Šetřit, šetřit a zase šetřit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35
9.3.15 17:06

Mě se nezdá těch 5 tisíc za naftu. Já to měla do práce taky okolo 30 km a za benzín jsem dala měsíčně do 3 tisíc (jednou za 14 dní jsem natankovala plnou za asi 1400)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
9.3.15 17:09

Telefon a internet-to je docela dost.My platím za 2 lidi tel okolo 170kč a internet 300kč měs. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
9.3.15 17:15

@Marka76 a můžu se zeptat co máte za tarif a od koho a co vše v tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
9.3.15 17:15
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
vím, že se to tu omýlá pořád dokola, ale chtěla bych znát Váš názor.
Ráda bych ušetřila nějakou korunu, jsem na MD ale sama skoro nevím kde :-D
Poraďtě, co podle Vás je zbytečné, za co třeba platíte míň, popř. víc a kde byste náš rozpočet zkrouhli :-) (jestli to vůbec jde :-D )

Měsíční příjem celkem asi 30 000
z toho 6600 hypotéka
3600 inkaso
3000 půjčka
1000 telefony
700 internet
700 pojištění… to jsou povinné výdaje, kterým se bohužel nevyhneme je to celkem 15600

další výdaje máme psa 1000
jídlo cca 5000
naftu cca 5000 (manžel to má asi 30 km)

s tímto je to celkem 26 600 když to zaokrouhlím, je to asi 27 000 a zbyde nám 3000
Někdy se mi podaří ušetřit 1000 někdy víc, někdy nic - většinou
Když si chci koupit něco navíc, oblečení kosmetiku nebo tak, musím se koukat jestli můžu nebo ne a to mě deptá… ráda bych se uskromnila, ušetřila víc abychom měli nějakou rezervu kdyby něco…
zkuste zapřemýšlet, kde byste to ostrouhali vy :-)

Děkuji za rady :potlesk:, rejpalky si můžou nechat názor pro sebe :P

Katka

Jestli máte možnost, doporučuju internet od starnetu máme neomezený za 250 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.15 17:19

Holky děkuji za rady, zkusim promyslet ten autobus, je to takovy složitějši… my žijeme ve vesnici na konci světa :-D ale možná by šlo dojíždět někam a pak jet zbytek busem. Jinak jsou v tom teda započítané i ty další cesty.
Dávám mu 5 000 na měsíc, on z toho platí tu naftu a občas i něco koupi, svačinu nebo tak něco… :oops:

• Citovat
  • Upravit
856
9.3.15 17:26
@Anonymní píše:
Holky děkuji za rady, zkusim promyslet ten autobus, je to takovy složitějši… my žijeme ve vesnici na konci světa :-D ale možná by šlo dojíždět někam a pak jet zbytek busem. Jinak jsou v tom teda započítané i ty další cesty.
Dávám mu 5 000 na měsíc, on z toho platí tu naftu a občas i něco koupi, svačinu nebo tak něco… :oops:

Jste na vesnici? Máte vlastní slepice, zahrádku…?
Co voda? Náte vlastní studnu? Používáte dešťovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
9.3.15 17:28
@magion píše:
Jste na vesnici? Máte vlastní slepice, zahrádku…?
Co voda? Náte vlastní studnu? Používáte dešťovku?

To je fakt, ještě můžete ušetřit tím, že budete pít dešťovku a sprchovat se pod okapem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
9.3.15 17:29
@Anonymní píše:
Dávám mu 5 000 na měsíc, on z toho platí tu naftu a občas i něco koupi, svačinu nebo tak něco… :oops:

Nebo to auto zužitkovat - třeba si otevřít nějaký mikrokrámek s věcmi, co u vás nejsou dostupné - když jsi na MD, manžel autem přiveze po cestě z práce.. jestli je tam něco, o čem víš, že chybí… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
9.3.15 17:30

@Pupca Dešťovku myslím na zalívání, případně dobrá na praní (měkká voda).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
9.3.15 17:33

Zakladatelko, a co hypotéka? Na jak dlouho ji ještě máte? Zkusila bych to sanovat včetně půjčky, obrátit se na šikovného poradce a spojit do jedné položky za výhodnějších podmínek ;) To by mohlo hodit slušnou úsporu, pokud to tedy ve vašem případě lze. Jinak manžel s tím telefonem teda válí, k čemu je mu ten neomezený tarif? Využije ho vůbec? A pokud vím, tak neomezený se dá sehnat za mnohem lepší peníze. Za jídlo utratíte dle mého hodně málo na tři osoby, nafta - když už manžel musí dojíždět autem, nemůže s někým, kdo by se s ním o náklady podělil?
Ale pokud čekáte 2. dítko, tak bez vyššího příjmu mi přijde, že budete mít problém, pokud ty výdaje výrazně neomezíte :nevim: Stačí, aby vám tam padlo UM a už to bude hodně napjatý rozpočet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
9.3.15 17:56

Auto na lpg je perfektní. jídlo bx šlo o 500 stáhnout, v každé domácnosti se na jídle dá ušetřit 500.tel.o 300 stáhnout určitě půjde. net máme 350.půjčka nevím, chce to zjistit refinancování. popř. spolujízda. taky možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
9.3.15 18:18

Mobily by šly zkrouhnout. Kolik máte měsíčně provolaných minut nebo SMS? U jakého operátora?

Mrkla bych se i na účet za elektřinu. Od loňska díky tomu ušetříme každý měsíc asi 120 Kč a to už i tak si dáváme pozor na všechny spotřebiče.
Koupila bych si LED žárovky. Po roce se vám zaplatí a už budete jen šetřit a vydrží téměř věčně.
Vypínala bych všechny spotřebiče „natvrdo“. Máme takhle zapojenou elektroniku do prodlužky s vypínačem a všechno vypínáme ze sítě. Žádná lenost s dálkovým ovladačem se netoleruje. :mrgreen:

Zkusila bych se zeptat i na to refinancování.

Nevím, co psovi dáváš, ale mrkni na tyhle 2 eshopy:
www.veterinarnipece.cz
www.zoohit.cz
Prodávají nejen klasické žrádlo, ale i speciální VET diety a zahraniční krmiva. Oba jsou levnější než prodej u veterináře a zoohit poskytuje i různé slevy (za velkou objednávku, bod. program, za platbu předem, akce + dá se koupit i zákaznická sleva na 1 nebo 3 roky).
Třeba tam najdeš i to tvé krmivo a možná i za lepší cenu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
9.3.15 18:23
@Rospinka píše:
5000 za jídlo měsíčně je málo, to koukám. Ale co nejrychleji bych zaplatila půjčku, aby zmizela položka 3000. Neměla bych psa, pokud „na něho nemám“ a naftu bych neplatila. Manžel projezdil měsíčně 9000, když jsem na něj uhodila, kolik za to tratí, začal v září jezdit busem a jsme rázem + 7000,. Více asi neseškrtáte.

Kdo nemá psa, tak nepochopí, že je to citová záležitost a přítelé se neodkládají. Neumím si představit, že vezmu milovaného psa a zbavím se ho ze dne na den. Nikdy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
9.3.15 18:24

Bohužel neporadím, nám sotva stačí o 10 tis. více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
9.3.15 18:27

@Rospinka A to mají dát psa pryč???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie