Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, prosím o radu, jestli nemáte zkušenosti s někým na hlídání. 17.1. bude mít dcerka tři roky a mi končí mateřská. Od 18.1. musím nastoupit do práce, kde jsem už nastoupit neměla. Bylo mi řečeno, že dostanu odstupné a bude rozvázání pracovního poměru, byla jsem smířená s pracákem a hledáním nového místa… Ted´ na začátku roku mi ale zavolali, že odstupné nedostanu, odejde paní, která je za mně a já musím do práce. Asi mě chtělí dotlačit abych dala výpověď a odstupné mi nemuseli dát, protože věděli, že mi malou do školky nevezmou, i když byla přihlášená ihned po narození na leden 2010, ale paní ředitelka si ji napsala na rok 2010/2011, takže ji vezme až od září, protože místo není. V okolí jsem obvolala školky, nikde nic…Babička může pohlídat jen 2× týdně, tak na tři dny v týdnu potřebuji pohlídat. Zatím mi přislíbila pomoc jedna kamarádka, ale ta má skoro ročního chlapečka a ne vždy to půjde…Můžete mi někdo třeba dát tip na někoho osvědčeného, nebo třeba i poradit, kolik se asi bere za hodinu hlídání? Děkuji předem za jakoukoliv reakci…
Ahoj,zkus si dát inzerát do nějakých vašich místních novin.Kamarádka to udělala,ozvalo se jí spoustu lidí a vybrala si myslím moc dobře..mají teď další ,,babičku''. ![]()
Ahoj,já jsem chůva už 14 let,ale nevím jestli je v Bohumíně nějaká agentura,která zprostředkovává hlídání?V praze jich je hodně,ale většinou si berou za zprostředkování dost peněz,kolem 10 tis.Plat chůvy se většinou pohybuje od 100 kč na hod.a výš,ale je možné se dohodnout na paušálu.Zkusila bych dát inzerát do místních novin,nebo vyvěsit u dětské lékařky poptávku ![]()
Ahoj. Ja jestli muzu alespon trochu poradit…urcite nebudes mit problem najit slecnu na hlidani…nezamestnanych mladych holek je v okoli Ostravy habadej. VIm, sama jsem z Ostravy. Ja teda chuvu delam a prochazela jsem silenym konkurzem. Hlidam u jedne rodiny, ktera si podala inzerat na internet. Nejen ze hlidam, ale i pomaham s domacnosti (to vrele doporucuji, aby se holka nenudila, kdyz si bude dite samo hrat nebo spinkat). Myslim, ze podle toho by mela byt taky odstupnovana mzda…pokud bude jen hlidat, rekla bych cca 90-100. Pokud by i uklizela, pomahala treba varit (ne primo varit, ale muze ti naskrabat brambory, vysaje ti byt, utre prach apod. tak bych tu mzdu videla od 100-130 za hodinu. Zalezi od prace a hlavne kolik hodin by ta slecna mela travit u tebe (otazkou je,zda-li chces hlidat u sebe doma ci aby si ta slecna brala dite jinam). Ale myslim si, ze privydelek „nacerno“ uvita kazdy. Takze si dej inzerat na internet. Je to rychle.
Tak,to je moje rada
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.