Sex a menstruace

1593
9.10.12 22:03

Sex a menstruace

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat jestli máte nějaká zkušenost s tím, ze jste mela sex během menstruace myslím tak 3 den kdyz to není tak silné a ze jste otěhotněla. Nebo den před MS. Ja mam cyklus po 24 dnech a mam ji tak 3-4 dny. Beru utrogestan na upravení cyklu. Antikoncepci neberu od března. a ovulaci nevim kdy mam podle vypoctu kalkulacky tak ji nemam, zkoušela jsem v ty dny i ovulacni testy a vůbec se nic neukázalo. Jinak ovulaci nezkoumam, chci to nechat na přírodě. Miminko si moc přejeme ale pořád se nedaří. A jaká je nejlepsi poloha k otěhotnění? Po sexu si dávám nohy na zed a az tak po 10-15 minutách vstanu. Sex jsme měli 7.10 a to uz jsem trochu spinila ale jen decentne a vcera jsem dostala MS. Dekuji vam za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13503
9.10.12 22:25

Ja otehotnela 2× den pred MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
9.10.12 22:26

Ahoj, já otěhotněla až po roce snažení a to díky používá ovulačních testů. Takže bych být tebou řešila právě to, protože bez ovulace asi neotěhotníš. Slyšela jsem teda, že ji někdo má během menstruace, tak to třeba bude tvůj případ. Přeju hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
paraple0508
9.10.12 22:38

Ono to funguje tak, že ovulace je cca 14 dnů před menstruací. Těch 14 dnů je důležitých (tato části menstruačního cyklu se nazývá luteální fáze). Tato fáze by neměla být kratší než 10 dnů, v této době se nejvíce prokrvuje (až překrvuje) a dorůstá děložní sliznice, tak aby byla připravena k uhnízdění oplodněného vajíčka. Při menstruaci tato sliznice se odlučuje a vyplavuje ven z těla. Pokud má někdo cyklus 24 dnů, ovulace by měla být okolo 10. dne cyklu. A poloha při sexu - ve skutečnosti je to jedno - to je i moje zkušenost. Ležení s podloženým pozadím a nohy nahoře je krásná pověra. Pokud nevíš kdy máš ovulaci (pokud ji vůbec máš), zkus měřit bazální teplotu. Ta nelže - měřit ráno, ve stejnou dobu, ještě před tím, než vstaneš z postele. Pokud by ani z BT nebyla ovulace patrná, zajdi na gyndu a nech se vyšetřit - mohla bys mít anovulační cykly a to se pak samozřejmě otěhotnět nedá. I s tímto mám osobní zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
627
9.10.12 22:47

Taky bych do začátku preferovala měřit bazalni teplotu, kalkulačka Ti to spočítá přibližne ale každý tělo je jiný. I když u měření je otrava ze musíš měřit denně nejlépe hned po probuzení, tak ale ty grafy Ti pak hodne pomůžou.
A poloha: já se podkladala polštářem, nohy nahoře, snad i posouvala prstem a nakonec to vyslo když jsem hned po sexu musela vyběhnout :D
i když mám kamarádku co má prý nějak zaklonenou dělohu a dr. Doporučoval polohu při sexu zezadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
9.10.12 23:39

Já díky měření BT zjistila že nemám ovulaci vůbec a začala to hned řešit s gynekologem, a mám teď 2 zdravé děti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
10.10.12 08:24

@IlkaV Omlouvám se za OT, ale nedá mi to… Jak jsi zjistila z ovu testů že nemáš ovulaci? Že byly pořád negativní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1593
10.10.12 08:28

Ano byly pořád negativní. A nechce se mi za ne utrácet není to zrovna levná záležitost. Asi zkusím měřit tu teplotu
a uvidíme. a je lepší měřit ji v ústech nebo důle? A ovulaci zjistím kdyz me klesne nebo zvedne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
paraple0508
10.10.12 10:56
@ivulkaKM píše:
Ano byly pořád negativní. A nechce se mi za ne utrácet není to zrovna levná záležitost. Asi zkusím měřit tu teplotu
a uvidíme. a je lepší měřit ji v ústech nebo důle? A ovulaci zjistím kdyz me klesne nebo zvedne?

Měření záleží na tobě, já měřila před prvním těhotenstvím - měla jsem anovulační cykly, měření mi nařídil můj gyndr, pak jsem měla léčbu na 3 měsíce a poté cyklus nastartoval :) Doktor mi tehdy nařídil znovu měřit a po 3 měsících přijít na kontrolu, ať vidí, jestli léčba zafungovala. Přišla jsem tam už těhotná :D… a byla z toho dcera. Já tehdy měřila uvnitř, přišlo mi to přesnější. Měla jsem jen na toto vyhrazený teploměr. V den ovulace teplota poklesne (většinou o 0,2 - 0,3°C)následující den vystoupá o 0,2 - 0,4°C zase nahoru - to už je po ovulaci. Až do příchodu MS se drží teplota nahoře, pokud se zadaří těhotenství - teplota samozřejmě zůstává nahoře nadále ;) Já měřila před osmi lety, dneska už máš na netu různé kalkulačky, kam jen zadáváš své hodnoty a program ti sám vyhodnotí, kdy byla ovulace ;) Holky, co měří, ti určitě dají nějaké odkazy :) Před druhým těhotenstvím jsem neměla problém s anovulací a cykly jsem měla pravidelné. Tak jsem používala ovulační testy, ovulaci (i přípravu na ni) ukazovaly spolehlivě. Vše bylo OK, ale 6 cyků pryč a nic. Tak jsem se na to vykašlala, měla jsem moc práce a říkala si, že přece vím, kdy je ovulace (byla pravidelně ve stejný den) a na měření už kašlu. Další cyklus jsem otěhotněla, byla to taková rychlovka, kdy jsem po sexu vyskočila jak laňka a šla ještě něco dělat :oops: a protože měla být ovulace až za 3 dny, tak jsem si říkala - je čas, ještě se nesnažíme. Pak mi následující den došlo (měla jsem tehdy dost bolestivou ovulaci), že ovulace probíhá - prostě z nějakého neznámého důvodu se cyklus tentokrát zkrátil 8o Pustila jsem to z hlavy - a k mému překvapení o 2 týdny později, byly na testu // - a narodil se syn - brzy oslaví 4 roky ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.13 09:15

Holky, mám takovou otázku…
Včera sem měla dostat ms ale měla sem sex, může sex oddálit příchod ms?

• Citovat
  • Upravit
888
5.1.13 09:17
@Anonymní píše:
Včera sem měla dostat ms ale měla sem sex, může sex oddálit příchod ms?

Ahoj, mně naopak sex MS popohnal. :nevim: Zkus test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.13 09:30
@klarucha píše:
Ahoj, mně naopak sex MS popohnal. :nevim: Zkus test.

Nemám strach že jsem těhotná…
Jen, nikdy jsem v den kdy jsem měla dostat ms neměla sex, až teď…
Těhotná nebudu určitě (beru anti, teď jsem vynechala na ms a ono nikde), jen mě to zarazilo…

• Citovat
  • Upravit
15995
5.1.13 10:41

Myslim ze spis ne…jestli jsi u toho sexu nemela moc velky stres ;-) Pripadne zmena stravy nebo tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
5.1.13 10:48

@ivulkaKM Nej je prý ze zadu, protože tak se partner dostane nejhlouběji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
5.1.13 10:49
@Anonymní píše:
Včera sem měla dostat ms ale měla sem sex, může sex oddálit příchod ms?

Jj jestli jsi ho delší dobu neměla, tak určitě. Mně se to takhle zpozdilo o týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí