Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky
Hodím jeden dotaz do diskuze. Když chlapovi stačí sex 1× za měsíc(prostě není tolik sexuálně aktivní a ani nemá potřebu masturbace).Jsou jeho spermie stejně kvalitní jako u muže, který sexuje několikrát do týdne? Má to nějaký vliv na otěhotnění partnerky? Co myslíte?
No, nevim jak kvalita, kazdopadne kvantita spermii je vyrazne vyssi, takze rozhodne jeho plodnost, pokud teda taky neni vyssi (nevim, jak je to s kvalitou spermii, ktere tam „cekaji“ treba tri tydny), je minimalne rovnocenna s tim, kdo je aktivnejsi… ted jde jen o to sexovat v dobe ovu ![]()
My se milujeme asi tak 1× za měsíc a děti se nám povedli ihned a napoprvé..( v době snažení to bylo samozřejmě více).
je to jen laické hledisko..
Prostě nemám špatné zkušenosti.
Jenom plácnu. Myslím si, že spermie nepřežijí takovou dobu živé. Neodchází třeba ty staré s močí? Myslím, že méně častý sex nemá na kvalitu spermií špatný vliv. Spíš dobrý.
S močí tedy určitě neodcházejí.
Jinak ale nevím, my když šli na IVF a měli jsme tři dny do odběru vajíček, takže i do odběru spermatu k oplodnění, tak doktor říkal, ještě dneska sex,pak už nic, ať máme na čtvrtek kvalitní vzorek. Ale tak nějaké spermie i kvalitní tam budou, ony pořád dozrávají.
Ty naše spermie byly tak kvalitní, že jsou z toho dvojčata na první pokus. Takže za mně si dávejte fakt bacha..
![]()
Ono se toho nakecá. Můj manžel mi zase tvrdil, že když je sex třeba jednou za měsíc, že někde četl, že je z toho stopro kluk, no a …máme čtyři holky…
![]()
To asi spíš záleží na více faktorech počínaje kouřením … a konče těma neovlivnitelnýma … jinak na kvalitu prý má vliv spíše pravidelnost než kvantita sexu. Že jednou za týden mohou být spermie stejně kvalitní, ne-li kvalitnější než že když třikrát do týdne a pak tři týdny nic …
že ví a mají čas co do tvoření množství potřebného na početí, tak právě na vytvoření kvalitních kusů ![]()
peggy.sl píše:
Ty naše spermie byly tak kvalitní, že jsou z toho dvojčata na první pokus. Takže za mně si dávejte fakt bacha..![]()
Ono se toho nakecá. Můj manžel mi zase tvrdil, že když je sex třeba jednou za měsíc, že někde četl, že je z toho stopro kluk, no a …máme čtyři holky…![]()
![]()
ahojky ,spermie v ženě klidně přežijí 3 dny,já byla těhu a šla jsem k mudr a tomu říkám,otěhotněla jsem ten den a on kuká a udělal vše jak měl a říká,nééééé to tak není,to bylo tři dny po)))))a na něho čučím a on říká,že se schovala za buk a čekala na vajco a jak spadlo,tak frrrrrrrr po něm.No a máme z toho klučinu už 5 měsíců)))))
peggy.sl píše:
Ty naše spermie byly tak kvalitní, že jsou z toho dvojčata na první pokus. Takže za mně si dávejte fakt bacha..![]()
Ono se toho nakecá. Můj manžel mi zase tvrdil, že když je sex třeba jednou za měsíc, že někde četl, že je z toho stopro kluk, no a …máme čtyři holky…![]()
![]()
Alex160509 píše:
Ahoj holkyHodím jeden dotaz do diskuze. Když chlapovi stačí sex 1× za měsíc(prostě není tolik sexuálně aktivní a ani nemá potřebu masturbace).Jsou jeho spermie stejně kvalitní jako u muže, který sexuje několikrát do týdne? Má to nějaký vliv na otěhotnění partnerky? Co myslíte?
No vliv to bude mít, když ten jeden den v měsíci budou sexovat v opačné době než žena ovuluje… To se to pak můžou o dítě snažit do konce života…
![]()
To je fakt, ale já to myslela spíš tak, jestli ty spermie když nejdou dlouho ven, nebudou vadný ![]()
Alex160509 píše:
To je fakt, ale já to myslela spíš tak, jestli ty spermie když nejdou dlouho ven, nebudou vadný
Hele, tam bude určitě nějaký způsob „vstřebávání“ odumřelých spermií a nahrazovaných novými, nemyslím si, že se tvoří tvoří tvoří, dokud nejsou „vypuštěny“ ven… To by taky toho chlapa roztrhlo nemyslíš?? A víš kolik by z něj po tom měsíci toho muselo „vyletět“?? Dyť to by byla malá povodeň…
![]()