Šetřit, šetřit a zase šetřit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.3.15 09:22

Jinak v těch 5000 za jídlo a drogerku jsou ještě započítané stravenky, které manžel nosí z práce, on nechodí na obědy, vařím mu doma… je to asi 1600 měsíčně, to jsem zapomněla napsat, takže jídlo a drogerie je ve skutečnosti spíš 6500

• Citovat
  • Upravit
14015
10.3.15 09:39
@Anonymní píše:
když si vezmu, jací jiní chlapi jsou chamtivci, tak si myslím, že je tato položka akorát :-)

Tak třeba můj muž je enormně šetrný a skromný člověk, každopádně potom už vlastně nechápu, na co byl dotaz. Na všechno jsi reagovala dopřesněním typu, že pes je doga, internet je i za rodiče, nafta jsou i manželovy koníčky, drahý telefon si muž vzít nedá, a zbytek jsou (taky) výdaje, se kterými nejde hnout. Pak nerozumím, co jsme vlastně měly radit :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.15 09:45

@Len-til-kah Ale jo, poradily jste :-)

Já jsem ráda za každý návrh, mě pomůže každý názor, já si třeba myslím, že peníze co dávám manželovi jsou přiměřené, ale pokud mě dalších 5 lidí řekne, že ne, tak jsemochotná s ním o tom promluvit, stejně jako o těch telefonech. On jej využívá i v práci, proto je pro něj důležitý neomezený tarif, protože jinak bysme se nedoplatily, ale pokud se tu najde někdo, kdo mi řekne, že je předražený a že on má neomezený např. za 500, jsem ochotná to prozkoumat a zapracovat na změně :-)

Ale chápu, že s tím co máme toho asi moc nevytrhneme. Spíš se budu muset opravdu zaměřit na nějaké zvýšení rozpočtu :-)

Ale děkuji všem :-) pOMOHLI MI I TY RADY OHLEDNĚ žárovek, a vypínání spotřebičů ze zásuvky, nevěděla jsem, že to má takový vliv :-)

Ještě zkusím mrknout na to pojišění a upravit jej. Jde o úrazové pojištění pro manžela…

Není tu někdo, kdo má dobrou úrazovou pojistku a kolik za ni platíte a od koho ji máte?? ;)

• Citovat
  • Upravit
445
10.3.15 09:45

@Len-til-kah Radit,jak si vydelat z domu ;-)

Ono to tu casto byva-povzdech, chci slysset rady, ale na vse mam vymluvu, proc to nejde.

Popravde, kdybych mela pocit, ze proste nevychazime, mame po financni strance problem, tak bych omezovala prave ty vydaje za svacinky, konicky, co nejsou zivotne dulezite a lze je nahradit i prochazkou zadarmo, za tri stovky koupit badminton a pinkat apod.

Totez cestovani-fakt projedeme mesicne 8tis.,z toho 2,5 muz do prace a zpet. Kdybychom nemeli, tak prvni co, omezili bychom cestovani.Holt kdyz na to neni, neda se na navstevy, za rodici, na vylety apod. jezdit tak casto :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
10.3.15 10:14
@Anonymní píše:
já si třeba myslím, že peníze co dávám manželovi jsou přiměřené, ale pokud mě dalších 5 lidí řekne, že ne, tak jsemochotná s ním o tom promluvit

Jenže to se nedá tak říct. Je to, jak píše @ptacak . Buď máte nějaký standard, na kterém trváte (cestování, pivo, bowling), pak OK, nebo chcete mocí mermo ušetřit, a pak z něj asi budete muset slevit :nevim:. Pokud si budeš dělat mikrostatistiku, tak třeba můj muž na pivo nechodí a koníčky má zcela zdarma, čili se o cca 2 tisíce „vyplatí“ víc než Tvůj muž 8). Je to celkově o pohledu na věc. Někdo jede pro jídlo a v rámci nákupu si dá v nákupním centru kafčo za 60 korun, někdo (já) nekoupí každému dítěti na výletě v automatu za 25 kaček čtvrtlitrové pitíčko už prostě z principu, jelikož za tím vidí 10 litrů minerálky, co může pořídit za stejné peníze, a radši si vezme pití z domu. V obou případech se to časem dost nasbírá… Můj manžel má to na to svůj oblíbený výraz „zbytné“. Je opravdu hodně věcí, na které může člověk ukázat a říct si „zbytné“ (na můj vkus až moc :twisted: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.15 10:20

@Len-til-kah Děkuji za názor, vážím si toho  :kytka:

• Citovat
  • Upravit
445
10.3.15 10:23

@Len-til-kah Tak na druhou stranu - i ty zbytne veci jsou nekdy treba…pro radost, na chut, jen tak… Problem nastava ve chvili, kdyz vyhodnotim, ze zacina nejaky problem a ja se tech zbytnych veci neumim vzdat.

Uvedu peiklad od nas-nemame problem s financemi, ale casem. Cekame dalsi ditko, mamzel od rana do vecera v praci, kterou si i taha domu, do toho ja po vecerech svou a jeste vedle solecne podnikani.Muz je rybar a myslivec. Letos proste vyhodnotil, ze rybarstvi neda, pristi rok s odrostlym druhatkem snad, letos ne…stehujeme se do baraku, rpdina sw za chvili rozroste…holt letos povolenku nekupuje, je to ta zbytna vec, kterou dokaze omezit.

Jenze me u zakladatelky prijde, ze oni ziji. normalne-z vyplaty k vyplate, ale normalne, jako vetsina. A ted ji napadlo setrit, ale vlastne ne na ukor standardu, jaky maji, tudiz proto vse neguje. A celkem ji chapu…byt necim, ale jsem presvedcena, ze kdybychom nebyli schopni setrit, standard bychom anizili, ale ono se to dela sakra spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
10.3.15 10:28

Od koho mate internet? Zkusit jim rict, ze mate ke komu prejit, mate lepsi nabidku, co musite udelat pro zruseni…a oni Vas jiste radeji nabidkou lepsi cenu :-)) Telefony…na tom se taky dost dobre setri. Ostatni jsou polozky, ktere se ovlivni jen spotrebou, tak se tezko radi :-)

• Citovat
  • Upravit
8780
10.3.15 10:46

@ptacak Ja spis myslim, ze zakladatelja psala, ze chce usetrit prave na ty zbytne veci, aby nemusela premyslet, zda si koupit kosmetiku atd. A to je trochu rozdil, to podle me pri tomto rozpoctu moc nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
10.3.15 10:51

Když jsi využila ten Zoohit, tak mám pro tebe ještě jednu radu.
Dělej vždycky objednávku kolem 1000 Kč a máš dopravu zdarma. Já mám navíc zaplacenou zákaznickou slevu (VIP program) a díky němu stálou slevu na každou objednávku. Myslím, že to bylo 5%, tak to můžeš taky uvážit. Ono se to několikrát vrátí. My jsme zaplatily za 3 roky asi 300 Kč :think:, už nevím a ušetřily několik tisíc, a to mám jen kočky. Pes ti toho prožere víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
10.3.15 10:52

@Svandu No, popravdě, při takovém rozpočtu prostě musí zvážit, která ze zbytných věcí je důležitější/potřebnější. Při rozpočtu, co zakladatelka uvádí, prostě musí vidět, že na všechny možné zbytečné krávovinky a radost prostě není.

Takže místo šetření, kdy jednu zbytnost nahradím druhou, opravdu zvažovat zvýšení příjmu. A to se taky zdaleka ne každému daří, zejména jako těhotná. Ale napadá mě různé doučování - dle toho, co učí. Pokud by to šlo, učit aspoň na záskoky atd. atd. Je tedy pravda, že když uvádí, že je těhotná, bude muset někde vzít i na miminko… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27653
10.3.15 10:54
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
vím, že se to tu omýlá pořád dokola, ale chtěla bych znát Váš názor.
Ráda bych ušetřila nějakou korunu, jsem na MD ale sama skoro nevím kde :-D
Poraďtě, co podle Vás je zbytečné, za co třeba platíte míň, popř. víc a kde byste náš rozpočet zkrouhli :-) (jestli to vůbec jde :-D )

Měsíční příjem celkem asi 30 000
z toho 6600 hypotéka
3600 inkaso
3000 půjčka
1000 telefony
700 internet
700 pojištění… to jsou povinné výdaje, kterým se bohužel nevyhneme je to celkem 15600

další výdaje máme psa 1000
jídlo cca 5000
naftu cca 5000 (manžel to má asi 30 km)

s tímto je to celkem 26 600 když to zaokrouhlím, je to asi 27 000 a zbyde nám 3000
Někdy se mi podaří ušetřit 1000 někdy víc, někdy nic - většinou
Když si chci koupit něco navíc, oblečení kosmetiku nebo tak, musím se koukat jestli můžu nebo ne a to mě deptá… ráda bych se uskromnila, ušetřila víc abychom měli nějakou rezervu kdyby něco…
zkuste zapřemýšlet, kde byste to ostrouhali vy :-)

Děkuji za rady :potlesk:, rejpalky si můžou nechat názor pro sebe :P

Katka

nevím jestli to tu, už nebylo, ale platíte dost za telefony, internet máme 2600 za rok takže ten máte podle mě taky drahý, pes nevím dalo by se ušetřit pokud mu budeš vařit a nekupovat granule, a hlavně za tu naftu je to fakt pálka já jezdila do práce 25km tam a 25km zpátky a měsíčně to bylo 2500 přes léto přes zimu max 3000 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
10.3.15 10:57
@ptacak píše:
@Len-til-kah Tak na druhou stranu - i ty zbytne veci jsou nekdy treba…pro radost, na chut, jen tak…

To je samozřejmě věčný boj, co je a co není zbytné. U nás jsem já ten rozhazovačný prvek.
Jinak jsem taky psala, že se mi zdají skromní, naopak mi v tom rozpočtu cosi i chybí, takže moc nevidím prostor něco poradit. Kromě toho odepřít manželovi pivo a bowling, otázka je, jestli jim to stojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
10.3.15 11:01

@Len-til-kah Právě… to je to, co psala Svandu a já na to reagovala - ona vlastně chce další zbytné věci, na které nemá. Takže musí zvážit, které zbytečnosti jsou pro ně důležitější.

A jinak máš pravdu - mně pár výdajů v tom rozpisu bohužel taky chybí… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
10.3.15 11:06
@ptacak píše:
ona vlastně chce další zbytné věci, na které nemá

Já jsem to vzala spíš tak, že chce ty peníze ušetřit např. aby navýšila finanční rezervu? Až teď mi vlastně došlo, že je to čistě moje osobní konstrukce a nic takového v textu není :oops:.
A s tím přivyděláním souhlasím. Pokud se hledají v rozpočtu i malé částky, tak je velmi pravděpodobné, že je bude umět nějakou svojí činností vyprodukovat (třeba koníček, který se přepočteno na hodinu práce vlastně nevyplatí, ale je to zábava za trochu peněz).

Příspěvek upraven 10.03.15 v 11:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat