Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem na revizi čekala dlouho…měsíc se čekalo, jestli nastane změna. Už mám tu nejistotu za sebou, i když jsem nedoufala…já prostě v tomhle štěstí nemám.
Už je to za mnou a teď musíme čekat na genetický vyšetření, spermiogram…výsledky…doporučení lékařů a až pak se uvidí.
@katuska_m, úplně tě chápu
,já taky tak nějak počítala spíš s tou horší variantou
a samozřejmě, že se potvrdila
.Tak se drž
.
@Izzz, je mi líto, že tě to potkalo už podruhé
.Musí to být pro vás hodně náročné
.
Snad se nám všem podaří zas brzy otěhotnět
.
Nějak jsem, co se těhotenství týče, zvyklá na neúspěch. Tak jsem zvědavá, jak mi to osud přichystal…
@katuska_m na utz určitě můžeš skočit buď do nemocnice nebo k soukromému gyndr. - můžeš požádat o „second opinion“ a utz si případně uhradit. Stejně tak by ti měli vyjít vstříc tam, kam jsi objednaná na revizi, určitě pochopí, že chceš mít jistotu. Moc ti držím palce, aby se stal zázrak a pokud ne tak ať má všechno hladký průběh
.
Mě čeká zítra kontrola po revizi u mé dr., neměla jsem zamlklé těhu, ale spontánní potrat, ale ono je to asi jedno, jakým způsobem člověk o mimi přijde ![]()
@irenn Já půjdu na kontrolu po 6ti nedělí a zeptat se, zda přišli nějaké výsledky z pitvy, abychom věděli, jestli náhodou nebyl nějaký problém ve mě nebo v příteli, abychom si mohli pořídit jiné mimi.
Je to hrozné, jak je ten svět nespravedlivý, my po těch miminkách tak toužíme a není nám přáno:-(
@misulka34 četla jsem, že jste o mimi přišli kolem 20tt, to je děsné
. Vlastně si říkám, že je dobře, že se nám to stalo takhle brzy, když už se to muselo stát…
Taky si chci před dalším snažením nechat udělat některá vyšetření - nechám si zkontrolovat štítnou žlázu (léčím se se sníženou funkcí) a reprodukční imunologii. Dr. doporučuje i hysteroskopii, tak uvidíme, co řeknou v CAR. U nás je to složitější v tom, že bez ivf neotěhotním. Vím, že jeden potrat nic neznamená, ale nerada bych procházela dalšími ivf cykly, kdyby tam byla nějaká „systémová“ příčina, proč se to stalo.
Kdy jdeš na tu kontrolu ![]()
Já teda piju zatím kontryhel a údajně je úžasnej pro OBA vitamín E, ale já nechci nic brát do tý genetiky, kde nám budou brát krev. Pak začneme.
Na kontrolu po revizi jdu až za 2 týdny, pak určitě kontrola po šestinedělí.
A snad tam budou výsledky histologie.
Ahojky holky
Mě čeká první kontrola už příští týden, jsem zvědavá, co se jakože dozvím nového
,počítám, že nám bude doporučeno počkat tři měsíce s dalším snažením
.I když jsme se s manžou shodli, že se na to vrhnem hned po první ms a mimi stejně přijde až bude chtít
.
@misulka34, ty to máš ještě o to horší, že jsi přišla o miminko až ve 20.tt.Snad najdou nějakou příčinu, aby se to příště už neopakovalo
.
@irenn, @Izzz ať vám to čekání na vyšetření a výsledky brzy uteče a můžete se vrhnout do dalšího snažení
.
@irenn Na kontrolu bych měla jít tento týden, ale uvidím jak to budu zvládat ohledně práce. Chci se s nimi taky domluvit co a jak mám dělat a co užívat, to ale vše uvidíme, taky podle té pitvy. ![]()
@Market82 No jasně na nic nečekejte:-)
Já tedy ještě nějak odvahu nemám, tak nějak mě to vyplašilo, že se bojím, ale snad to brzy přejde.
@misulka34, mě to teda taky vylekalo, protože u kluků jsem žádné problémy neměla. Ale na druhou stranu jsem si to přivolala
,protože jsem si říkala už před otěhotněním, že přeci není možné, abych měla třikrát bezproblémové otěhotnění, tak to teď mám
.
