Šetřit, šetřit a zase šetřit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.3.15 16:07

šetřit, šetřit a zase šetřit

Ahoj holky,
vím, že se to tu omýlá pořád dokola, ale chtěla bych znát Váš názor.
Ráda bych ušetřila nějakou korunu, jsem na MD ale sama skoro nevím kde :-D
Poraďtě, co podle Vás je zbytečné, za co třeba platíte míň, popř. víc a kde byste náš rozpočet zkrouhli :-) (jestli to vůbec jde :-D )

Měsíční příjem celkem asi 30 000
z toho 6600 hypotéka
3600 inkaso
3000 půjčka
1000 telefony
700 internet
700 pojištění… to jsou povinné výdaje, kterým se bohužel nevyhneme je to celkem 15600

další výdaje máme psa 1000
jídlo cca 5000
naftu cca 5000 (manžel to má asi 30 km)

s tímto je to celkem 26 600 když to zaokrouhlím, je to asi 27 000 a zbyde nám 3000
Někdy se mi podaří ušetřit 1000 někdy víc, někdy nic - většinou
Když si chci koupit něco navíc, oblečení kosmetiku nebo tak, musím se koukat jestli můžu nebo ne a to mě deptá… ráda bych se uskromnila, ušetřila víc abychom měli nějakou rezervu kdyby něco…
zkuste zapřemýšlet, kde byste to ostrouhali vy :-)

Děkuji za rady :potlesk:, rejpalky si můžou nechat názor pro sebe :P

Katka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
606
9.3.15 16:12

Já se koukám jestli můžu a to mám příjem kolem 10 000 :( a většinou teda nemůžu, no :D možná na jídle, záleží co kupuješ a co ne, já si kolikrát naberu jogurtů a sušenek a tak a to je pak pálka :? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
9.3.15 16:12

Tak s tim jak jste to tu vypsala toho moc neseskrtate :-D povinny skrtnout nemuzete a pochybuju ze skrtnete naftu, jidlo nebo, nechate hladovet psa :-) jediny nad cim bych premejslela jestli treba nekupujete zbytecne drahy potraviny jinak nevidim na cem, by se dalo usetrit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59345
9.3.15 16:13

Půjčka snad neni na dlouho ;) a telefony bych srazila jen na kredit a internet mě přijde zbytečně drahej jinak tam nic moc k šetření neni :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
9.3.15 16:14

Telefony (pokud jste na to dva) a internet máte zbytečně drahý. Jinak nepíšeš kolik máte dětí, jestli v tom jídle je i drogerka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
9.3.15 16:15

5000 za jídlo měsíčně je málo, to koukám. Ale co nejrychleji bych zaplatila půjčku, aby zmizela položka 3000. Neměla bych psa, pokud „na něho nemám“ a naftu bych neplatila. Manžel projezdil měsíčně 9000, když jsem na něj uhodila, kolik za to tratí, začal v září jezdit busem a jsme rázem + 7000,. Více asi neseškrtáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
9.3.15 16:15

Nebylo by mozne sundat telefony? My mame s muzem oba pausal za 250, to by byla mesicne hned usetrena petistovka. A zda se mi i dost drahy internet, my platime cca 380Kc (driv jsme platili skoro tisicovku, byla v tom jeste televize, ale vubec nekoukame, tak jsme to zrusili). Muz jezdi do prace sam? Nebylo by mozne sehnat nejake spolujezdce? Dneska existuji i stranky, kde by za nejaky peniz spolujizdu mohl nabidnout. A kdyby s nim treba nekdo jezdil pravidelne, nemusela by to byt spatna castka. Vic me nenapada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
9.3.15 16:17

Možná se zaměřit třeba na jídlo (podle toho, kolik vás ale je, že :) ) a za psa měsíčně utratím teda daleko méně, 1000 mi přijde dost :) ze začátku možná, když jsem naší fence dávala fakt hodně dobrý granule-jenže jí neseděly ani mastnější, ani zase ty suché-fakt jsme zkoušeli hodně „žrádel“, až nám nakonec bylo doporučený žrádlo z Kaufu-nevím, jak se to jmenuje, ale má to žlutý obal, stojí dvě stovky a s tím, co psovi ještě dáváme (kapsičky, občas maso, paté a podobně) mě víc jak na 500Kč měsíčně nevyjde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
9.3.15 16:19

@Rospinka nemít psa pokud na něj nemám? 8o vždyť na něj zakladatelka ma tak co je to a řeči??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
9.3.15 16:21

Kde na tom chceš ušetřit? už takhle mi to přijde hodně uškrcené (jídlo jen 5tis.).

