Sexuální orientace u čtrnáctileté

Anonymní
30.10.12 10:17

Sexuální orientace u čtrnáctileté

Hezký den,

včera jsem byla trochu šokována. Moje dcera přišla domů s tím, že její spolužačka napsala rodičům dopis, kde se svěřuje s tím, že má nejspíš homosexuální orientaci. Koukala jsem na dceru jako v Jiříkově vidění s tím, že na to je snad ještě brzy. Dívčinu znám velmi dobře. Ptám se, jak na to přišla a prý, že se loni při návštěvě Německa se školou seznámila s holčinou a půl roku si dopisují přes FB a ona, že ji má ráda a neví jestli to není láska.

To, že si myslím, že je to nejspíš rej hormonů a utváření si vlastního postoje ke všemu, tedy i k seualitě je nejspíš jasný, ale co když třeba ne. Úplně mě ta informace paralizovala. Nemám povědomí, že bych něco takového ve svém věku řešila.

Myslíte si, že už může být opravdu jinak orientovaná nebo je to to výše zmíněné?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
86
30.10.12 10:20

Spíš dotaz pro odborníka né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
30.10.12 10:20

Nevim, jak ty, ale ja jsem ve 14 uz s jistotou vedela, ze se mi libi kluci. Nejak nevim, proc ses citila paralyzovana. Klidne je mozne, ze ji sexualne pritahujou holky a stejne tak se muze jednat o platonickou lasku ke kamaradce. Nejak nevidim duvod, proc to resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
30.10.12 10:23

Homosexualita je vrozená, takže nevím čemu se divíš..moje dcera má kamaráda, který už v sedmé třídě věděl, že je gay…má přítele a je šťastný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
30.10.12 10:24

Já na tom nic nevidím..taky jsem si už ve 14-ti uvědomila, že jsem na kluky a v 15-ti jsem měla první vážnou známost. Znám dokonce dva homosexuály co řekli, že už si to v tomhle věku uvědomili, ale nechtěli si to přiznat..až po čase. Pro rodiče to musí být šok, ale co se dá dělat

• Citovat
  • Upravit
karolínka12
30.10.12 10:30

U mě hormony poprvé vzplály ve dvanácti /heterosexuálně/; takže pokud je homosexuálně orientovaná, tak se to jistě může projevit už ve čtrnácti, podle mě i dříve, to má člověk jasno

• Citovat
  • Upravit
2028
30.10.12 10:30

Můj kamarád doma svého prvního přítele představil v 15ti a nikdo se nepozastavoval nad tím, jestli to není moc brzo :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.10.12 10:31

Já myslím, že ve 14 letech říct, že je holka lesbička, může být ještě předčasné. Ano, může být, ale taky nemusí a jen zkrátka zatím bojuje s hormonama. Tohle ukáže až čas.

Příspěvek upraven 30.10.15 v 17:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
30.10.12 10:33

Znám dost gayů a ve 14 to už určitě věděli.. To už člověk o svém těle a o sexu dost přemýšlí.. Je ale fakt, že někteří to i tak zkoušeli s holkama.. Ale tohle je prostě věc vrozená, to se nijak nezíská.. Druhá věc je, že jsou i tací, co to dokážou celý život potlačovat.. :nevim: Ale doba tak nějak nahrává tomu, že se za to nemusí vůbec stydět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
30.10.12 10:35

Ve čtrnácti jsem byla taky zamilovaná do spolužačky. Byla to láska jako trám, ale jen platonická (nic jsem jí nikdy neřekla). Postupně mě to přešlo a pak už se mi líbili vždycky jen kluci. V pubertě se tyhle věci stávají, může ji to přejít, ale taky nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.12 10:37
@gabi.design píše:
Já myslím, že ve 14 letech říct, že je holka lesbička, může být ještě předčasné. Ano, může být, ale taky nemusí a jen zkrátka zatím bojuje s hormonama. Tohle ukáže až čas.Já si vzpomínám na sebe, bylo mi asi 16 let a myslela jsem si, že budu taky na holky, protože mě absolutně kluci nezajímali, nebrali, nic mi neříkali a naopak jsem veškerý čas trávila právě s holkama. Už tenkrát jsem si myslela, že zkrátka budu asi homosexuál. No nebylo to tak, jakmile jsem dospěla, tak už jsem nemusela pochybovat o tom, že mě přitahují muži. Ale babičku jsem tím tenkrát vytáčela, pamatuji si, jak se mě vždycky ptala, co kluci a já jí odpověděla že nic, že já jsem asi lesba.

Děkuju za konstruktivní náhled :kytka:!

• Citovat
  • Upravit
2693
30.10.12 10:40

MYslím, že to už víš. Někdo se s tím smíří, někdo to zkouší popírat, ale homosexualita je brozená, ty lidi to v sobě mají. Jako heterosexuáli podvědomě přitahuje opačné pohlaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.12 10:41
@Paoloska píše:
Ve čtrnácti jsem byla taky zamilovaná do spolužačky. Byla to láska jako trám, ale jen platonická (nic jsem jí nikdy neřekla). Postupně mě to přešlo a pak už se mi líbili vždycky jen kluci. V pubertě se tyhle věci stávají, může ji to přejít, ale taky nemusí.

Taky myslím. :think: Člověk se prostě hledá. Já jinou orientaci neodsuzuji, ale šok to trochu byl, protože ji znám od dětství a kluci se jí vždycky líbili. Myslím si, že je to spíš nějaký druh soucitu, holčina ze SRN má velké trable v ona je dost filantrop a taktéž dost předjímá jiné názory a cizinka přý řekla, že je bisexuální, tak jestli nechtěla být pozadu? Fakt nevím! :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.12 10:43
@Sepishka píše:
Nevim, jak ty, ale ja jsem ve 14 uz s jistotou vedela, ze se mi libi kluci. Nejak nevim, proc ses citila paralyzovana. Klidne je mozne, ze ji sexualne pritahujou holky a stejne tak se muze jednat o platonickou lasku ke kamaradce. Nejak nevidim duvod, proc to resit.

Jsi rodič? :think:
Každý je halt paralizovaný z něčeho jiného. Já z tohodle, jiný ze zdražení situpu! 8)

• Citovat
  • Upravit
38135
30.10.12 10:44

Moje dobra kamaradka uz na druhem stupni zakladky taky vedela, ze je lesbicka, dokonce rekla spoluzacce, ze je do ni zamilovana.. takze urcite to muze byt projev homosexualni orientace a nebo taky muze byt zatim jen zmatena a nejista, ale kazdopadne v tomto veku uz to mozne je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová