Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
A holky kdy to tak zacit nakupovat? ja zitra budu presne v pulce 20tt a ted nevim jestli je to brzo nebu uz radeji zacit, kdyby nahodou neco… ![]()
Po mém prvním porodu už chci být připravená tak, aby za mnou nemusel denně jezdit vozit další věci…
Můj seznam (a vím že to využiji):
na porodni box jsem si mohla vzit jen mobil a nabijecku, doklady a papiry, jednu plenku a víc nic. Pití mi dali, ale nechtěli abych moc pila a jíst se tam nesmí…to mi vadilo..manžel něco malého propašoval
No, hodně záleží, co v porodnici dávají… třeba já měla:
A to bohatě stačilo… vložky jsme fasovali, noční košile taky, oblečení pro mimino taktéž. Většinu mé tašky tvořily ostatní nezbytnosti typu foťák, noťas, nabíječky a spol.
Holky dekuji, myslim ze nejsem jedina komu jste moc pomohli a usetrili dost korunek:-) co takovy prebalovaci pult? Prijde mi zbytecny, ale kamaradka tvrdi ze bez nej to nejde.
@Tereza01 Jeden mi stojí doma - nepoužitý
ne, jako police fungoval dobře… ale celkem jsem využila takový ten nasazovací na postýlku, ale jen protože jsme k cestovní postýlce měli, jinak přebalovací podložka na jídelním stole splnila stejnou službu.
Já byla v porodoce 3týdny a uklizečky měly velký problém mi převléct postel v jiný den než ve čtvrtek, košile věčně nebyly - byla jsem ráda za své oblečení, nebylo v něm takové vedro, porodnice praskala ve švech, přistýlky na všech pokojích a z nadstandartu udělaný 3lůžák…
Jediné co se fasovalo, byla hygiena pro mimčo na koupání, čč a oblečení pro něj.
Vložky ani omylem, dostala jsem jen při porodu…
U prvního jsem měla pult na postýlku a pak jsem přebalovala na posteli či sedačce ![]()
No, protože synovy hadry zabírají celou jednu skřín, která dřív stačila mně s manželem, koupila jsem si ted komodu i s pultem… ten pak sundám a komoda zůstane v pokojíku
@Tereza01 Přebaluju druhé děcko na podložce na zemi. Mám hrůzu, že z přebalováku by mi spadli ![]()
@Tereza01 s pultem to má každý jinak. Já ho používala několikrát denně minimálně do 1,5 roku dítka, nikde jinde s emi tak dobře nepřebalovalo a měla jsem všechno po ruce.
Můj seznam do porodnice
pro mě
doklady: OP, kartička ZP, těhotenská průkazka, kopie oddacího listu, porodní plán
na porodní sál: 0,75 pet flaška s vodou, látkový kapesník (na vlhčení rtů), pantofle, ponožky, košile, 1× poporodní kalhotky, jedno balení vložek
na odd. šestinedělí: košile, župan, tenké ponožky, 4× poporodní kalhotky, jedno balení vložek, toaletní papír, kuchyňské utěrky (jsou pevnější než toaleťák), 2× ručník, hygienické potřeby (kartáček, zubní pasta, šampon, intimní gel, odličovací tamponky, vatičky do uší, balzám na rty, pilník na nehty), papírové kapesníky, 2× kojící podprsenka, vložky do podprsenky, jednorázová podložka, tužka, bloček, časopis, mobil, lžička, nůžky, malá utěrka, lahev na pití
pro mimi: 20ks plínek Pampers PC newborn, vlhčené ubrousky, Bepanthen, 1× bambusová plena, 1× klasická plena, 2× jednorázová podložka
doma na donesení: náhradní košile, ručníky, třetí a čtvrtý
balík vložek, toaletní papír, plínky pro mimi, termoska, Hipp granulovaný čaj na kojení, oblečení pro mimi na cestu domů, zavinovačka emitex, autosedačka.
Ahoj, chci se zeptat, taky jsem četla, že se do porodnice musí vzít kopie oddacího listu…Nevíte někdo k čemu???To jsou přeci moje osobní(naše)doklady ![]()
Holky muzu se zeptat, ty kojici podprsenky jste kupovali kdy? jako me neprijde ze bych mela o moc vetsi prsa…
o kolik vetsi jste kupovali??
@lemu já jsem je dostala od ségry…jsou pružné a dají se nastavit…si ymslím teda já ![]()
@AndyR Protože ho matrika potřebuje pro vydání rodného listu dítěte…