Zamyslela bych se nad levnějším internetem a voláním. My změnili tarify a při stejném volání jsme ušetřili na dvou telefonech cca 800,–, net za 700,– mi přijde hrozná pálka. Mám běžný, od O2, pevný, neomezený a stojí 400,–.

no a pak bych se koukla manželovi na naftu - nemůže jezdit busem, vlakem nebo, pokud jste ze vsi, tak že by se s někým šábnul a jezdili by spolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
9.3.15 16:24
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
vím, že se to tu omýlá pořád dokola, ale chtěla bych znát Váš názor.
Ráda bych ušetřila nějakou korunu, jsem na MD ale sama skoro nevím kde :-D
Poraďtě, co podle Vás je zbytečné, za co třeba platíte míň, popř. víc a kde byste náš rozpočet zkrouhli :-) (jestli to vůbec jde :-D )

Měsíční příjem celkem asi 30 000
z toho 6600 hypotéka
3600 inkaso
3000 půjčka
1000 telefony
700 internet
700 pojištění… to jsou povinné výdaje, kterým se bohužel nevyhneme je to celkem 15600

další výdaje máme psa 1000
jídlo cca 5000
naftu cca 5000 (manžel to má asi 30 km)

s tímto je to celkem 26 600 když to zaokrouhlím, je to asi 27 000 a zbyde nám 3000
Někdy se mi podaří ušetřit 1000 někdy víc, někdy nic - většinou
Když si chci koupit něco navíc, oblečení kosmetiku nebo tak, musím se koukat jestli můžu nebo ne a to mě deptá… ráda bych se uskromnila, ušetřila víc abychom měli nějakou rezervu kdyby něco…
zkuste zapřemýšlet, kde byste to ostrouhali vy :-)

Děkuji za rady :potlesk:, rejpalky si můžou nechat názor pro sebe :P

Katka

zkusila bych obejít banky, kde by vám dali hypo dohromady s půjčkou z co nejnižším úrokem a dala bych si měsíčně menší splátky :nevim:
a pak už mě napadá jedině telefony každému kredit na měsíc za 250 Kč a pak šetřit na jídle no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
9.3.15 16:25

Internet by se dal pořídit za levněji. Od koho máte? UPC?
Možná telefony také - praxi s tím nemám, ale s operátory se dá při troše snahy vyjednat lepší cena. Bratr si takhle snížil náklad na telefon cca o půlku.

Položka inkaso předpokládám zahrnuje vodné, elektriku atd. Přepokládám, že se jedná o zúčtovatelné zálohy, takže pokud máte v tomto směru nějaké rezervy - třeba naše elektrika šla velice dolů, když jsme přešli na LED žárovky. Počáteční investice se velmi rychle vrátila. Prostě nad každou položkou v inkase zapřemýšlet, jestli se to nedá nějak vylepšit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
9.3.15 16:25

Mě osobně přijde moc za internet (máme za nějakých 350Kč), za telefon, určitě by šlo ušetřit na výdajích za psa, ta nafta je strašně moc. Jak píšou holky, kdyby aspoň jezdil s někým nebo prostě busem. Ale je o tom, co jste ochotní pro to ušetření udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
9.3.15 16:26

Jak to máte s telefony? Provoláte hodně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59345
9.3.15 16:28

@Rospinka a když toho psa mají tak ho uvážou u lesa ne :lol:. nepíše co je to za rasu ale asi větší když dá za žrádlo 1000 ;) @AdelaHores za 200 10kg ne, max 4% masa to je super strava pro slepice :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat