Šetřit, šetřit a zase šetřit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Internet za 700,– je moc. Telefon taky hodně. Co mě ale dostalo je nafta za 5,000 to mi přijde strašně moc.Jo a pes každý měsíc 1,000? to je taky ranec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba internet za 700 je hodně - máte v tom i třeba předplacené tv programy? Ty bych zrušila, dá se pořídit i internet za 3 stovky.
Telefony za 1000,–Kč??? To je hodně - firmy dávají i za 300 paušál, ale musíš hledat. Je v tom i drogerie pro tebe, děti?
Ta nafta je blbost dle mě. 30km denně - cca 20 pracovních dní - cca 3.500,–Kč - možná jezdí chlap ještě jinam, ale pokud má opravdu auto „pouze do práce“ tak jezdí i někam jinam než do práce. Šetřila bych na jídle - nakupovala třeba v makru ve velkém a pak to rozpočítala. Taky ušetříš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda to jídlo obdivuji, nás je teda doma 5 a za jídlo +drogerie dáme cca 15 000,–. Jinak jak tu holky psali, internet může být levnější a mažel buď do auta přibere spolucestující aby se jízda vyplatila, nebo autobus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Telefon a internet zcela jiste snizit a pes by jiste sel taky upravit. Auto predelat na lpg, ale to je extrem. Co je to za auto, protoze docela velka castka za projete kilometry nebo v tom jezdite i jinam?
Příspěvek upraven 09.03.15 v 16:34
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak me zarazi ta nafta…muj muz jezdi do prace 20km, navic mame benzin, tudiz vyssi spotreba, a mirne i cena, ackoli tam je rozdil skoro nic. A projede 2,5tis do orace a zpet (ostatni cesty v tom nepocitam, protoze mesicne projedeme cca 8tis.,ale to uz se netyka prace).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 neříkám, že je to intergalaktická strava, ale našemu psovi maximálně vyhovuje, doporučil nám jí veterinář vzhledem k tomu, že psovi dáváme i maso, kapsičky, paté, apod
dřív měla fenka po žrádle průjem-nyní ne…je to tím, že je z útulku a tam si moc na žrádlo, jak jsem pochopila, nehrají a když jsem jí dala žrádlo typu Eukanuba, Royal Canin, nebo z řad Oliver´s, tak měla sra*ku jak…
jinak zakladatelce mě ještě napadlo poradit snížit účty za telefon a pokud má manžel dopravu jen na 30km, tak ať nejezdí autem, ale autobusem/vlakem-je to rozhodně levnější a 30 km není žádná vzdálenost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidávám se k ostatním - nafta 5tis je strašně moc, my jezdíme autem do práce, máme benzínový motor, spotřeba kolem 6l na 100km, možná i víc a projezdíme 2500 měsíčně.
Jinak moc položek k šetření tam nemáš, jenom ten net a telefon. Zkuste přitlačit na vašeho operátora, možná vám nabídne lepší cenu za neomezený tarif - OT na co ho potřeebuje? to provolá tolik měsíčně nebo s ním zařizuje i pracovní záležitosti? jinak už jenom navýšit příjmy.
- Citovat
- Upravit
@AdelaHores eukanuba, royal neni nic kvalitního takže se ani reakci nedivim. jo psi z útulku musí žrát co je a asi se jim to i dost střídá
. Chovatelka od které máme štěně naštěstí krmila hodně kvalitně tak jsme nemusela hned měnit granule ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky manža jezdí 30 km tam a 30 km zpět takže 60 a ještě sem tam jede pro něco nebo někam a já mám auto doma na benzin a ten tam taky počítám, občas jedu s dcerou k dr. nebo tak, ale moc nevyježďuju… měla jse to napsat hned ![]()
- Citovat
- Upravit
No psovi bych nasadila klasickou vesnickou stravu co se najde a poku chcete setrit tak bych zauvozovala zda je nutne mit dve auta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky manža jezdí 30 km tam a 30 km zpět takže 60 a ještě sem tam jede pro něco nebo někam a já mám auto doma na benzin a ten tam taky počítám, občas jedu s dcerou k dr. nebo tak, ale moc nevyježďuju… měla jse to napsat hned
No a musí jezdit tím autem? Není možný se domluvit s někým, jezdit na střídačku ve dvou, či přesedlat alespoň na 2-3 dny v týdnu na MHD?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky manža jezdí 30 km tam a 30 km zpět takže 60 a ještě sem tam jede pro něco nebo někam a já mám auto doma na benzin a ten tam taky počítám, občas jedu s dcerou k dr. nebo tak, ale moc nevyježďuju… měla jse to napsat hned
Hm, tak to pak jo, ale nepis, ze to projede manzel
Pak se tem reakcim nediv…u nas muz jedna cesta 20km, dohromady 40 a jen pracovni cesty projede 2,5tis. Stejne si myslim, ze tady by se ale usetrit dalo ![]()
A jinak klasika-telefony, ackoli mne to neprijde vysoke
Ale internet mi naopak vysoko prijde…700je dost.
Rychle doplatit pujcku. A pak resit, kde jeste dal vydelat, s ostatnimi vydaji nic moc neudelas. Jinak souhlas s ostatnimi-treba za jidlo mi to prijde fakt malo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z Tvého seznamu bych ostrouhala naftu - můj jezdí denně též 30 km, platí 2500 kč - jedna plná nádrž. Pak telefon a internet - netuším, proč platíte tolik. My máme vše dokupy za 1000 kč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Srazila bych telefon a i internet. Od Upc mame ted 250,– na mesic a platili jsme 650,–. Sice mame nizsi rychlost, ale neni to skoro znat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky děkuji za rady,
jinak internet platíme 350, ale tech druhych 350 je za internet k tchánovcům… ten jim platíme my, ale budeme ten druhý rušit, tak tam nám ubyde ještě těch 350 ale to nás asi nevytrhne 

já to všechno beru
Ty telefony a intenet mě taky štvou… ten telefon je 800 manželův paušál… on má vše neomezeně… mě to přijde moc, myslim, že by se dal sehnat i levněji, ale on je hlava skopova a něco mu vnucovat nemá smysl… zbylých 200 je pro mě, kupuju si jen kredit a 200 na měsíc mi většinou vystačí v pohodě, někdy i na dýl
Jinak psa 1000 je hodně, já to vím, ale máme dogu a ta něco sežere
Jinak v tom jídle je i drogerka, to mě příjde už okrouhaný dost.
Ještě teda doplním, že jsme 3, 2 dospělí a 2 letá dcerka, teď čekáme druhé mimi
A ta půjčka je ještě na 7 let