Seznam věcí do školky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
191
8.7.10 09:37

Seznam věcí do školky?

Ahojky, od září jdeme do školky, ale nedostali jsme žádný seznam věcí, které bude potřebovat. Možná nám ho dají, až nastoupíme, ale potřebovala bych něco pokoupit už teď.
Poradíte co všechno? Předpokládám, že bačkůrky a oblečení do třídy i ven. A co dál? (Zástěrku? Kapsář? Pytlík na bačkůrky? Nebo vlastní ručník..) fakt nevím, co se dnes do školky potřebuje :nevim: Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10683
8.7.10 09:45

My jsme nic krom oblečení nepotřebovali (oblečení na ven, na spaní, do třídy a bačkory, jinak je dobré mít i ve skříňce náhradní ponožky a spodní prádlo, přes zimu jsemetam nechávala punčochy, prostě dle potřeby a pak i počasí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3158
8.7.10 09:50

My jsme dostali seznam, taky nastupujeme v zari. Mame mit backory, prevleceni do tridy, na ven , boty do pisku, pyzamko, kartacek na zuby, pastu, toaletni papir, papirove kapesniky,2 raminka, cvicebni ubor(kratasky a triko)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
8.7.10 09:59

ty papírový kapesníky po nás chtěli taky a ještě jsem si vzpomněla plastový hrneček, ale aby byl vhodný do myčky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
8.7.10 10:05

Děkuji, už si píšu :-) Snažila jsem se matně vybavit, co jsem potřebovala do školky já, ale za nás toho bylo míň. Děkuji všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
8.7.10 21:59

Ahoj, my potřebujeme oblečení dovnitř a na ven dle počasí, pláštěnku, čepici, sluneční brýle a opalovací krím… dcera ho měla v září a pak od jara. Holinky, tenisky, bačkůrky, náhradní oblečení…já dávala vše po 5ks, vždycky v pondělí jsem to tam donesla a pak jen odnášela. Dcera měla i zimní budnu jen do školky. Kapsář jsme neměli, ale letos ho budu kupovat, aby to měly holky přehlednější. Naše dcera nosila hodně šatový sukýnky. Měla stále v šatně 2 pyžamka.
Z drogerie to byly papírový kapesníky, vlhký ubrousky, toal. papír, tekutý mýdlo s pumpičkou, svačinový ubrousky a asi 2× za pololetí jsme dávali i gumový bonbony jako odměny. A na cesty do solný jeskyně preferovali batužek

• Citovat
  • Upravit
1938
8.7.10 22:07

Jjeleno, ten opalovaci krem, to me zaujalo. To se s nim dcera mazala sama, nebo jim pomahaji ucitelky? Zrovna minuly tyden jsem se ptala v nasi budouci skolce, jak je to s mazanim deti ve slunecne dny. Pry se je snazi udrzet ve stinu, coz tam byl a jinak dle individualni domluvy, pokud je nekdo chytlavejsi. Tak me to prekvapilo, ze vy to musite mit. U nas se proste nemaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
8.7.10 22:46

Alenko, mazala je učitelka a fakt dceři ubývalo :-D

• Citovat
  • Upravit
191
9.7.10 07:21

Děkuji :-) Připisuji tedy na seznam ještě pláštěnku a holínky (na podzim to myslím využijí hodně). A batůžek na výlety mě taky nenapadnul. Naše školka jezdí dost do zoo a na různé výlety, tak ho určitě využije.

To by člověk nevěřil, co věcí se do školky potřebuje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
9.7.10 07:27

jj, my tam loni 1., září šli s kufříkem na kolečkách a drogerii jsme nesli extra ve velký tašce a letos dvakrát :roll:

• Citovat
  • Upravit
191
9.7.10 07:52
:mrgreen: :lol: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
3.6.13 10:05

Holky zakládám diskusi na podobné téma s tím, že já seznam do školky mám. Spíš bych poprosila maminky co jim děti nastupují do školky nebo si pamatují co dítěti museli pořídit do školky ( ne co koupily podle sebe). My máme seznam celkem dlouhý včetně peřinek a pak, takže mně zajímá jak je to jinde a poprosím napsat jestli se jedná o stání nebo soukromou školku. díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
3.6.13 10:14

@mumisek :palec: To mě také zajímá. Sice ještě nevím, jestli malého vzali, ale info se hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
3.6.13 10:23

Starší dcera je teď prvním rokem ve státní školce. Kromě normálních věcí jako oblečení, pyžamo, papučky, měli na začátku roku donést akorát balíček papírových kapesníků a plastový hrníček na pití. Pak někdy v lednu si nesli kartáček na zuby, pastu a kelímek, v pololetí další balíček kapesníků. Jinak občas v průběhu roku nějaké věci, které potřebovali na vyrábění jako třeba papírové krabičky, plastové láhve apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
3.6.13 10:23

Jinak abych napsala za sebe:

ručník
papuče
lůžkoviny - včetně peřinek, povlečení, prostěradlo
pyžamo
4 balíčky papírových kapesníků
8 rolí toaletního papíru