Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ráda. Ještě jsem chtěla říci, že nádherný pohled je na noční nebe.Je tmavé, jak má být, protože není znečištěno světelným smogem, naopak září tisíci hvězd. Je krásné sedět v tichu na pláži, slyšet šplouchání vln a pozorovat hvězdnou oblohu.To jsou chvíle a emocionální zážitky, na které se vzpomíná celý život. A taky Vám v té mimořádné chvíli v zamyšlení hodně věcí dojde. Cestování obohacuje, ale cesta poznání nevede přes AI v hotelu plném německých turistů.
Já bych teda spíš volil Mauricius taky Afrika, a ostrov velmi blízko SEY.
@Burj Chalifa píše:
@DieselDaisyráda. Ještě jsem chtěla říci, že nádherný pohled je na noční nebe.Je tmavé, jak má být, protože není znečištěno světelným smogem, naopak září tisíci hvězd. Je krásné sedět v tichu na pláži, slyšet šplouchání vln a pozorovat hvězdnou oblohu.To jsou chvíle a emocionální zážitky, na které se vzpomíná celý život. A taky Vám v té mimořádné chvíli v zamyšlení hodně věcí dojde. Cestování obohacuje, ale cesta poznání nevede přes AI v hotelu plném německých turistů.
Krasne napsano, k tomu skutecne uz neni co dodat. Dekuji za sdileni a obrovskou motivaci.
Ještě se vetřu s další nádherou - Zanzibar. Tyrkysové moře s jemným mořským pískem a kýčově bílé pláže. Krásné výlety ( delegát nutný), hlavní město Stone Town, spletité uličky, samozřejmě nenápadný dům, kde vyrůstal Freddy Mercury, dojemná místa dražby otroků a katakomby, kde kam na nacpali před dražbou. Muzeum, kde je celá smutná historie země a malá dřevěná krabička první pomoci cestovatele a misionáře dr. Livingstona, který se stavěl proti otroctví. Chytne to za srdce.
@Burj Chalifa píše:
Ještě se vetřu s další nádherou - Zanzibar. Tyrkysové moře s jemným mořským pískem a kýčově bílé pláže. Krásné výlety ( delegát nutný), hlavní město Stone Town, spletité uličky, samozřejmě nenápadný dům, kde vyrůstal Freddy Mercury, dojemná místa dražby otroků a katakomby, kde kam na nacpali před dražbou. Muzeum, kde je celá smutná historie země a malá dřevěná krabička první pomoci cestovatele a misionáře dr. Livingstona, který se stavěl proti otroctví. Chytne to za srdce.
Mas uzasne zazitky. Takove, co obohati a naplni.
Pripisuji si na seznam mist, ktere bych chtela navstivit - Zanzibar.
@DieselDaisy píše:
Krasne napsano, k tomu skutecne uz neni co dodat. Dekuji za sdileni a obrovskou motivaci.
Cestuj, až to zase půjde. A čím dále, tím lépe, do jiných kultur. Vrátíš se se zážitky a velkou pokorou k tomu, co máme. Podělanej koronáč. Snad mi příští rok vyjde Namibie, letenka je za pakatel a výskyt bacila momentálně minimální.
@DieselDaisy píše:
Mas uzasne zazitky. Takove, co obohati a naplni.
Pripisuji si na seznam mist, ktere bych chtela navstivit - Zanzibar.
pak na seznamu nesmí chybět ani Omán a Jáva ![]()
Prosim kolik je dobrá cena za koupeni letenek a kolik stojí tak ubytování bez cestovky?
Na kolik prosím vyjde dovolená bez cestovky?
Děkuji moc
@Barbora13
Kupovala jsem letenku za 13.600,– s Air France (Praha - Paříž - Mahé). Ubytování… to záleží, co chceš. My jsme si dali limit 100 eur/ noc se snídaní pro dva a hledali jsem přes Booking.com. Myslím, že akorát na La Digue nás to vyšlo na víc, ale stálo to za to.
Hodně záleží, jestli ti nevadí jíst kreolský street food, kolik toho chceš vidět (vstupné), jak se chceš po ostrovech pohybovat (půjčit auto / veřejná doprava), kolik ostrovů chceš vidět (lodě)… Za sebe ti můžu napsat, že jsme jeli dva dospělí, projeli 3 ostrovy (Mahé, Praslin, La Digue), strávili tam 10 nocí, jezdili veřejnou dopravou, jedli na ulici a občas v restauraci, nijak jsme se neomezovali co se týče vstupů (kam jsem chtěla, tam jsem vlezla).. a když nepočítám věci, co jsme si museli koupit před cestou (nebyli jsme moc vybavení), vyšlo to cca na 100 - 120tisíc. Nepočítala jsem to přesně, byla to naše svatební cesta. Pokud umíš aspoň trochu anglicky, na cestovku se vykašlete, všechno důležité se dá zařídit z domova na internetu, eura tady taky seženeš (za lokální vyměníš po příletu) a ostrovy nejsou sto let za opicemi, vždycky jsme sehnali, co jsme potřebovali. Jediné, na čem jsem si dala záležet, bylo pořádné cestovní pojištění. Byla to nejhezčí dovolená, na které jsem kdy byla ![]()
Děkuji moc. Ještě bych se chtěla zeptat jestli vám nekdy bylo špatně z jídla na ulici. Pojedeme s 10 letou dcerou. A mohla bych poprosit o nějaké doporučení kde jste treba bydleli?
@Barbora13
Z jídla nám nikdy nic nebylo, jen já se jednou přejedla ovocem na snídani. Ale nic jako „průjem v Egyptě“ nás nepotkalo. Nicméně léky samozřejmě s sebou, černé uhlí třeba preventivně. Též doporučuji vzít si něco na štípance - hodně nás potrápili komáři, kteří se zjevili okamžitě po západu slunce a taky písečné mušky. Na ty si dejte pozor, kousance jsou extrémně svědivé, otékají, nejsou zrovna vzhledné, ale především svědění pokračuje klidně i měsíc po návratu z dovolené. Repelent na ty potvory neexistuje, platí kdo uteče, vyhraje. Opalováky 50+ a hodně gelu po opalování asi netřeba zmiňovat. Výborně nám posloužila trička s UV filtrem, nosili jsme je pořád, i na koupání.
Ubytování… vše najdeš na Booking.com
Mahé: Jessie´s Guest House - zpětně viděno bych se ubytovala někde o kousek jinde, místo čisté, fajn, ale vadily mi vlny. Kousek od ubytka se ale každý večer dalo sehnat grilované úplně všechno. Neměli jsme klimatizaci, opět, zpětně viděno se to dalo přežít, ale ubytko bez klimy nebrat.
Praslin: Rosemary's Guesthouse - pan domácí nám zajistil moc hezký výlet na ostrůvek Curieuse, ubytování přímo u oceánu, fajn snídaně, dobré výchozí místo pro výlety, kousek o dubytování dobrá restaurace s italskou zmrzlinou.
La Digue: Buisson Guest House - nejlepší snídaně, moc milí domácí, bylo to jako jet k babičce a dědovi ![]()
Cestou zpět jsme byli na Mahé ubytování ještě v Reef Villa, odkud se dalo dobře dostat do Takamaka rum distillery a hlavně to bylo blízko na letiště, ale koukám, že na Bookingu už nejsou.
Děkuji moc, myslíte že se dá cestovat do 100 000Kc 2 dospělý a jedno 10 lete dítě na 14 dní?