Šetřit, šetřit a zase šetřit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dětem nešetřím vůbec, nevidím v tom smysl. Radši je vychováváme tak, aby se o sebe uměly postarat samy (čímž neříkám že ti, kteří jim spoří, tohle nedělají).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Dětem šetříme tak, aby měly hezké dětství, zážitky, kroužky, dovolené u moře a do budoucna, abychom jim pomohli se získáním vzdělání a vlastního bydlení, případně abychom jim každému koupili i nějaké auto 😊
- Citovat
- Upravit
30 tisíc v roce 2015 bylo trochu něco jiného než 30 tisíc teď, ostatně s tím dvojnásobkem nejsi úplně mimo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme společný účet kde šetříme 10 000 měsíčně (na dovolenou případně nějaké měnší spotřební vybavení do domácnosti), dcera ma stavebko kam posíláme měsíčně 1500 a pak každý svůj spořící účet. Přítel má vyšší příjmy než já, takže z jeho platu se platí komplet bydlení + opravy domu, auta, takové ty větší částky. Já platím jídlo, drogerii, oblečení atd..
- Citovat
- Upravit
@blobfish takže nejdřív vše utratí za nájem a těžko se jim bude šetřit základ na vlastní bydlení…u nás se teda generačně pomáhá, za nájmy nevyhazujeme peníze a Ob generaci je vždy nějaký majetek k prodeji nebo k přestavění…my jsme nyní dům dostavěli a budeme chtít pomoct dětem k získání vzdělání a vlastního bydlení…
- Citovat
- Upravit
@blobfish no tak i v roce 2015 jsem měla výplatu 35tis v čistém, natož dva dohromady ![]()
- Citovat
- Upravit
1. dětem nešetříme a nebudeme šetřit nic - koupíme jim řidičák a zaplatíme vzdělání, to mi nepřijde málo (já ten luxus bohužel neměla a tak si v 35 letech musím dodělávat VŠ)
2. penzijní jsme zrušili a peníze jsme použili na splacení části hypotéky
3. máme každý svůj účet, ale společné peníze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dítěti nic šetřit nehodlám, šetřím k sobě a dám, co uznám za vhodné. Když to bude fracek, tak ať se snaží v životě o něco sám ![]()
Penzijko mě štve, já nic manžel zbytečně moc, nejraději bych to zrušila
Máme investice naprosto jinde.
Máme každý svůj účet, respektive několik účtů, ale hospodaříme společně. Známe svoje platby i úspory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je bezva, gratuluju. Teď ještě pochopit, že na tom nejsou všichni jako ty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dětem nespořím, protože žádný nemám. Penzijko mám, posílám tam pětikilo měsíčně, zaměstnavatel nám přispívá, proto to mám. Účet mám sama, protože nemám manžela. Něco málo investuju, mám docela vysokou hypotéku, tak závratný částky v single domácnosti neušetřím, ale něco jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže dětem zaplatíte vzdělání, koupíte bydlení, auto a ony budou pak muset zařizovat co? ![]()
Se tak trochu obávám, že tyhle typy rodičů, co si myslí, že musí dětem umést cestičku a všecko jim hned v začátku nasázet, si ani neuvědomují, že tohle je medvědí služba, která se jim nemusí vyplatit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dětem taky nešetříme, šetříme na nemovistost, kterou jednou zdědí. Jestli se zadaří, ale to se neví, tak pořídíme ještě nějakou další nemovistost, ale ta možná bude jako „penzijko“. Peníze na účtu hrozně rychle ztrácí hodnotu, tolik budete teď dávat stranou a za 15 let to bude pár korun. Ráda bych dětem pořídila do začátku byty, ale tak za vodou tedy asi nikdy nebudeme
Určitě jim chci dát hlavně vzdělání, ať se můžou kvalitně živit samy, to je podle mě hodně důležitý. Co se týká společného účtu, v manželství, resp v rodině mi to přijde jako samozřejmost. Přece se nepůjdu ptát manžela na peníze na nákup jídla pro všechny nebo on mě na kapesné z platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl zase pomohou svým dětem
není zaměřena cesta, ale cesta k lepšímu… Bylo nám umožněno studovat, asi to za nás nevystudovali rodiče…auto je do začátku, koupím si to další, nic není na věky, hypoteku na dum si take splatime Sami, ale mohli jsme v dobe stavby zustat u rodicu v dome a nevyhazovat penize za najem…a i k hypotéce je potřeba 20procent, tak se úspory hodily
- Citovat
- Upravit