Šetřit, šetřit a zase šetřit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.3.15 16:28

Holky děkuji za rady,
já to všechno beru :-)
Ty telefony a intenet mě taky štvou… ten telefon je 800 manželův paušál… on má vše neomezeně… mě to přijde moc, myslim, že by se dal sehnat i levněji, ale on je hlava skopova a něco mu vnucovat nemá smysl… zbylých 200 je pro mě, kupuju si jen kredit a 200 na měsíc mi většinou vystačí v pohodě, někdy i na dýl :-) jinak internet platíme 350, ale tech druhych 350 je za internet k tchánovcům… ten jim platíme my, ale budeme ten druhý rušit, tak tam nám ubyde ještě těch 350 ale to nás asi nevytrhne :-)
Jinak psa 1000 je hodně, já to vím, ale máme dogu a ta něco sežere :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jinak v tom jídle je i drogerka, to mě příjde už okrouhaný dost.
Ještě teda doplním, že jsme 3, 2 dospělí a 2 letá dcerka, teď čekáme druhé mimi :-)

A ta půjčka je ještě na 7 let :poblion:

• Citovat
  • Upravit
1598
9.3.15 16:28

Internet za 700,– je moc. Telefon taky hodně. Co mě ale dostalo je nafta za 5,000 to mi přijde strašně moc.Jo a pes každý měsíc 1,000? to je taky ranec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
9.3.15 16:29

Třeba internet za 700 je hodně - máte v tom i třeba předplacené tv programy? Ty bych zrušila, dá se pořídit i internet za 3 stovky.
Telefony za 1000,–Kč??? To je hodně - firmy dávají i za 300 paušál, ale musíš hledat. Je v tom i drogerie pro tebe, děti?
Ta nafta je blbost dle mě. 30km denně - cca 20 pracovních dní - cca 3.500,–Kč - možná jezdí chlap ještě jinam, ale pokud má opravdu auto „pouze do práce“ tak jezdí i někam jinam než do práce. Šetřila bych na jídle - nakupovala třeba v makru ve velkém a pak to rozpočítala. Taky ušetříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
9.3.15 16:30

Teda to jídlo obdivuji, nás je teda doma 5 a za jídlo +drogerie dáme cca 15 000,–. Jinak jak tu holky psali, internet může být levnější a mažel buď do auta přibere spolucestující aby se jízda vyplatila, nebo autobus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.15 16:31

Telefon a internet zcela jiste snizit a pes by jiste sel taky upravit. Auto predelat na lpg, ale to je extrem. Co je to za auto, protoze docela velka castka za projete kilometry nebo v tom jezdite i jinam?

Příspěvek upraven 09.03.15 v 16:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
9.3.15 16:32

Tak me zarazi ta nafta…muj muz jezdi do prace 20km, navic mame benzin, tudiz vyssi spotreba, a mirne i cena, ackoli tam je rozdil skoro nic. A projede 2,5tis do orace a zpet (ostatni cesty v tom nepocitam, protoze mesicne projedeme cca 8tis.,ale to uz se netyka prace).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
9.3.15 16:37

@Markéta80 neříkám, že je to intergalaktická strava, ale našemu psovi maximálně vyhovuje, doporučil nám jí veterinář vzhledem k tomu, že psovi dáváme i maso, kapsičky, paté, apod :) dřív měla fenka po žrádle průjem-nyní ne…je to tím, že je z útulku a tam si moc na žrádlo, jak jsem pochopila, nehrají a když jsem jí dala žrádlo typu Eukanuba, Royal Canin, nebo z řad Oliver´s, tak měla sra*ku jak…

jinak zakladatelce mě ještě napadlo poradit snížit účty za telefon a pokud má manžel dopravu jen na 30km, tak ať nejezdí autem, ale autobusem/vlakem-je to rozhodně levnější a 30 km není žádná vzdálenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
9.3.15 16:40

Přidávám se k ostatním - nafta 5tis je strašně moc, my jezdíme autem do práce, máme benzínový motor, spotřeba kolem 6l na 100km, možná i víc a projezdíme 2500 měsíčně.
Jinak moc položek k šetření tam nemáš, jenom ten net a telefon. Zkuste přitlačit na vašeho operátora, možná vám nabídne lepší cenu za neomezený tarif - OT na co ho potřeebuje? to provolá tolik měsíčně nebo s ním zařizuje i pracovní záležitosti? jinak už jenom navýšit příjmy.

• Citovat
  • Upravit
59349
9.3.15 16:41

@AdelaHores eukanuba, royal neni nic kvalitního takže se ani reakci nedivim. jo psi z útulku musí žrát co je a asi se jim to i dost střídá :think: :think:. Chovatelka od které máme štěně naštěstí krmila hodně kvalitně tak jsme nemusela hned měnit granule ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.15 16:42

Holky manža jezdí 30 km tam a 30 km zpět takže 60 a ještě sem tam jede pro něco nebo někam a já mám auto doma na benzin a ten tam taky počítám, občas jedu s dcerou k dr. nebo tak, ale moc nevyježďuju… měla jse to napsat hned :oops:

• Citovat
  • Upravit
9.3.15 16:45

No psovi bych nasadila klasickou vesnickou stravu co se najde a poku chcete setrit tak bych zauvozovala zda je nutne mit dve auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
9.3.15 16:47
@Anonymní píše:
Holky manža jezdí 30 km tam a 30 km zpět takže 60 a ještě sem tam jede pro něco nebo někam a já mám auto doma na benzin a ten tam taky počítám, občas jedu s dcerou k dr. nebo tak, ale moc nevyježďuju… měla jse to napsat hned :oops:

No a musí jezdit tím autem? Není možný se domluvit s někým, jezdit na střídačku ve dvou, či přesedlat alespoň na 2-3 dny v týdnu na MHD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
9.3.15 16:51
@Anonymní píše:
Holky manža jezdí 30 km tam a 30 km zpět takže 60 a ještě sem tam jede pro něco nebo někam a já mám auto doma na benzin a ten tam taky počítám, občas jedu s dcerou k dr. nebo tak, ale moc nevyježďuju… měla jse to napsat hned :oops:

Hm, tak to pak jo, ale nepis, ze to projede manzel ;-) Pak se tem reakcim nediv…u nas muz jedna cesta 20km, dohromady 40 a jen pracovni cesty projede 2,5tis. Stejne si myslim, ze tady by se ale usetrit dalo ;-)

A jinak klasika-telefony, ackoli mne to neprijde vysoke :mrgreen: Ale internet mi naopak vysoko prijde…700je dost.

Rychle doplatit pujcku. A pak resit, kde jeste dal vydelat, s ostatnimi vydaji nic moc neudelas. Jinak souhlas s ostatnimi-treba za jidlo mi to prijde fakt malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.3.15 16:53

Z Tvého seznamu bych ostrouhala naftu - můj jezdí denně též 30 km, platí 2500 kč - jedna plná nádrž. Pak telefon a internet - netuším, proč platíte tolik. My máme vše dokupy za 1000 kč :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
9.3.15 17:02

Srazila bych telefon a i internet. Od Upc mame ted 250,– na mesic a platili jsme 650,–. Sice mame nizsi rychlost, ale neni to skoro znat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat