Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@sagittarius tak at Ti to dobre dopadne!
na to dychani to bude asi narocne, to urcite, tak uvidis, jak to dopadne. Hodne stesti ![]()
@sagittarius normalne chlap vcera prekvapil, z niceho nic sam spustil, ze asi nechce, abych byla u porodu sama
ze pry jestli tam nemuzou dat nejakou plentu, aby nevidel tu krev
ale ze pry o tom teprbe uvazuje, ze se bude strasne klepat
tak rikam, ze to necham na nem… A ze se dohodnout nejak urcite da. No tak to jsem teda zvedava ![]()
@blumen @sagittarius holky, a ja jsem u prvniho byla pripravena na nejaky masakr, ale vse bylo „ciste“. Jak jsem videla fotky u nekterych kolegu - na detickach krev apod.
Nikde nic. Klystyr jsem teda chtela, plodovku po me utiral i muz, podle PA toho bylo opravdu hodne, ale byla to cira tekutina bez zapachu, na me zadna krev, na diteti zadna krev ![]()
Tim netvrdim, ze byt nemusi, jen popisuji, ze jsem byla prekvapena.
Tak s timhle jsem nastesti problem nemela. Kdyz jsem se ho ptala zda tam se mnou bude ci ne tak se skoro urazil ze to je snad samozřejmý… A když se nas ptali známí tak rikal: jasne ze budu, u poceti jsem byl taky
byla jsem rada budu vic v klidu.
Ještě bych se vrátila k tomu seznamu. Opravdu se mrkni na nemocnici, tam to budou mít. Já jdu do Krče (Praha 4) http://www.ftn.cz/…o-porodnice/
Je to tam teď moc hezké, ale musíš si sebou vzít vlastní 2 košile k porodu, ale třeba zase dostaneš vložky… je tam přímo napsané co pro maminku, miminko, tatínka atd. Taky chtějí spoustu dokumentů atd. tak se mrkni. Obecně ale prý platí, že čím menší taška tím lepší a nic cenného. Tady doporučují i cd k porodu. Což se mi líbí. Jen se nemohu rozhodnout jestli něco rychlého nebo relaxačního. Spíše rychlého, ať to jde rychle ![]()
Já doporučuji místo spousty froté ručníků vzít jednu osušku a pak balíček kuchyňských utěrek na utírání intimních partií po sprše..je to praktičtější a příjemnější…
a s tou hudbou, vemte si raději více žánrů - u porodu je pak všechno jinak, co se vám děsně líbí, může být najednou šíleně protivný ![]()
@marmoshka já třeba nprmálně poslouchám rock, ale co když budu mít chuť na relaxaci. takže souhlasím víc cd je fajn. Nebo něco na mp3 přehrávači a přecvakávat ![]()
@Malen zrovna jsem premyslela, co bych si pustila a posloucham taky jen ten rock
tak to se k porodu moc nehodi ![]()
@blumen právě už vidím jak tam pouštím rammstein nebo něco podobného
to by se miminko tak leklo, že by možná ani nechtělo ven
No s tou hudbou… my mame v porodce na porodnim boxe taky radio, nechala jsem hrat jen radio, zadne cd, no ale jak mi nastoupily pravidelne kontrakce malem letelo z okna
Musela jsem ho vypnout, vadil mi kazdy zvuk, i manzel musel mlcet ![]()