Seznam pro prvorodičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
251
25.8.14 17:05

A holky kdy to tak zacit nakupovat? ja zitra budu presne v pulce 20tt a ted nevim jestli je to brzo nebu uz radeji zacit, kdyby nahodou neco… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
25.8.14 17:10

Po mém prvním porodu už chci být připravená tak, aby za mnou nemusel denně jezdit vozit další věci…
Můj seznam (a vím že to využiji):

• 2× nazouváky (jedny jsou do sprchy)
  • 2-3 pyžama
  • župan nebo mikinu aspon
  • 2× podprdu
  • kojící kloboučky-bez nich nenakojím a k tomu sterilizacni misticku do mikrovlnky(byla v porodnickem balicku po prvnim porodu)
  • vložky do podrpy
  • samu vložky s jejich kalhotkama (mám 5balení)
  • wc papír
  • ručník na ruce a dvě osušky
  • teplé ponožky
  • mobil+nabijecka
  • peněženka
  • všechny potřebné lejstra
  • hyhiena+gumička do vlasů
  • kapesníky
  • bepanthen
  • propiska+křížovky
  • igelitka na špinavé prádlo
  • plenky+ubrousky
  • čepička-ty jejich se mi hrooozne nelibi a nezabere misto
  • dudlik
  • a věci na cestu domu jen nachystam a manzel doveze

na porodni box jsem si mohla vzit jen mobil a nabijecku, doklady a papiry, jednu plenku a víc nic. Pití mi dali, ale nechtěli abych moc pila a jíst se tam nesmí…to mi vadilo..manžel něco malého propašoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
25.8.14 17:27

No, hodně záleží, co v porodnici dávají… třeba já měla:

• pantofle
  • teplé ponožky
  • asi troje síťované kalhotky
  • hygiena
  • župan
  • plínky pro mimčo
  • 3 ručníky

A to bohatě stačilo… vložky jsme fasovali, noční košile taky, oblečení pro mimino taktéž. Většinu mé tašky tvořily ostatní nezbytnosti typu foťák, noťas, nabíječky a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
25.8.14 17:34

Holky dekuji, myslim ze nejsem jedina komu jste moc pomohli a usetrili dost korunek:-) co takovy prebalovaci pult? Prijde mi zbytecny, ale kamaradka tvrdi ze bez nej to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
25.8.14 17:36

@Tereza01 Jeden mi stojí doma - nepoužitý :mrgreen: ne, jako police fungoval dobře… ale celkem jsem využila takový ten nasazovací na postýlku, ale jen protože jsme k cestovní postýlce měli, jinak přebalovací podložka na jídelním stole splnila stejnou službu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
25.8.14 17:38

Já byla v porodoce 3týdny a uklizečky měly velký problém mi převléct postel v jiný den než ve čtvrtek, košile věčně nebyly - byla jsem ráda za své oblečení, nebylo v něm takové vedro, porodnice praskala ve švech, přistýlky na všech pokojích a z nadstandartu udělaný 3lůžák…
Jediné co se fasovalo, byla hygiena pro mimčo na koupání, čč a oblečení pro něj.
Vložky ani omylem, dostala jsem jen při porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
25.8.14 17:43

@j.a.n.i1 jo presne to jsem si myslela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
25.8.14 17:50

U prvního jsem měla pult na postýlku a pak jsem přebalovala na posteli či sedačce :D
No, protože synovy hadry zabírají celou jednu skřín, která dřív stačila mně s manželem, koupila jsem si ted komodu i s pultem… ten pak sundám a komoda zůstane v pokojíku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.8.14 19:51

@Tereza01 Přebaluju druhé děcko na podložce na zemi. Mám hrůzu, že z přebalováku by mi spadli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
25.8.14 20:24

@Pipet je, to je super vychytavka s temi uterkami, diky moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
26.8.14 15:40

@Tereza01 s pultem to má každý jinak. Já ho používala několikrát denně minimálně do 1,5 roku dítka, nikde jinde s emi tak dobře nepřebalovalo a měla jsem všechno po ruce.
Můj seznam do porodnice
pro mě

doklady: OP, kartička ZP, těhotenská průkazka, kopie oddacího listu, porodní plán

na porodní sál: 0,75 pet flaška s vodou, látkový kapesník (na vlhčení rtů), pantofle, ponožky, košile, 1× poporodní kalhotky, jedno balení vložek

na odd. šestinedělí: košile, župan, tenké ponožky, 4× poporodní kalhotky, jedno balení vložek, toaletní papír, kuchyňské utěrky (jsou pevnější než toaleťák), 2× ručník, hygienické potřeby (kartáček, zubní pasta, šampon, intimní gel, odličovací tamponky, vatičky do uší, balzám na rty, pilník na nehty), papírové kapesníky, 2× kojící podprsenka, vložky do podprsenky, jednorázová podložka, tužka, bloček, časopis, mobil, lžička, nůžky, malá utěrka, lahev na pití

pro mimi: 20ks plínek Pampers PC newborn, vlhčené ubrousky, Bepanthen, 1× bambusová plena, 1× klasická plena, 2× jednorázová podložka

doma na donesení: náhradní košile, ručníky, třetí a čtvrtý :-) balík vložek, toaletní papír, plínky pro mimi, termoska, Hipp granulovaný čaj na kojení, oblečení pro mimi na cestu domů, zavinovačka emitex, autosedačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4593
28.8.14 20:08

Ahoj, chci se zeptat, taky jsem četla, že se do porodnice musí vzít kopie oddacího listu…Nevíte někdo k čemu???To jsou přeci moje osobní(naše)doklady 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
28.8.14 20:13

Holky muzu se zeptat, ty kojici podprsenky jste kupovali kdy? jako me neprijde ze bych mela o moc vetsi prsa… :nevim: o kolik vetsi jste kupovali??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4593
28.8.14 20:27

@lemu já jsem je dostala od ségry…jsou pružné a dají se nastavit…si ymslím teda já ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
28.8.14 20:27

@AndyR Protože ho matrika potřebuje pro vydání rodného listu dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí