Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
zakládám tohle téma, protože už delší dobu přemýšlím nad tím, jestli tyhle pocity sdílím sám, nebo jestli to tak vnímá víc lidí, případně jak na to nahlížejí samotné ženy.
Je mi 37 let, měřím 183 cm, vážím kolem 80 až 82 kg, jsem po rozvodu a mám šestiletou dceru. Upřímně, sám sebe hodnotím docela fajn. Nejde o to, že bych byl nějaký narcis, který celé dny stojí před zrcadlem. Jde o to, že mám nějakou soudnost a dokážu se o sebe postarat a upravit se. Když se mi na sobě něco nelíbí, třeba kdybych nabral špeky, tak prostě půjdu běhat bez řečí a nebudu brečet na diskuzích, jak zhubnout. Jenže najít si ženu, to je úplně jiná disciplína než jít do posilovny. Tam se člověk neseznámí, tam se prostě jenom cvičí.
Když ale sleduju profily a diskuze na seznamkách, hlavně u žen blížících se ke čtyřicítce nebo už po ní, dost často kroutím hlavou. Narazím na profily, kde mají ženy napsané své požadavky na partnera tak vysoko, že to s reálným životem nemá moc společného. Na fotkách vypadají skvěle, ale profily mají plné stovek reakcí. Nevím, jestli je to realita, nebo nějaký marketingový tah těch platforem, ale výsledek je ten, že když člověk napíše slušnou, dlouhou a kompletní zprávu, představí se, napíše odkud je, co dělá a jaká je jeho situace, často nepřijde vůbec žádná reakce.
Rozumím tomu, že v tomhle věku je to složitější. Většina lidí v mém okolí buď rodiny teprve naplno buduje, nebo už řeší první krize a rozvody, které statisticky teprve přicházejí. Navíc to vypadá jako začarovaný kruh: ženy, které se líbí mně, o mě zájem nemají, a naopak ty, které by zájem měly, jsou často úplně mimo mé preference a postrádají jakoukoliv soudnost. Příkladem může být, když mi napíše někdo, u koho je fyzická neslučitelnost naprosto bita do očí, a člověk pak přemýšlí, jestli to vůbec někdo myslí vážně.
Zajímá mě, jak to vidíte vy ostatní. Jsou ty nároky na seznamkách už přehnané, nebo dělám v komunikaci něco špatně? Budu rád za normální, věcnou a dospělou debatu.
Na seznamkach je určitě velká část ženských profilů nereálných. Jednak tam jsou takové, které mají jen nalákat či pod ním stojí zaplacený člověk, který vás má na placené službě udržet a nebo jsou tam profily, které vás jen po chvíli dostanou na OF apod.
„výsledek je ten, že když člověk napíše slušnou, dlouhou a kompletní zprávu, představí se, napíše odkud je, co dělá a jaká je jeho situace, často nepřijde vůbec žádná reakce.“
Když jsem byla na seznamce, dlouhé zprávy nakopirovane pro všechny ženy stejně mě opravdu odradily. Raději nějaká vtipná reakce přímo na míru tomu co jsem měla v profilu.
On-line seznamky jsou celkem bída z moji zkušenosti, nejlepší je se seznamovat, jak člověk prochází životem, nadto po 35 je nejlepší věk na seznámení…hlavně teda u chlapů
@Lithium 604 píše: Více
Spousta profilů na seznamkách je stejně virtuálních, jako Lithium 604 ![]()
@rmot jo,to je doba, tak že dnes podle vás se radí na internetu virtuální (já),na pohled na seznamky.zajmave.to by mě nenapadlo teda.
Psát moc dlouhé zprávy není dobrý nápad. Zastav se na např. 6 větách. Ženě tam toho denně príde mraky a číst litánie nikdo nechce. Pokud tam pak píšeš na začátku něco hodně intimního, či již o sexu, tvém zdraví nebo soukromém životě tak to odradí taky. Na to bude čas později.
Taky možná stojí za zamyšlení jestli ty nemíříš moc vysoko. Pokud si hledáš dvacetiletou modelku tak to reálné moc není.
Přijde mi že moc řešíš svůj vzhled. Ten ženy zas tolik u muže nezajímá pokud tam není nějaký extrém.
Některé placené seznamky jsou podvody a je tam hodně falešnýcj profilů. To nájdeš na netu recenze na seznamky. Pak pozor je těžké se z nich odhlásit.
