Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jestli tady nekdo byl ma Seychely. Prosím chtěla bych se ho zeptat na pár věcí. Moc děkuji
Klidně se ptej, jezdíme pravidelně každé dva roky.
Teď jsme tedy vynechali ![]()
@Rachel_cz píše:
Klidně se ptej, jezdíme pravidelně každé dva roky.
Teď jsme tedy vynechali
Na ktery z ostrovu najradeji jezdite? Seychelles maji dost spatne recenze co se tyce jidla, jaka je vase skusenost? Ktere mesice jsou najvhodnejsi k navsteve - planujeme vylety po ostrovech, snorklovani a klasicke uzivani si slunce a plazi? Moc dekuji.
Za me asi La Digue, nejhezci ze vsech ostrovu. Je malicky, doprava jedine kolmo, na ostrove je jen par aut jako taxi. Co se jidla tyce, zadnou rozmanitost necekejte, je tam jen par restauraci a bister, v ramci ubytovani jsme meli meli jednoduchou snidani a obcas jsme se s majitelem domluvili, at nam na veceri nachysta rybu nebo humra. Na Praslinu jsem byla jen par dni, vicemene to tam proprselo, takze nemuzu moc radit.
Mahe je lepsi, co se tyka jidla a vyberu ubytovani, skvele jsou mistni trhy, ale prijde mi skoda tam stravit celou dovolenou… Co se pocasi tyce, je to kousek od rovniku, takze vicemene porad stejne, jen na jare vic prsi
@DieselDaisy píše:
Na ktery z ostrovu najradeji jezdite? Seychelles maji dost spatne recenze co se tyce jidla, jaka je vase skusenost? Ktere mesice jsou najvhodnejsi k navsteve - planujeme vylety po ostrovech, snorklovani a klasicke uzivani si slunce a plazi? Moc dekuji.
My jezdíme vždy na to samé místo, máme tam víkendový dům - Ostrůvek Praslin.
Poprvé jsme tam jeli a bydleli v Jeanny's Apartment (malé domečky mezi palmami
). Jídlo i pití - všeho dost a výborné. My tedy milujeme mořské potvory, takže těch si tam člověk může užít do sytosti. Nicméně teď si tam buď vaříme, resp. grilujeme sami a nebo chodíme do restaurací. Myslím, že i ten, kdo nemusí mořské plody, tady hlady rozhodně neumře ![]()
K Praslinu - Je to takové místo, kde nejsou haldy turistů a je tam soukromí. Pokud hledáte vyloženě romantiku, tak doporučuji.
Je tam přímo i národní park, který stojí za návštěvu. Šnorchlování paráda, určitě si zkuste i kurz potápění. Dále určitě navštivte farmu, kde se chovají uměle mušle na výrobu perel - dají se i zakoupit, když budete chtít. Sama mám doma set (naušnice a náhrdelník) z pravých perel. Jestli hrajete golf, tak vemte s sebou hole, případně se dají půjčit.
Byli jsme i na La Digue, ale tam mi to přišlo přehemžené německými turisty, nic pro nás. Určitě stojí za to si vyrazit lodí po okolních ostrůvcích. Nekupujte u maníků na pláži, zajděte si to domluvit do infocentra (je to výrazně levnější).
Ahoj,, jezdíme na Mahe, ale byli jsme i na Praslinu ) ten mě teda moc neuchvátil),ale na Mahe si nemůžu postěžovat. Jídlo jsme měli vždy výborné, jak v restauracích tak i v hotelech. Většinou si půjčíme auto a projedeme si pláže a hezká místa které už známe. Také lze si zaplatit průvodce a ten vás vezme takovou stezkou až na vrchol ostrova, je to moc hezký výlet. Jinak doporučuji určitě s sebou repelent
my jezdíme listopad- prosinec a je to samej komár. A ještě snad stojí za zmínku pláž Intendance na Mahé. Je bezkonkurenční
![]()
@twinkletwinkle píše:
Za me asi La Digue, nejhezci ze vsech ostrovu. Je malicky, doprava jedine kolmo, na ostrove je jen par aut jako taxi. Co se jidla tyce, zadnou rozmanitost necekejte, je tam jen par restauraci a bister, v ramci ubytovani jsme meli meli jednoduchou snidani a obcas jsme se s majitelem domluvili, at nam na veceri nachysta rybu nebo humra. Na Praslinu jsem byla jen par dni, vicemene to tam proprselo, takze nemuzu moc radit.