Stát se mi to, ale až kolem toho 20.tt,jako tobě, tak se v tom plácám poněkud dýl
.Fakt tě obdivuju, jak to zvládáš
.
Držím palečky, aby kontrola dopadla co nejlíp
.
@Market82 Já mám doma, holku 13 let a kluka 8 let.Je pravda, že jsem o kluka málem přišla, protože jsem v 6 tém týdnu, začala strašně krvácet, ale dopadlo to dobře a synáčka jsem donosila.
Nedokázala jsem si ani v tom nejhorším snu představit, že já která děti tak miluju, můžu o miminko přijít.
Už jsem ho cítila, jak mě kope a najednou byl konec.
Bylo to opravdu hrozné a to ke všemu prodávám v obchodě s dětským zbožím, takže tu mám těhotné a miminka každý den.
Musím to ale zvládat, protože svojí práci, mám moc ráda.
Ke všemu jsem do práce musela, protože jsem tu se šéfem sama, takže 10dní po tom, co jsem přišla o mimi, už jsem musela pracovat.
@misulka34 tak to je opravdu extra náročné, když vidíš každý den těhotné a miminka
. Na druhou stranu má chození do práce své výhody, aspoň mě to pomáhá, že přijdu na jiné myšlenky. I když u to je nejspíš u tebe vzhledem k práci, co děláš, téměř nemožné
.
Dnes jsem byla u gyndr., ani mě neprohlížela, nemám žádné problémy (už jenom malinko špiním, revize byla před 10-ti dny), takže tam mám pak akorát přinést zprávu z histologie a v září půjdu na normální preventivní prohlídku, bude to zrovna rok od té minulé. Co se týká dalšího snažení - v nemocnici říkali 3 cykly, dr. 2. Antiko používat nebudeme, zatím jsem bez ivf nikdy neotěhotněla, takže to by byla opravdu velká náhoda a uvidíme, jakou pauzu doporučí v CAR.
Teď spíš řeším, jak vydržíme dodržet celé šestinedělí
.
@Market82 určitě sis nic nepřivolala! Já jsem si taky říkala, že to není možné, aby mi vyšlo každé umělé oplodnění a končilo porodem zdravého miminka.
Měla jsem sice problémy i u předchozích těhotenství (špinění, u dcery i 3× krvácení), ale obě děti jsem donosila normálně do termínu. Teď jsem taky od začátku špinila, sem tam i krev, tak jsem doufala, že to zase nebude nic znamenat, ale to jsem se bohužel spletla ![]()
@misulka34 jsem zvědavá, co ti poradí užívat. Hodně se doporučuje femibion. Pak jsem na poradně dr. Kouckého na www.porodnice.cz vyčetla, že pokud žena potratí ve 2. trimestru nebo předčasně porodí, doporučuje se v dalším těhotenství užívat od začátku do 36tt utrogestan. A taky doporučuje vyšetřit trombofilní mutace.
@misulka34, taky sis užila své
,v práci přijdeš na jiné myšlenky a miminka se určitě ještě dočkáš
.
Já doufám, že tentokráte už bude všechno v pořádku. Do práce bych měla nastoupit 1.12.tak jsem zvědavá jestli do té doby stihnu otěhotnět
,protože jinak to bude pěkně komplikované
,mladšího mi nevzali u nás do školky, tudíž ho musíme vozit 6 km vedle do vsi, což je taky nereálné, protože já dělala 12ctky a školka je jen od 7 do 15hod. S manžou nemůžu počítat už vůbec, ten jezdí ráno 4 a vrací se až v 7 večer
.Tchánovci oba ještě pracují, jediná moje záchrana je švagrová, ale tu zas nechci moc otravovat, tak jsem sama moc zvědavá, jak to celé dopadne
.
@irenn, já po revizi špinila snad jen ten den, jinak úplně v pohodě, taky mě nic nebolí. Taky řeším šestinedělí
,uvidím co mi řekne dr. příští týden. Já bych mohla klidně hned
,ale nechci riskovat problémy, aby mi to zas neoddálilo snažení
.
Koukám, že jsme se tu sešli maminy, které čekali třetího mimíse
.Asi jsme se hledali až jsme se našli
.Jen to mohlo být za lepších okolností
.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.