Můžeš si dát inzerát ty na seznamky kde to reálne funguje (čo si pamatuji tak například Štestí, ke jistě jsou i jiné kde je späť profilů). Hlavně něco krátkého a vtipného. Co ženu záujme. Ideálně typ ženy co hledáš.
Hodně štěstí! Na seznamkách je to těžké pro obě strany (pro muže zaujat a pro ženy si správne vybrat z toho množství).
@Jana6018 tak tady je příklad, držel jsem se tvých rád:„Ahoj! Koukám na tvůj profil a říkám si, že buď jsi fajn ženská, nebo máš stejnou úchylku na kávu jako já. Je mi 37, žiju na Vysočině, kde zima trvá asi deset měsíců v roce, takže akutně hledám někoho, s kým bychom se navzájem hřáli. Na oplátku slibuju, že ti nebudu hned posílat fotky svých zájmů ani rozbory mého zdravotního stavu. Co ty na to, dáme tomu šanci?“
Na seznamce jsem byla a tady je to co by překáželo mně osobne. Jistě jsou ženy co by jim to nevadilo, ale pokud to chápu správně tak chceš zpětnou vazbu, takže: V první zprávě nepiš ani o úchylce (i když je jenom na kávu), nebo o zahřátí, ani nespomínej rozbory zdravotního stavu. Tohle bych vyhodnotila jako někoho kdo chce pravděpodobně jenom sex (zahřání) a možná má nějaký vážný zdravotný problém když píše o zdravotním stavu.
Chápu že se snažíš zaujmout, no možná to dej nejdřív přečíst nejaké kamarádce předtím než to pošleš (zejména pokud to posíláš plošně) aby to zhodnotila jestli se to k tobě hodí a jestli to ženy neodradí.
Tak na takovou zpravu bych taky neodpovedela. Snazis se byt vtipny a je to spis trapne… Napis normalne a mile, neco hezkeho o ni a jejim profilu. Normalni zenska nepotrebuje… nic extra vyjimecneho… Pokud se ji tvuj profil bude libit odepise, pokud ne… ne. A tak to ma byt to je osud:).
Příspěvek upraven 27.07.26 v 21:39
Seznamky dnes fungují podle jednoho scénáře. Na jednu ženu vychází třeba 50 nabídek od mužů. A ona ač je jen průměrná žena, nijak atraktivní, tak požaduje top chlapa bez chyb. Vybírá z 50ti nabídek a nakonec to vzdá a všude prohlašuje, že dobří chlapi nejsou a pořídí si kočky. Mohou za to sociální sítě a široká nabídka. Dříve by nepohrdla z výběru v okolí svého bydliště, ale dnes si v hlavě vytvoří představu o princi na bílém koni, který nemá chyby. Proto je tolik chlapů samo. Dnes musí chlap splňovat top kritéria, mít slušný příjem, zajištěné bydlení, musí přelétnout jiskra, být vtipný, inteligentní a je jedno, že ta jeho budoucí hvězda je rozvedená se dvěma dětmi, které má každé s jiným chlapem. Doba se mění. Já manželku mám, jsem za to rád, ale dnes bych do seznamování nešel, protože nároky žen jsou fakt mimo realitu.
Příspěvek upraven 27.07.26 v 20:40
@moli74 píše: Více
A jéé zase jeden zakomplexovaný
. No, to se docela rychle pozná, víš:-). Tak zkus spíš sebereflexi…Máš pravdu v tom, že to je dost opruz hrabat se v těch co si myslí, že mají na modelku, co jim bude dělat mamahotel a fullservis a ještě dnes i je živit alespoň z půlky:-). Naštěstí tam jsou i jiní než ty a pravdu máš v tom, že každá žena má fakt dost na výběr:-). Kdo se na seznamce do roka neseznámí není problém seznamka, ale problém má on, je jedno, jestli muž nebo žena. Takže to kňochtání je dost zbytečné.
@pisisvori píše: VíceJá nejsem zakomplexovaný, nemám důvod, manželku mám, jen vidím realitu a to řadu dobrých chlapů kolem sebe, nekonzumujících denně alkohol, nehrajících bedny, zajištěných a přesto sami. Jediné, co trochu dnes na ženy opravdu zabírá jsou prachy. Kdo má prachy má dnes možnost mít 99% žen a to je fakt. Jenže o to bych zase nestál já.
@moli74 píše: Více
@pisisvori píše: VíceZajímá mě psychologie chování lidí a jak píšu žiju ve spokojeném vztahu.