Mahe je lepsi, co se tyka jidla a vyberu ubytovani, skvele jsou mistni trhy, ale prijde mi skoda tam stravit celou dovolenou… Co se pocasi tyce, je to kousek od rovniku, takze vicemene porad stejne, jen na jare vic prsi
Moc dekuji, na LaDigue se urcite vyberem, hrozne se tesim na Anse Source d'Argent.
@Rachel_cz píše:
My jezdíme vždy na to samé místo, máme tam víkendový dům - Ostrůvek Praslin.
Poprvé jsme tam jeli a bydleli v Jeanny's Apartment (malé domečky mezi palmami). Jídlo i pití - všeho dost a výborné. My tedy milujeme mořské potvory, takže těch si tam člověk může užít do sytosti. Nicméně teď si tam buď vaříme, resp. grilujeme sami a nebo chodíme do restaurací. Myslím, že i ten, kdo nemusí mořské plody, tady hlady rozhodně neumře
K Praslinu - Je to takové místo, kde nejsou haldy turistů a je tam soukromí. Pokud hledáte vyloženě romantiku, tak doporučuji.
Je tam přímo i národní park, který stojí za návštěvu. Šnorchlování paráda, určitě si zkuste i kurz potápění. Dále určitě navštivte farmu, kde se chovají uměle mušle na výrobu perel - dají se i zakoupit, když budete chtít. Sama mám doma set (naušnice a náhrdelník) z pravých perel. Jestli hrajete golf, tak vemte s sebou hole, případně se dají půjčit.
Byli jsme i na La Digue, ale tam mi to přišlo přehemžené německými turisty, nic pro nás. Určitě stojí za to si vyrazit lodí po okolních ostrůvcích. Nekupujte u maníků na pláži, zajděte si to domluvit do infocentra (je to výrazně levnější).
Moc dekuji. Ubytovani na Praslinu je i nas plan - s tim, ze bychom podnikli jeden nebo dva celodenni vylety na La Digue a radi bychom take stravili dva - tri dny na Mahe. Plaz Intendance na Mahé, ktoru zminila @KatusinkaMala vypada uchvatne.
@DieselDaisy užijte si dovcu, je to tam nádhera. Kdyby manžel svolil, nejradši bych tam zůstala. Ale bohužel, moc hrdej Čech ![]()
@Rachel_cz píše:
@DieselDaisy užijte si dovcu, je to tam nádhera. Kdyby manžel svolil, nejradši bych tam zůstala. Ale bohužel, moc hrdej Čech
Jeste jednou velke diky.
Rozhodovali jsme se mezi Maldives a Seychelles a po tom, co sme si udelali pruzkum, Seychelles vyhrali na cele care.
