Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@katuska_m píše:
Gladys: posledni ms 28.5. a ovu podle testu, hlenu, bolesti cca10.6.,takze se mi neposunula, mela jsem ji brzo… ja byla tak v pincku, ze jsem se na nic nezeptala, vse jsem vyslechla, odkyvala, spis jsem bojovala samase sebou, abych tam nebrecela:-( zeptam se ve stredu, jak me budou prijimat, jestli mi jeste udelaji utz…doktorka rekla, e 9t a v pripade ze jsem mela ovu tak brzo, tak ze srdicko proste byt musi…
já měla u toho prvního prvního dušíka na testu v den, na který mi dle utz vycházelo oplodnění. Podle dalších zkušeností s brzkým testováním mi to početně absolutně nevycházelo, když to budu brát, že prvního dušíka jde mít 9DPO, tak jsem musela být zhruba 6+6., možná i trochu víc, protože to byl test z odpolední moči… Zkrátka mi to tam nevychází
Čímž teda neříkám, že to tak nutně musí být i u tebe, jen mám pocit, že se tohle u nás řeší zbytečně brzy, nedá se prostor případnému spontánnímu potratu, pořád se počítá stáří těhotenství nejdřív otrocky dle ms…
Musí to být psychicky náročné, to bezpochyby, ale já osobně bych chtěla mít 100% jistotu (mimochodem si pamatuju před časem na diskuzi, kde dotyčné dr řekl, že je tam váček 7+něco, že je to zamlklé, pak šla do nemocnice, že teda ji zkouknou a asi kyretáž a bylo tam normálně tepající embryo. Kdyby to bylo na jejím dr, tak by šla dobrovolně na potrat)
@katuska_m Katusko, byla jsem na tom stejně jako Ty. PM 28.5.- jenom jsem už po revizi…nějak jsem měla tucha od začátku, že je „něco“ špatně. Byla jsem na kontrole u dr. v 6+4 a UTZ ukazovalo o táden méně…což by nebyla katastrofa, kdybych nevěděla, kdy k početí došlo. No a protože hlodal červík, zašla jsem si drzhý den v pátek jako samoplátce na HCG- to bylo 2800jedn., což bylo sakra hraničně málo…no a pak už to jelo jako po másle- v neděli špinění-pohotovost- UTZ 6+0 ale jen gest váček+ žloutkový váč. Odebrali kontrolně HCG. V pondělí jsem se rozkrvácela+ HCG 2500jedn. a bylo to jasné- v úterý jsem podstoupila revizi odpo ve 13h- za 15min jsem byla už i na pokoji. V 19h mě propustili domů. Dva dny mě pobolívalo břicho, velmi slabé krvácení… a po týdnu už je vše OK. Cítím se dobře…uvidím po kontrole u dr…vyčkáme na MS a jedeme dál
. Prostě je to život, příroda to zařídila, protože jestli mělo být něco špatně, tak je dobře, že se to vyřešilo teď.
Děkuju za příspěvky holky a hlavně za podporu… asi se zeptám úplně tupě, ale jak to mám udělat, k jakému doktorovi jít, když mě má doktorka objednala až na středu, přímo na revizi, je to moderní G centrum, takže se tam vše řeší ambulantně..příjdu, dostanu košili, chvíli počkám na pokoji na lůžku a pak si pro mě přijdou a jde se rovnou na zákrok. už mi nebudou dělat žádný UTZ, jen mě uspí a…
já teda nekrvácím, nic mě nebolí, vše bez problémů… jen prostě embrio odpovídá 7+3 a nemáme srdíčko, jinak první reakce doktorky byla nadšení, že je tam krásně embrio…a pak se dala do hledání srdíčka… hledala, měřila, znovu měřila ze všech stran a úhlů a bylo to jasné, ještě zapla „zvuk“ u toho UTZ, aby slyšela případně srdíčko, když už ho nevidí…ale nic… a pak už to šlo ráz na ráz a já už ani moc nevnímala ![]()
Ahoj,
potkalo mě ZT, na revizi jsem byla 20.7. Jenže v tomhle roce už druhá
Nás teď čekají vyšetření, musíme na všechno čekat. Jsem zvědavá, co mi řekne dr na kontrole. Snad nebudeme muset čekat půl roku. I když dvě ZT mi daly zabrat a možná dáme psychice trochu oddechnout ![]()
Na utz bych asi zašla do nemocnice.
