včera se to trošku vyjasnilo
.mě manža neutěšoval vůbec
,tak moc mi to bylo líto, mrzela mě ta je ho reakce
.Nakonec jsme zjistili, že to všechno bylo jedno velké nedorozumění. Teď se těšíme na další snažení a manža se včera přiznal, že to třetí miminko moc chce
.
@katuska_m, já byla pod narkozou taky poprvé
,diazepam mi teda nedávali
.Brzy už to budeš mít za sebou
.
Na pohovor držím palečky, nenech odradit, všechno dobře dopadne
.
@Market82 ach ti chlapi, oni jsou proste jini, emoce nedavaji znat… jsem rada, ze mate vyjasneno a muzete zase pokouset stesticko dal
bez komunikace jsou komplikace ![]()
@katuska_m, u nás je to právě nezvyk, jsme pořád jak zamilovaní puberťáci i po tolika letech, co jsme spolu
,nikdy se nehádáme, tohle nás zaskočilo, tak nám chvíli trvalo než jsme si to vyjasnili
.
@Market82 to je krasny, ze i po hodne letech jste tak zamilovani
ono to je nekdy potreba si veci vyjasnit, procistit vzduh…
Nám v nemocnici slíbili prášek na nějaký to uvolnění, ale nakonec nám ho nedali. Dali mi ho poprvé, protože jsem byla na první pohled vyděšená a rozrušená. Ale dali mi ho ráno a pak komplikace na sálech, na řadu jsem šla v 1, takže už nepůsobil.
Jinak se revize neboj. Mě nemohli napíchnout žílu a bylo mi trošku špatně, ale hned jsem to pak zase zaspala. Já na revizi čekala skoro měsíc. Furt se nevědělo, jak to teda je a bude. Jsem ráda, že je za mnou a můžu se těšit na všechny ty věci, co jsou před náma.
A taky jsme se nějak nepohodli, manžel řekl, že to nějak neklape a teď mi došlo, že je to asi tou revizí. Stál při mě, brečel kvůli tomu, ale jakmile jsem byla „v pohodě“, tak na to asi maličko pozapomněl a zase si myslí, že je vše ok. Ale já se v pocitech pitvat nechci. Osvědčio se mi vykecat se tady a domu to netahat.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.