Moc ti preju, aby tvuj sen vysel. Mozna za par ket manzel zmeni nazor. ![]()
@DieselDaisy určitě pak dej vědět klidně do SZ jaký to bylo a hlavně kde jste nakonec všude byli. My poletime až porodim a bude mimčo odrostlejsi a schopný letu. Už aby to bylo ![]()
Samotný hlavní ostrov objedeš autem za den. Kousek vedle je ostrůvek Cerf, poměrně řídce obydlený domorodci, líbezné místo. Jen si vybavuji, že tam pejsek jedné paní, kde jsem bydlela, zakousl malého žraloka. Když jsem se ptala, kde má žralůče rodiče, tak prý za útesem
,který byl na dohled. V hlavním městě Victoria stojí za vidění rybí trh a čtvrteční trhy všeho možného, suvenýry, jídla, vše moc dobré. Kdo se chce přesunout na Praslin, musí do přístavu a využít dopravní lodě Coconut nebo tak něco. Jízdenka je pěkně drahá, ale už jen ta plavba je zážitek. Přestup na La Digue je cca 10 dolarů, ostrov je na dohled.Po příjezdu na molo už čekají místní taxi a rozvezou Vás, kam potřebujete. Pak se tu ještě šourají kraví taxi, to není o rychlosti, ale zážitku. Na ostrově je hřbitov námořníků, betonové chodníky vedou krásnou procházkou k té nejkrásnější pláži. na světě. Vstup na ni je pochopitelně zpoplatněn. Jezdí se tu na kole, ale procházka je úplně jiný zážitek. Zážitek jsou také sloupy vysokého napětí podél betonových chodníků, protože jsou spojeny miliony pavoučích sítí a hustota pavouků na metr čtvereční je snad nejvyšší na světě. Když vyjdeš stezkou na božskou pláž, tak je to šok. To není fotoshop z katalogů, to je realita. Koupání je tam však horší, hodně korálů a dost prudké vlny. Takže spíše na kochání. Od 1.7. jsou otevřeny hranice, výskyt koronáče minimální, tj,. evidováno asi 12 nakažených, nikdo neumřel a zbytek je už vyléčený. Letenka tč. cca 18 t. na osobu. Dříve se létalo z Frankfurtu, nyní se vyplatí sledovat akce katarských aerolinií. Uf.
@Burj Chalifa píše:
Samotný hlavní ostrov objedeš autem za den. Kousek vedle je ostrůvek Cerf, poměrně řídce obydlený domorodci, líbezné místo. Jen si vybavuji, že tam pejsek jedné paní, kde jsem bydlela, zakousl malého žraloka. Když jsem se ptala, kde má žralůče rodiče, tak prý za útesem,který byl na dohled. V hlavním městě Victoria stojí za vidění rybí trh a čtvrteční trhy všeho možného, suvenýry, jídla, vše moc dobré. Kdo se chce přesunout na Praslin, musí do přístavu a využít dopravní lodě Coconut nebo tak něco. Jízdenka je pěkně drahá, ale už jen ta plavba je zážitek. Přestup na La Digue je cca 10 dolarů, ostrov je na dohled.Po příjezdu na molo už čekají místní taxi a rozvezou Vás, kam potřebujete. Pak se tu ještě šourají kraví taxi, to není o rychlosti, ale zážitku. Na ostrově je hřbitov námořníků, betonové chodníky vedou krásnou procházkou k té nejkrásnější pláži. na světě. Vstup na ni je pochopitelně zpoplatněn. Jezdí se tu na kole, ale procházka je úplně jiný zážitek. Zážitek jsou také sloupy vysokého napětí podél betonových chodníků, protože jsou spojeny miliony pavoučích sítí a hustota pavouků na metr čtvereční je snad nejvyšší na světě. Když vyjdeš stezkou na božskou pláž, tak je to šok. To není fotoshop z katalogů, to je realita. Koupání je tam však horší, hodně korálů a dost prudké vlny. Takže spíše na kochání. Od 1.7. jsou otevřeny hranice, výskyt koronáče minimální, tj,. evidováno asi 12 nakažených, nikdo neumřel a zbytek je už vyléčený. Letenka tč. cca 18 t. na osobu. Dříve se létalo z Frankfurtu, nyní se vyplatí sledovat akce katarských aerolinií. Uf.
Skvele shrnuti. Super, moc dekuji!
Aaaaaaa bože můj, já bych jela OKAMŽITĚ znovu!
Na konci minulého roku jsme projeli Mahe, Praslin a La Digue. Kdybych se někdy mohla vrátit, nezdržela bych se moc na Mahe, ale jela na Praslin a pak strávila aspoň 5 dnů na La Digue. Nejezděte na La Digue jen na skok. Jeďte na více dnů. Je to ráj na zemi
Jídlo jsme si maximálně užili, jedli jsme street food a sem tam v restauraci. Pálivé curry, ryby na grilu.. mix indie a ryb.. Na La Digue jsme jedli hlavně v místní pekárně, kde dělali skvělé rybí a jiné taštičky. Snídaně jsme měli vždy v rámci ubytování a byly skvělé! Čerstvé ovoce, jogurt, na La Digue nám paní domácí dělala lívanečky s domácí marmeládou.. Ježiš já ti závidím
![]()