@nepřihl. katuska_m píše:
Děkuju za příspěvky holky a hlavně za podporu… asi se zeptám úplně tupě, ale jak to mám udělat, k jakému doktorovi jít, když mě má doktorka objednala až na středu, přímo na revizi, je to moderní G centrum, takže se tam vše řeší ambulantně..příjdu, dostanu košili, chvíli počkám na pokoji na lůžku a pak si pro mě přijdou a jde se rovnou na zákrok. už mi nebudou dělat žádný UTZ, jen mě uspí a…já teda nekrvácím, nic mě nebolí, vše bez problémů… jen prostě embrio odpovídá 7+3 a nemáme srdíčko, jinak první reakce doktorky byla nadšení, že je tam krásně embrio…a pak se dala do hledání srdíčka… hledala, měřila, znovu měřila ze všech stran a úhlů a bylo to jasné, ještě zapla „zvuk“ u toho UTZ, aby slyšela případně srdíčko, když už ho nevidí…ale nic… a pak už to šlo ráz na ráz a já už ani moc nevnímala
Zkus tu nemocnici, ale zkusila bych to až někdy v pondělí, úterý. Nic tím nezkazíš. Teď by to asi nemělo cenu. Jinak budu držet palečky ať už to dopadne tak nebo onak. Samozřejmě přeji aby ta Tvoje doktorka byla slepá a hluchá ![]()
@Izzz ježiš:-( to mě moc mrzí, čím sis musela projít! doufám, že všechno zlé vás někam s partnerem posune, doktoři přijdou na to, čím to je! a budete mít zdravé miminko… toto už přeci není náhoda 2× po sobě v jednom roce.
drž se, přeji ti hodně štěstíčka ![]()
@Bananas děkuji za podporu, počkám do úterý, říkala, že je možné že začnu krvácet a příroda to začne řešit po svém, ale pak mám jet okamžitě do nemocnice a nečekat na středeční revizi u nich… kéž by to bylo tím, že mají starý UTZ, který ještě není tak vymakaný, ale opak je pravdou, mají velmi moderní vybavení, prostředí…je to dost luxusní centrum bych řekla…
No však uvidíš, já vím, že je to hrozně smutné, ale naděje umírá poslední a jak tady někdo psal, raději ať to ještě někdo zkontroluje než aby sis pak vyčítala co by kdyby. Já bych to tak určitě řešila. Mě srdíčko taky hledaly, čuměla do monitoru doktorka i sestra a nakonec ho našli, ale u mě bylo opravdu dané, který jsem týden a den, protože jsem byla po IVF.
@katuska_m Ahoj, taky jsem tím prošla letos v březnu. šla jsem doktorovi brzo, ješte tam nic neviděl. Po týdnu viděl embryo a říkal že je mladší. Pak mně poslal na HCG. Po dalším týdnu zjistil že se už nevyvíjí. Našel už torzo embrya. Do poslední chvíle jsem si myslela že se to spraví. Byla jsem 9tt a ono vypadalo na 5+3. A nebylo vidět srdíčko. Pak mi udělal kontrolní HCG to už kleslo. V nemöcnici mně taky udělali ultrazvuk, jenom potvrdili diagnozu
@KodTer děkuji za tvou zkušenost, taky smutná
to je hrozné kolik vás je holky ![]()
u mě je to divný, embrio je 7+3, pěkně se vyvíjí (vyvíjelo, nevím), „jen“ to srdíčko mu chybí… je to smutné… a nejde to pustit z hlavy…a to čekání na revizi? to je asi ze vseho nejhorší
Každopádně si ještě zajdi na ten UZ, podle mě by Ti ho měli udělat před zákrokem, ale když Ti dr. říkala, že ne, tak si to fakt pojisti
@nepřihl. Katuska_m píše:
@KodTer děkuji za tvou zkušenost, taky smutnáto je hrozné kolik vás je holky
u mě je to divný, embrio je 7+3, pěkně se vyvíjí (vyvíjelo, nevím), „jen“ to srdíčko mu chybí… je to smutné… a nejde to pustit z hlavy…a to čekání na revizi? to je asi ze vseho nejhorší
Ve středu jsem měla jít na zákrok a v neděli jsem začala krvácet., Tak mně švagr odvezl do nemocnice. Jelikož jsem obědvala tak mi to udělali kolem sedmé hodniny. po půl osmé jsem se už probudila. Nejhorší bylo to prázdno ale ješte mně nenašlo žíly do které by mně napíchli kapačku. no prostě hrůza
To čekání je nejhorší
,ale v tvém případě bych určitě trvala ještě na kontrolním utz
,přeju hodně štěstíčka.
Prave to cekani je uplne nejhorsi!!!vedet, ze je embryo mrtve a mit ho v sobe… uz bychto hrozne rada mela za sebou, abych se pres to mohla prenest a fungovat dal
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Katuška taky jsem si tím prošla, letos v lednu. Tady v Brně to taky viděli kromě mé dr dva další lékaři. Takže bych určitě trvala na dalším UTZ.
Nastoupila jsem ráno na lačno, brali mě teda až kolem 14, což bez pití bylo strašný. Pamatuju si, jak mě vezli na sál, dr mi něco píchla a pak jsem se probudila na pokoji. Ale pustili mě až druhý den.
Mrzí mě, že tím musíš procházet. Ale pokud se má něco špatného stát, je lepší, když to přijde co nejdřív. A věř mi, vím o čem mluvím
KAždopádně držím palce